Ararat – Śląsk 2:4 (kon.) | Astana – Aris Soluň 2:0 (kon.) | Panevėžys – Vojvodina 0:1 (kon.)
Molde – Servette 3:0 (kon.) | Olimpija Lublaň – Birkirkara 1:0 (kon.) | Austria – Breidablik 1:1 (kon.)
Karabach – FC Ašdod 0:0 (kon.) | RFS Riga – Puskás Akadémia 3:0 (kon.) | Soči – Keşla FK 3:0 (kon.)
KuPS – Vorskla Poltava 2:2 (kon.) | Dudelange – Bohemians Dublin 0:1 (kon.) | Dinamo Tbilisi – Maccabi Haifa 1:2 (kon.)
Hammarby IF – Maribor 3:1 (kon.) | Elfsborg – Milsami 4:0 (kon.) | AEL Limassol – Vllaznia Skadar 1:0 (kon.)
Kodaň – Žodino 4:1 (kon.) | FK Sūduva – Raków 0:0 (kon.) | Laçi – Universitatea Craiova 1:0 (kon.)
Lokomotiv Plovdiv – Slovácko 1:0 (kon.) | CSKA Sofia – FK Liepāja 0:0 (kon.) | Plzeň – Dinamo Brest 2:1 (kon.)
Gżira – Rijeka 0:2 (kon.) | Dinamo Bt. – BATE 0:1 (kon.) | CS Petrocub – Sivasspor 0:1 (kon.)
Apollon Limassol – Žilina 1:3 (kon.) | Riga FC – Škendija 2:0 (kon.) | KF Teuta – Escaldes 0:2 (kon.)
Trnava – Sepsi 0:0 (kon.) | Shkupi – Santa Clara 0:3 (kon.) | Arda Kardžali – Beer Ševa 0:2 (kon.)
HB Tórshavn – Budućnost Podgorica 4:0 (kon.) | Basilej – Partizani Tirana 3:0 (kon.) | Velež Mostar – AEK Atény 2:1 (kon.)
Gent – Vålerenga 4:0 (kon.) | Larne FC – Aarhus 2:1 (kon.) | Sutjeska – Maccabi Tel Aviv 0:0 (kon.)
FCSB – Karaganda 1:0 (kon.) | Aberdeen – Häcken 5:1 (kon.) | Hibernian – FC Santa Coloma 3:0 (kon.)
Linfield – Banja Luka 4:0 (kon.) | Hajduk Split – Tobol Kostanaj 2:0 (kon.) | Hafnarfjördur – Rosenborg 0:2 (kon.)
Újpest FC – Vaduz 2:1 (kon.) | Pogoň – Osijek 0:0 (kon.) | KF Drita – Feyenoord 0:0 (kon.)
Dundalk – Levadia Tallinn 2:2 (kon.) | Partizan Bělehrad – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Valur – Bodö/Glimt 0:3 (kon.)
Salihorsk – Fola 1:2 (kon.)
konec
PFK Lokomotiv Plovdiv
1:0 (0:0)
1.FC Slovácko
Čtvrtek 22.07.2021, 19:00 • Stadion Lokomotiv, Plovdiv • Evropská konferenční liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu druhého předkola Evropské konferenční ligy. Od devatenácti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Lokomotivem Plovdiv a Slováckem!
     
    PFC Lokomotiv Plovdiv

    Domácí klub figuruje na fotbalové mapě světa od roku 1926, ale za celou tu dobu zažil mistrovské oslavy jen jednou. Stalo se tak v sezóně 2003/04. V současnosti je pro Lokomotiv skoro nemožné v nejvyšší bulharské soutěži zvítězit, protože zde celou dekádu vládne bohatý Ludogorec Razgrad. Konečné druhé místo z minulého ročníku se tak dá označit za velký úspěch. Pod vedením Aleksandara Tunčeva ztratil Plovdiv na první příčku devět bodů. Největší ofenzivní zbraní je dvaatřicetiletý útočník Dimitar Iliev, který zakončil ligový ročník s třinácti přesnými zásahy. Nejednou mu na góly přihrál tádžikistánský záložník Umarbajev, jenž dohromady posbíral sedm asistencí. Na mezinárodní scéně se Lokomotiv představí potřetí za sebou. Minulý rok ve druhém předkole Evropské ligy důkladně prověřil schopnosti Tottenhamu, se kterým prohrál pouze 1:2.
     
