Kanada – USA 0:1 (kon.) | Japonsko – Mexiko 3:2 (kon.)
Austrálie – Itálie 1:0 (kon.)
konec
1 2 3 4 5 6 7 R H E
USA
USA
0
0
0
0
1
0
0
 
1
7
1
Kanada
Kanada
0
0
0
0
0
0
0
 
0
1
1
Čtvrtek 22.07.2021, 02:00 • Fukushima Azuma Baseball Stadium, Fukušima • Olympijské hry - ženy • Skupinová fáze
Sledujte:
     

    A je dobojováno. Erika Polidoriová předvedla vysoký a hlavně krátký odpal, Američanky tak měly snadnou práci a po pop outu končí zápas. Tým USA vítězí těsně 1:0.
     

    Snadný fly out u druhé mety, Valerie Ariotová se tak nikam nedostala a ani Mc Cleneyová neměla možnost skórovat. Třetí aut, pořád je to 1:0 pro USA.
     

    Nakonec ale situaci zvládla s velkou bravurou a třemi striky v řadě poslala soupeřku na lavičku. Strikeout a konec šesté směny. Tým USA i nadále vede 1:0.
     

    Už je ale konec, vysoký odpal zachytilo pravé pole, znamená to tak třetí aut a výměnu na pálce. USA vede stále 1:0.
     

    A o rychlý třetí aut se postarala Abbottová, ke které přilétl slabý odpal Entzmingerové a pohodlně přihodila míček na Ariotovou. Třetí aut a pátá směna je minulostí. Stav je stále 1:0 pro USA.
     

    Strikeout! Laura Regulaová přečkala obtížný okamžik s plnými metami, Nicklesovou vyautovala a končí tak první polovina páté směny. Tým USA vede 1:0.
    5 BOT 0:1 Odpal Chidesterové, který stáhl Mc Cleneyovou domů
     

    Je tu první bod utkání! Chidesterová dostala míč do zadního pole a Mc Cleneyová měla dost času na to, aby doběhla na domácí metu!
     

    Pomohla ji však Kelsey Stewartová ze třetí mety, ta chytila vysoký odpal a ukončila tak čtvrtou směnu za stále nerozhodného stavu 0:0.
     

    Dnes podruhé se do hry dostala Haywardová, jenže nebylo přáno ani ji. Slabý odpal skončil u Abbottové, ta přihodila na první metu a ukončila tak třetí směnu. Stav je i nadále 0:0.
     

    Tak tohle bylo rychlé. Jenna Cairaová se s tím nepárala, zaznamenává strikeout Aguilarové a také končí první část třetí směny. Stále je to 0:0.
     

    Emma Entzmingerová však situaci dále nikterak nerozvinula, Abbottová si připsala již čtvrtý strikeout a i po druhé směně tak máme stav 0:0.
     

    Snažení týmu USA ale bylo nakonec marné, Reedová je strikeout a polovina druhé směny je u konce. Stav je stále 0:0.
     

    Groenewegenová ustála těžký okamžik, připsala si druhý strikeout a udržela tak čistý štít!

    Aleš Pur

    Kanada: Munroová, Aguilarová, Cardaová, Chidesterová, Stewartová, Mc Cleneyová, Reedová, Abbottová, Moultrieová, Ariotová, Garciaová, Mulipolaová, Ostermanová, Nicklesová, Spauldingová.
    USA: Harshmanová, Widemanová, Polidoriová, Lyeová, Sallingová, Haywardová, Leungová, Lawrieová, Groenewegenová, Entzmingerová, Gilbertová, Franklinová, Cairaová, Regulaová, Rafterová.
    thejrc.org