V. Británie – Chile 2:0 (kon.) | Čína – Brazílie 0:5 (kon.) | Švédsko – USA 3:0 (kon.)
Japonsko – Kanada 1:1 (kon.) | Zambie – Nizozemsko 3:10 (kon.) | Austrálie – Nový Zéland 2:1 (kon.)
konec
Čína
0:5 (0:2)
Brazílie
Středa 21.07.2021, 10:00 • Miyagi Stadium, Rifu • Olympijské hry - ženy • Skupina F
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:00:55)
     
    Fotbalistky Brazílie v prvním olympijském utkání potvrdily roli favoritek, reprezentaci Číny porazily vysokým výsledkem 5:0.

    Skóre ale neodpovídá průběhu utkání. Celek z Jižní Ameriky si sice vytvořil během úvodní půl hodinovky dvougólové vedení zásluhou Marty a Debinhi, avšak i Čína měla své šance. V té největší v rámci prvního poločasu neuspěla Miao S'-wen, jejíž střelu výborným zákrokem zastavila Bárbara.

    Druhý poločas přinesl množství spálených čínských příležitostí a téměř stoprocentní úspěšnost proměňování šancí od Brazilek. Blízko snížení byla Wang Šan-šan, ale střelu namířila jen do tyče, brankovou konstrukci posléze napálila na druhé straně i Debinha. Obrovské trápení Číňanek v koncovce pokračovalo, když nastřelily brankovou konstrukci ještě třikrát, ale gól ne a ne přijít. Branky naopak přišly na druhé straně, a to hned tři. Podruhé v utkání se zapsala do statistik Marta, kterou doplnily ještě úspěšná exekutorka penalty Andressa Alvesová a Beatriz.

    Svěřenkyně trenérky Sundhageové vykročily za postupem ze skupiny pravou nohou, navíc disponují velmi dobrým skóre. Čína sice prohrála 0:5, ale za předvedený výkon se stydět nemusí, v případě kvalitnější koncovky v dalších zápasech klidně může zabojovat i o druhé místo ve skupině.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 7:4.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ludmila nastartovala motory a ještě způsobila pořádný rozruch v pokutovém území Číny. K míči totiž doběhla rychleji než vyběhnuvší brankářka Pcheng Š'-meng, leč z velkého úhlu nedokázala zamířit do prázdné brány.
     
    90+2
    Zápas už se pouze dohrává, což je vzhledem k výsledku pochopitelné. Brazílie uštědřila soupeřkám tvrdou lekci z efektivity, o tolik lepším týmem nebyla totiž nebyla.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
    89. BEATRIZ - 0:5
     
    89
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Střeleckou listinu rozšířila ještě BEATRIZ. Útočnice vytěžila maximum z výborné práce Debinhi, která nejprve vystihla přihrávku obránkyně a pak kolegyni adresovala přesný centr na malé vápno, střela k pravé tyči byla z kategorie nechytatelných.
     
    88
    Brazilky s přehledem kombinují na útočné polovině. Bruna Benitesová rychle zareagovala na naběhnuvší Ludmilu, jíž adresovala výbornou nahrávku. Následovala střela z druhého doteku, která gólmanku neohrozila.
     
    87
    Nově příchozí Ludmila využila velkého množství fyzických sil k předběhnutí Wang Šuang. Vzápětí odcentrovala z pravé strany do rukavic brankářky.
     
    86
    Z dvaceti metrů vyprodukovala zajímavý střelecký pokus Debinha. Balón vyletěl vysoko, avšak začal nebezpečně klesat, aby nakonec skončil na horní síti.
     
    85
    Praporek české rozhodčí Lucie Ratajové vyletěl vzhůru. V ofsajdu se nacházela Wang Šan-šan, a to ve zhruba dvoumetrovém.
     
    84
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Sin Čang, přichází Siao Jü-i.
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Miao S'-wen, přichází Liou Ťing.
     
    83
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Marta, přichází Ludmila.
    82. Andressa ALVESOVÁ - 0:4
     
    82
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Videorozhodčí nakonec penaltu pro Brazílii posvětil. Na bílý bod si balón postavila faulovaná ANDRESSA ALVESOVÁ, jež balón umístila k pravé tyči. Pcheng Š'-meng vystihla směr střely, ale na skvěle umístěný pokus neměla nárok.
     
    81
    Konzultace již trvá poměrně dlouho. Wang Siao-süe šla do souboje nevybíravým způsobem, otázkou je, zda Alvesovou skutečně trefila.

    Milan Huppert

    Branky: 9. Marta, 22. Debinha, 74. Marta, 82. Andressa Alvesová (pen.), 89. Beatriz (Debinha)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 7:4.
    Čína: Pcheng Š'-meng – Luo Kuej-pching, Wang Siao-süe, Li Čching-tchung, Li Meng-wen – Miao S'-wen (84. Liou Ťing), Jang Li-na, Wang Jen (33. Wu-ž' Ku-mu-la), Čang (84. Siao Jü-i) – Wang Šuang – Wang Šan-šan (C).
    Náhradníci: Ting Süan – Liou Ťing, Čchen Čchiao-ču, Wu-ž' Ku-mu-la, Siao Jü-i, Jang Man, Lin Jü-pching.

    Brazílie: Bárbara – Bruna Benitesová, Érika, Rafaelle, Tamires – Duda (58. Andressa Alvesová), Formiga (72. Julia), Andressinha, Marta (C) (83. Ludmila) – Beatriz, Debinha.
    Náhradníci: Letícia – Andressa Alvesová, Julia, Geyse, Jucinara, Ludmila, Poliana.

    Rozhodčí: Monzulová (UKR) – Ratajová (CZE), Strylecká (UKR)
    thejrc.org