Ekvádor – Peru 2:2 (kon.) | Brazílie – Kolumbie 2:1 (kon.) | Bolívie – Uruguay 0:2 (kon.)
konec
Brazílie
2:1 (0:1)
Kolumbie A
Čtvrtek 24.06.2021, 02:00 • Estádio Olímpico João Havelange, Rio de Janeiro • Copa América • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:13:21)
     
    Brazílie dokázala zvítězit i ve třetím zápase mistrovství Jižní Ameriky. Cesta za třemi body se proti Kolumbii nerodila vůbec lehce, ale byl to nakonec Casemiro, kdo v nastaveném čase překlopil misky vah na stranu kanárků.

    Úvod střetnutí zastihl v lepším rozpoložení Kolumbijce, kteří odskočili do vedení v 10. minutě zásluhou akrobatického zakončení nůžkami Luise Díaze. Domácí se v koncovce dlouho trápili. Přesně do 78. minuty, v níž po centru Lodiho z levé strany hlavou skóroval střídající Roberto Firmino.

    Rozhodující moment střetnutí přišel v desáté nastavené minutě základní hrací doby. Neymar rozehrál rohový kop na nepokrytého Casemira, jenž nechytatelnou hlavičkou rozvlnil síť a odšpuntoval obrovskou vlnu euforie v brazilském táboře.

    Svěřenci kouče Titeho mají po třech zápasech na kontě plný počet devíti bodů a před sebou ještě zápas s Ekvádorem. Kolumbie už má všechna skupinová utkání za sebou a je momentálně druhá s jistotou postupu do vyřazovací fáze. Přeskočit ji sice mohou reprezentace Peru, Ekvádoru i Venezuely, nikoliv však všechny tři dohromady.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:0. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:16.
     
    90+13
    Konec zápasu.
     
    90+12
    U levé lajny si na Neymara počíhal Gustavo Cuéllar. Výsledkem je sedmá žlutá karta zápasu, frustrace je na kolumbijských reprezentantech viditelná.
    90+10. CASEMIRO - 2:1
     
    90+10
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Brazílie je kousek od třetího vítězství na turnaji! Neymar se stihl z nepříjemného nárazu rychle oklepat a centr od rohového praporku posadil na hlavu CASEMIRA, který zůstal v malém pokutovém území trestuhodně volný. Ospina byl proti prudké hlavičce z bezprostřední blízkosti bez šance.
     
    90+9
    Dalším hráčem potrestaným žlutým kartónkem je Wílmar Barrios. Do Neymara naběhl s jasným cílem soka zastavit. Brazilec ovšem ještě před nárazem zvládl nahrát, akce proto pokračovala, střelu Firmina srazil jeden z obránců na rohový kop.
     
    90+9
    Hráči ve žlutém kopali standardku. Jmenovitě Neymar, který polovysokým centrem našel Paquetu, střela z první nebyla dobrým řešením.
     
    90+8
    Všichni fotbalisté, vyjma brazilského brankáře Wevertona, pobíhají na obranné polovině Kolumbie. Domácí usilují o vítězství, soupeř se spokojí s remízou.
     
    90+7
    Gustavo Cuéllar vybojoval balón proti Casemirovi a rozjel rychlý protiútok. K pravé lajně nahrál Cuadradovi, jenž se prodral do pokutového území, ovšem vystřelit přes Marquinhose již nedokázal.
     
    90+6
    Kanárci začínají další kombinaci od vlastní brány. Od Lodiho se přes Wevertona dostal balón k Danilovi, krajní bek rozvinul hru středem na Neymara.
     
    90+5
    Kolumbijský stoper ze země nespěchá, každá delší prodleva vyhovuje jeho spoluhráčům více, než rozjetým domácím. Ti na obránce tlačí, aby už se sebral.
     
    90+4
    Rána z pětadvaceti metrů v podání Casemira měla k úspěchu hodně daleko. Mimo dění hry navíc došlo k faulu Neymara na Minu.
     
    90+3
    Středopolař Lucas Paquetá zamýšlel nahrávku dobře, ale realizace pokulhávala. Místo za obranu zabíhajícího Gabriela trefil hlavu Murilla.
     
    90+2
    Po delší době si s míčem zahrál domácí gólman Weverton. Kulatý nesmysl dostal po přiťuknutí od Marquinhose, načež dlouhým nákopem neúspěšně hledal Neymara.
     
    90+1
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Luis Díaz, přichází Óscar Murillo.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby deset minut.

    Milan Huppert

    Branky: 78. Firmino (Lodi), 90+10. Casemiro (Neymar) – 10. L. Díaz (J. Cuadrado)

    Karty:   14. Sandro (BRA), 27. Ribeiro (BRA), 87. Neymar (BRA) – 70. J. Cuadrado (CLM), 81. Ospina (CLM), 90+9. Barrios (CLM), 90+12. G. Cuéllar (CLM)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:0. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:16.
    Brazílie: Weverton – Danilo, Marquinhos, Silva (C), Sandro (62. Lodi) – Ribeiro (46. Firmino), Casemiro, Fred (68. Paquetá) – Jesus (77. Everton), Richarlison (77. Gabriel), Neymar.
    Náhradníci: Alisson, Ederson – Emerson, Everton, Fabinho, Firmino, Gabriel, Vinícius Júnior, Douglas Luiz, Militao, Paquetá, Lodi.

    Kolumbie A: Ospina (C) – D. Muñoz, Y. Mina, D. Sánchez, Tesillo – J. Cuadrado, Barrios, Uribe, L. Díaz (90+1. Murillo) – Borré (64. G. Cuéllar), D. Zapata (64. Borja).
    Náhradníci: Quintana, C. Vargas – Borja, Cardona, G. Cuéllar, Cuesta, Chará, S. Medina, Muriel, Murillo, Perlaza, Fabra.

    Rozhodčí: Pitana (ARG) – Brailovsky (ARG). Antelo (BOL)
    thejrc.org