    1.FC Slovácko

    Tým z Uherského Hradiště má za sebou nejvydařenější rok v české nejvyšší soutěži, kde o víkendu započne už dvacátou sezónu. Stále častěji opěvovaný trenér Martin Svědík dovedl dlouho nenápadné mužstvo až na čtvrté místo, kde za sebou nechalo pátou Plzeň i šestý Liberec. Před historickou účastí v pohárové Evropě každopádně přišlo o svého nejgólovějšího hráče – útočník Jan Kliment se vydal hledat štěstí k Adriánu Guľovi do polské Wisly Krakov.

    Jinak se toho v kádru moc nezměnilo, na hostování do Hradce Králové odešli pouze Filip Kubala s Jakubem Rezkem. Z Liberce naopak přišel brankář Nguyen a z ostravského Baníku Daniel Holzer s Ondřejem Šašinkou. Pro Slovácko je to první mezinárodní představení od roku 2002, kdy vypadlo ve třetím kole již neexistujícího Intertoto Cupu s francouzským Sochaux.

    V základní jedenáctce pravděpodobně nebude lehce zraněný křídelník Milan Petržela. Zbytek týmu by měl být fit, jako kapitán jej povede do bitvy zkušený obránce Michal Kadlec. Nedávno skončená příprava Slovácku výsledkově vyšla. „Nejhorším“ výsledkem byla remíza 2:2 s ruským Orenburgem. Zbylých šest zápasů skončilo vítězstvím. V generálce s maďarským Paksi vystříleli výsledek 2:1 Daniel Holzer a Václav Jurečka.
    Krátce po příletu do Bulharska si Slovácko zatrénovalo na postarším stadionu pro 13 000 diváků. Trávník není kvůli vysokým teplotám v nejlepší kondici.
     
    Jako hlavní rozhodčí byl na tento duel delegován dvaatřicetiletý Francouz Karim Abed, jenž v minulé sezóně sbíral zkušenosti se skupinami Evropské ligy a Ligy mistrů jako čtvrtý sudí. Z pozice hlavního odřídil jen předkolo EL mezi Lokomotivem Tbilisi a Dynamem Moskva. Na čarách budou jeho krajané Mugnier a Pasqualotti.
     
    Úvodní sestavy:

    PFC Lokomotiv Plovdiv: Pirgov – Gomis, Crăciun, Bykov – Nikolajev, Vitanov, Umarbojev, Ruane – Salinas, Minčev, Iliev (C).
    Náhradníci: Raeder – Paskalev, Jančev, Mavrodiev, Ivanov, Petrović, Angelov.

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec (C), Kalabiška – Sadílek, Daníček, Havlík – Navrátil, Cicilia, Holzer.
    Náhradníci: Nemrava, Bajza – Srubek, Mareček, Vecheta, Petržela, Kohút, Divíšek, Jurečka, Šimko, Kudela, Merdović.

    Rozhodčí: Abed – Mugnier, Pasqualotti (FRA).
     
    Dvacet minut před zápasem už je na tribunách několik tisícovek fanoušků. Počasí se k večeru trochu umoudřilo, na místě by mělo být okolo šestadvaceti stupňů.
     
    Francouzská ekipa sudích přivádí obě základní jedenáctky na trávník. Protější tribunu ozdobilo několik desítek metrů rozsáhlé choreo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zahajovacího výkopu se zhostili fotbalisté Slovácka, kteří nastupují ve světle modrých dresech. Plovdiv bude hrát v bíločerných barvách.
     
    2
    Hned na úvod nepříjemná standardní situace pro bulharského vícemistra. Během narážečky s Ilievem byl podražen Minčev.
     
    3
    Obrana Slovácka první prověrku ve vlastním pokutovém území zvládla. Pokračující snahu Lokomotivu zastavil ofsajd Dimitara Ilieva.
     
