Švédsko – Polsko 3:2 (kon.) | Slovensko – Španělsko 0:5 (kon.) | Německo – Maďarsko 2:2 (kon.)
Portugalsko – Francie 2:2 (kon.)
konec
Švédsko
3:2 (1:0)
Polsko
Středa 23.06.2021, 18:00 • Gazprom Arena (Petrohrad) • Mistrovství Evropy • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    To už je z mé strany vše. Děkuji za pozornost, ale vy samozřejmě můžete sledovat také večerní zápasy ME! (20:04:47)
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:13.
     
    Máme za sebou parádní duel, v němž Švédové zdolali Polsko 3:2! To znamená, že švédští fotbalisté půjdou do osmifinále z prvního místa tabulky skupiny E, naopak Poláci na šampionátu končí.

    Švédové šli do vedení už ve 2. minutě zápasu, kdy se prosadil Emil Forsberg. Po změně stran začali Poláci aktivně, několikrát prověřili brankáře Olsena, ovšem v 59. minutě se opět radovali Skandinávci. Po akci střídajícího Kulusevskiho se podruhé trefil Emil Forsberg. Orli se ale nevzdali a do ofenzivy zavelel jejich kapitán Robert Lewandowski. Střelec Bayernu hned dvě minuty po Forsbergově zásahu snížil a v 84. minutě dokonce vyrovnal. I stav 2:2 byl však pro Polsko málo a Švédové tak mohli v nastavení podniknout kontr do otevřené obrany. Dejan Kulusevski podržel míč pro dalšího střídajícího hráče Viktora Claessona a ten rozhodl.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Viktor CLAESSON - 3:2
     
    90+4
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Velká radost na straně Švédů, kteří si berou zpět ztracené vedení! Skvěle zapracoval Dejan Kulusevski, který u šestnáctky podržel míč a počkal si na náběh VIKTORA CLAESSONA, jemuž nahrál za obranu. Claesson postupoval z levé strany sám na Szczęsného a zakončením do protipohybu ho překonal. Poláci tak na turnaji končí.
     
    90+3
    Dobrá příležitost Švédska. Kulusevski udržel na levé straně míč a předal ho Sebastianovi Larssonovi, který ze zajímavé pozice přestřelil.
     
    90+2
    Przemysław Płacheta nedokázal udržet míč na hrací ploše. Švédové budou vhazovat.
     
    90+1
    Karol Świderski hlavičkoval vysoko nad bránu Švédska. I Seveřané by teď asi chtěli vyhrát kvůli prvnímu místu v tabulce skupiny.
     
    90+1
    Sudí Michael Oliver nastaví ještě pět minut!
     
    90
    Začala poslední minuta řádné hrací doby. Vypadá to na infarktový závěr!
    89. Centrovaný míč nadělal Olsenovi velké potíže
     
    89
    Robert Lewandowski se teď pohybuje na pozici levého křídla. Jeho střílený centr pořádně vystrašil Olsena. Míč totiž propadl až na bránu a gólman Švédů musel zasahovat na poslední chvíli!
     
    88
    Lewandowski převzal míč nalevo a centroval na zadní tyč. Před Świderskim zasáhl Danielson.
     
    86
    Pro Poláky je i remíza málo, musejí vyhrát. Bartosz Bereszynski netrefil odražený míč dostatečně prudce na to, aby překonal Olsena.
    84. Robert LEWANDOWSKI - 2:2
     
    84
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci ještě žijí! K útoku zavelel jejich kapitán ROBERT LEWANDOWSKI. K útočníkovi Bayernu propadl míč po centru Przemysława Frankowského a Lewandowski ho zblízka uklidil pod padajícím brankářem Olsenem do sítě – 2:2.
     
    83
    Žlutá karta pro Kamila Glika. Polský stoper fauloval Kulusevskiho.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Martin Augustin

    Branky: 2. Forsberg, 59. Forsberg (Kulusevski), 90+4. Claesson (Kulusevski) – 61. Lewandowski (P. Zieliński), 84. Lewandowski (Frankowski)

    Karty:   10. Danielson (SWE) – 74. Krychowiak (POL), 83. Glik (POL)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:13.
    Švédsko: Olsen – Lustig (68. Krafth), Lindelöf, Danielson, Augustinsson – Seb. Larsson (C), Ekdal, K. Olsson, Forsberg (77. Claesson) – Quaison (55. Kulusevski), Isak (68. M. Berg).
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Bengtsson, M. Berg, Svensson, Helander, Sema, Krafth, Claesson, P. Jansson, Kulusevski, Cajuste.

    Polsko: Szczęsny – Bereszynski, Glik, Bednarek – Jóźwiak (61. Świerczok), Krychowiak (78. Płacheta), Klich (73. Kozłowski), Puchacz (46. Frankowski) – Świderski, P. Zieliński – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Skorupski, Fabiański – Dawidowicz, Kędziora, Kozłowski, Linetty, Rybus, Płacheta, Frankowski, Kownacki, Świerczok, Helik.

    Rozhodčí: Oliver (ENG) – Burt (ENG), Bennett (ENG)

    Diváci: 14 252
    bahis siteleri