Česko – Ruský paralympijský tým 0:7 (kon.) | J. Korea – Norsko 2:1 (po pr.) | Slovensko – Itálie 0:4 (kon.)
po prodl.
Jižní Korea
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Norsko
Středa 23.06.2021, 17:30 • Ostravar Arena, Ostrava • MS v para hokeji • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:33:29)
     
    Spojené státy, Kanadu a Ruský paralympijský tým doplnila v semifinále Jižní Korea, která svedla až nečekaně dramatickou bitvu s Norskem, zo porazila 2:1 po prodloužení.

    Favorit se dostal do vedení v 5. minutě, kdy skóroval Byeong Seok Cho, jenže pak se v koncovce dlouho trápil a ve třetí třetině dokázal outsider šťastně vyrovnat, s přispěním obránce se mezi střelce zapsal Martin Hamre. Zápas dospěl až do prodloužení, které trvalo necelých pět minut. Krátce poté, co Solberg neproměnil samostatný únik, Lee přihrál volnému Seung Hwan Jungovi a ten otevřel jihokorejské brány do semifinále.

    Jižní Korea se v semifinále utká s USA, Nory čeká souboj o páté místo s Českem.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 139 diváků.
     
    Nejlepší hráči utkání: Byeong Seok Cho – Knut Andre Nordstoga
     
    Konec zápasu.
    49:31 S. H. Jung - 2:1
     
    49:31
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Do semifinále postupují Jihokorejci! Jong Kyung Lee viděl před branku najíždějícího SEUNG HWAN JUNGA, jemuž adresoval milimetrově přesnou nahrávku a útočník prostřelil brankáře, který se od své levé tyče nedokázal vrátit do ideálního postavení. Asistence: Jong Kyung Lee.
     
    48:55
    Netrvalo dlouho a Jihokorejci získali útočné pásmo zpět. Dobře si počínal Jee Hyun až do zakončení, to poslal vedle levé tyče.
     
    48:28
    Dlouho se hraje bez přerušení. Si Woo Choi v rychlostním souboji prohrál s Vaernesem, který hru přenesl do střední třetiny.
     
    47:52
    Do samostatného úniku ujel Loyd Remi Solberg, ale viditelně už neměl tolik sil a Dong Shin Jang jej těsně před zakončením dostihl, střely byla nepřesná.
     
    47:15
    Johan Groenlie zasahovat nemusel, vše potřebné za něj zařídil Andreas Sundt. Obránce obětavě zblokoval ránu Jun Yong Leeho.
     
    46:44
    Oiseth u puku dlouho nepobyl, čistým způsobem ho obral Kwang Hyouk Choi. Jihokorejec rychle otočil hru, útočné pásmo vybojoval Park.
     
    46:11
    V obranném pásmu hru uklidnil Audun Bakke. Počkal, až mu Ola Oiseth najede do ideální pozice, pak jej po mantinelu zapojil do hry.
     
    45:32
    Nahození Junga nadělala brankáři Norska velké problémy. Nadvakrát však dokázal puk zpacifikovat, dorážející Byeong Seok Cho neuspěl.
     
    45:10
    Startuje desetiminutové prodloužení čtyři na čtyři. Nadále platí, že Jižní Korea je favoritem, ale i Norsko může využít většího prostoru na ledě ke vstřelení rozhodující trefy.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    O čtvrtém semifinalistovi rozhodne prodloužení! Norský outsider totiž ve třetí třetině srovnal s Jižní Koreou krok zásluhou trefy Martina Hamreho, pro nějž se jednalo o první úspěšný zásah na turnaji. Ten nakonec může mít velkou hodnotu, protože v prodloužení může rozhodnout maličkost, a to i klidně ve prospěch Norska.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    44:47
    Ještě zaútočili i Norové. Andreas Sundt se vrhl sám proti dvěma obráncům, za jejichž záda se probojovat nedokázal, Lee zasahovat nemusel.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. B. S. Cho (S. H. Jung), 50. S. H. Jung (J. K. Lee) – 42. Hamre


    Jižní Korea: J. W. Lee (Yu) – K. H. Choi, D. S. Jang, Y. J. Cho, Y. S. Kim – Jung, B. S. Cho (A), J. K. Lee, Ryu, S. W. Cho (A), J. H. Jang (C), J. Y. Lee, S. L. Kim, Park.
    Norsko: Groenlie (Lunde) – Nordstoga (C), Hamre, Bakke, Sundt – Vaernes, Bogle, Oiseth (A), Solberg (A), Vatne, Lyngroth, Kirstistuen, Schroederová, Aanekre, Skolbekken.

    Rozhodčí: Esposito (USA) – Fazekas (SRB), Lunden (SWE)

    Diváci: 139
    thejrc.org