    4
    Rigino Cicilia při sledování vysokého balónu zatáhl za rameno Bykova, což bylo posouzeno jako útočný faul. Zanedlouho se provinil také Kalabiška.
     
    5
    Kapitán Iliev prodloužil nákop Gomise do míst, kde se Lucas Salinas postaral o zisk rohového kopu. První minuty rozhodně patří Plovdivu.
     
    6
    Michal Kadlec to ve vzduchu zvládl na výbornou. V dalším souboji Nikolaj Nikolajev srovnal se zemí pomalu se zvedajícího Kalabišku.
     
    7
    Janu Navrátilovi pomohl v křídelním prostoru Sadílek. Směrem do pokutového území míč nepropasíroval, ale je z toho alespoň autové vhazování.
     
    8
    Dlouhatánský aut musel ve změti těl řešit pětatřicetiletý mazák Ilko Pirgov. Český tým se musel rychle vracet s možným protiútokem.
     
    9
    Karim Abed nechal být důrazný zákrok Kadlece na Ilieva. Hosté mohou pokračovat v kombinaci, byť mají k dispozici jen minimum volného místa.
     
    10
    Do vzduchu odražený míč se snažil sklepnout Rigino Cicilia, jenže si znovu pomohl drobným faulem. Hráči si od samého úvodu navzájem nic nedarují.
     
    11
    Ilko Pirgov nekompromisně zboural Navrátila, když boxoval příchozí centr z pravého kraje. Částečně to odnesl i stoper Crăciun.
     
    12
    Hofmann musel vystoupit do nebezpečně otevřeného prostoru na pravé straně. Míč zakopl do autu a poslušně zacouval zpátky na pozici stopera.
     
    13
    Nikolajev centroval z autové čáry, ale tísněný Minčev neměl klid na zpracování. Opět se bude jen vhazovat z rukou prvně jmenovaného.
     
    14
    Oleksij Bykov si z druhé vlny došel pro zpětnou přihrávku, jenže volejem zpoza pokutového území přestřelil Nguyenovu bránu o mnoho metrů.
     
    15
    Rigino Cicilia vypadá trochu přemotivovaně. Mimo hru se dostal do menšího konfliktu a vše musel uklidňovat až hlavní rozhodčí Abed.
     
    16
    Reinberk předvedl dlouhý aut, kterým trochu překvapil brankáře Pirgova. Ten míč jenom vyrazil před sebe a musel se spolehnout na Vitanova, jenž nepustil k dorážce Daníčka.
     
    17
    Christian Gomis vyřešil přechodovou fázi nákopem z vlastní půlky. Georgi Minčev těžký míč nezpracoval a Slovácko se po autu vrátilo až k Nguyenovi.
     
    18
    Tentokrát Gomis skvěle přenesl těžiště k Ruanemu. Svěřenci Martina Svědíka však znovu nedali svým soupeřům čas na rozvinutí kombinace. Je to velký boj na malém prostoru.
     
    19
    Nikolajev nezvládl sklepnout přetažený centr zpátky před branku. Definitivní konec akce přišel s nedovoleným zákrokem Vitanova.
     
    20
    Gomis bude muset zopakovat aut z obranné třetiny hřiště, na kterém se v jeden moment objevily dva balony. Slovácko se bude snažit jeden z nich vybojovat.
     
    21
    To se povedlo a borci ve světle modrých dresech už hledají nějakou skulinku ve zformované obraně Lokomotivu. Zatím se pohybují okolo půlící čáry.
     
    22
    Přetažený nákop výrazně usnadnil život Pirgovovi. Následoval dlouhý míč na Ilieva, který se zmohl jen na zisk autu.
     
    23
    Ve třiadvacáté minutě registrujeme první střelu na branku. Salinas si narazil s Umarbajevem a po ose vyrazil k hranici vápna. Tam už střílel v časové tísni a Nguyen neměl s pomalým míčem žádné starosti.
    23. Lucas Salinas (LKP)
     
    24
    Čtvrtý tým uplynulého ročníku Fortuna:Ligy byl na malý moment v deseti, protože musel být ošetřen Michal Kadlec. Nguyen to vyřešil menším zdržováním při výkopu.
     
