Plzeň – Trnava 4:1 (kon.) | Slovácko – Prostějov 5:0 (kon.) | Sparta – Dukla Praha 7:0 (kon.)
Kroměříž – Ostrava 1:1 (kon.) | Táborsko – Č. Budějovice B 2:0 (kon.) | FC Košice – Kalša 9:0 (kon.)
Zlín – Uničov 5:1 (kon.) | Pardubice – Brno 0:2 (kon.) | Teplice – Chomutov 4:2 (kon.)
Olomouc – Vyškov 3:0 (kon.) | Hr. Králové – Bohemians 1905 3:1 (kon.) | Liberec – Žižkov 5:0 (kon.)
Líšeň – Skalica 1:2 (kon.) | Púchov – Opava 1:3 (kon.) | Karviná – Trenčín 0:3 (kon.)
Cracovia – Třinec 2:0 (kon.) | Michalovce – FC Košice 0:0 (zruš.) | Admira – Slovan Bratislava 0:4 (kon.)
Senica – Orenburg 1:4 (kon.)
konec
FK Pardubice
0:2 (0:1)
FC Zbrojovka Brno
Sobota 26.06.2021, 10:30 • Stadion Pod Vinicí, Pardubice • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:21:52)
     
    Zbrojovka Brno v přípravném utkání porazila po velmi dobrém výkonu prvoligové Pardubice 2:0 a ukázala, že i navzdory pádu zpátky do druhé ligy se dokáže měřit s týmy o soutěž výše.

    Oba góly padly po akci z pravé strany a po velmi pěkných kombinacích. Do vedení poslal Zbrojovku ve 27. minutě Jakub Přichystal, který využil výborného pasu před bránu od Ševčíka. Vítězství Brna pojistil v 55. minutě střídající Martin Sedlák. I on dostal skvělou nahrávku do malého vápna, odkud ve skluzu poslal míč do sítě.

    Pardubice sehrají druhé přípravné utkání před blížícím se startem sezóny 30. června proti Mladé Boleslavi, nejbližší zápas Zbrojovky se uskuteční 3. července proti Sigmě Olomouc.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zřejmě poslední akce zápasu patřila Zbrojovce. Ta rozehrávala volný přímý kop, který pro Markoviče nebyl žádným nebezpečím, protože centr letěl mimo dosah všech fotbalistů přítomných v pardubické šestnáctce.
     
    88
    Nyní již musel domácí gólman zasahovat. proti střeleckému pokusu z levé strany malého vápna šel na zem včas, připsal si úspěšný zákrok levou nohou.
     
    87
    Claude Lhotecký v souboji tělo na tělo přetlačil stopera a skákavý balón napálil směr brána. Markovič kontroloval balón letící nad horní tyčkou.
     
    86
    Na trávníku zůstal klečet Samuel Šime, jehož zezadu podrazil Jambor. Arbitr Hocek střet viděl a odpískal volný přímý kop ve prospěch domácích.
     
    85
    Dalekonosná střela z pětadvaceti metrů měla k úspěchu hodně daleko, brněnský gólman mohl zůstat ledově klidným, bude odkopávat od brány.
     
    84
    Opět na jedničku. Nutno ovšem podotknout, že jim to soupeř pořádně ulehčuje. Třetí centr v řadě, jenž mířil do blízkosti Berkovce, který ani v tomto případě nezaváhal a míč sebral pro sebe.
     
    83
    Pardubičtí fotbalisté vybojovali standardku, k nedovolenému zákroku došlo u levé lajny. S bráněním centrů si zatím hosté věděli rady, jak to zvládnou teď?
    82.
     
    82
    Definitivní pojistku na vítězství Zbrojovky mohl dát Martin Zikl. Zprava utíkal sám na brankáře, avšak velkou šancí pohrdl. Vyběhnuvšího Markoviče trefil do hrudi a následně sám zařídil, že míč opustil vymezený prostor.
     
    81
    Pěknou individuální akci předvedl Samuel Šimek. Naběhl do pokutového území, kde si poradil s protihráčem a před bránou viděl Hufa. Přihrávka na jeho osobu neprošla, avšak míč se odrazil zpět k Šimkovi, jenž napodruhé střílel, leč Berkovce z bezprostřední blízkosti neprostřelil.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Zbrojovka Brno vede nad Pardubicemi 2:0 a směřuje za cenným vítězstvím.
     
    79
    Adresátem dlouhého autového vhazování se stal Martin Zikl. Na záda se mu přilepil obránce, jenž soka vytrvalým obtěžováním přiměl k chybě.
     
    78
    Jednoho obránce Claude Lhotecký obelstil, na druhého nevyzrál. Chtěl nahrávat po lajně, ale soupeř šel do skluzu a i s míčem dojel mimo hrací plochu.
     
    77
    Střelecký pokus na bránu zapsal Martin Zikl. Kličkou do protipohybu vyřadil ze hry Šejvla, načež namířil technický pokus přímo do středu brány.
     
    76
    Devatenáctiletý Barnabáš Lacík postupoval z levé strany sám na gólmana. V klíčový moment si balón posunul před sebe až příliš, pod nohy mu posléze skočil Markovič.
     
    75
    Martin Zikl obdržel těžký balón na tělo. Zkusil si ho posunout do běhu levým ramenem, což mu nevyšlo, Pardubice budou vhazovat.

    Milan Huppert

    Branky: 27. Přichystal, 55. Sedlák


    FK Pardubice: I. Poločas: Markovič – Halász, Vujcić, Toml, Prosek – Červ – Sychra, Beran, Solil, Sokol – Lee.
    II. Poločas: Markovič – Sekera, Šejvl, Kubart, Kurka – Ramos Junior – Dufek, Šimek, Vít, Cienciala – Huf.

    FC Zbrojovka Brno: Floder (46. Berkovec) – Bariš, Kryštůfek (63. Černín), Endl (46. Hlavica), Kosek – Přichystal (63. Lhotecký), Texl (63. Moučka), Čermák (46. Jambor), Fousek (17. Štepanovský, 74. Lacík) – Ševčík (63. Zikl) – Hladík (46. M. Sedlák).
    Náhradníci: Berkovec, Hlavica, Černín, Štepanovský, Jambor, Moučka, Lacík, M. Sedlák, Lhotecký, Zikl.

    Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Matoušek

    Diváci: 350
    thejrc.org