    25
    Hráči Slovácka byli pod tlakem donuceni zakopnout balon do autu. Nyní už se dá mluvit o tom, že v úvodu tohoto dvojzápasu tahají za výrazně kratší konec.
     
    26
    Kombinačně se mužstvo Martina Svědíka ne a ne prosadit. Často jsou k vidění nákopy, které sbírá fungující obrana Lokomotivu.
     
    28
    K nelibosti fanoušků nebyl odpískán Havlíkův faul ve středovém kruhu. Dopředu mohl jít Rigino Cicilia, ale ukvapenou střelou zpoza vápna žádné škody nenapáchal.
     
    29
    Karim Abed začíná hru dost pouštět. Opět nechal být atak na hráče Plovdivu a jen o pár vteřin později nepískal ani kvůli pádu Cicilii.
     
    30
    Oba týmy se snaží hrát na minimální riziko. Většinou to vypadá tak, že po sérii přihrávek na vlastní polovině přichází okamžitá ztráta ve snaze o posun vpřed.
     
    31
    Důkazem budiž i nákop z levého konce půlící čáry, jenž se stal snadnou kořistí pro Pirgova. Na programu je tradičně pomalá rozehrávka od obránců.
     
    32
    Vysokou svíci od Gomise pro sebe vybojoval Ruane. Ten zleva nabízel míč k zadní tyči, kde na něj těsně nedosáhl natahující se Iliev.
     
    33
    Lukáš Sadílek si pečlivě připravil míč k dlouhému autu, který přesto nedoletěl až k jeho spoluhráčům stojícím poblíž malého vápna.
     
    34
    První šanci Slovácka nedal Daniel Holzer, jenž sladil náběh s hezkou průnikovkou mezi stopery. Pak se ale dostal moc blízko k vybíhajícímu Pirgovovi, kterého nezvládl přehodit.
    34. Daniel Holzer (SLO)
     
    36
    Jan Navrátil naboural do Pirgova, což zkrátka muselo být posouzeno jako faul. Zákonitě přišla také omluva.
     
    37
    Petar Vitanov si hrudí zpracoval míč dovnitř pokutového území. Krátkým centrem ještě vybízel Minčeva, ale ten Nguyena z těžké pozice moc neprověřil.
     
    39
    Nikolajev udržel míč ve hřišti a na pravém kraji ho přenechal Ilievovi, jenž odcentroval pouze do první překážky v dresu Slovácka. Domácí se po autu dobrovolně přestěhovali k vlastnímu brankáři.
     
    40
    Cicilia byl krátký na centr z pravé strany. Míč propadl ke Kalabiškovi, jehož ambiciózní křižný volej prosvištěl vedle Pirgovovy levé tyče.
     
    41
    Chvíli to trvalo, ale nakonec byl odpískán faul na Nikolajeva. Ten obhospodařuje pravou stranu, přes kterou vede Lokomotiv drtivou většinu akcí.
     
    42
    Znovu bulharské mužstvo přihrávalo směrem vzad. Pirgov musel nakopávat do středu hřiště, kde Minčev nedovoleně atakoval Kadlece.
     
    43
    Lukáš Sadílek se zastavil uvnitř vápna. Zprava se snažil procpat míč do lepší pozice, jenže trefil muže v černobílém. Trochu to vypadalo na ruku.
     
    44
    Několik desítek vteřin se nehraje kvůli vážnější zdravotní indispozici Stanislava Hofmanna. Doufejme, že to stoper Slovácka rychle rozchodí. Do té doby se bude konat domácí přesilovka.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+1
    Plovdiv rozhodně nespěchal s odchodem z vlastní poloviny. Když už přihrávka směrem dopředu přišla, tak ji jednoduše překazil Michal Kadlec.
     
    45+2
    Výkop Pirgova propadl přes několik hráčů do zámezí, kde vhazuje Kalabiška. Schyluje se k bezbrankovému konci první půle.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Z obou stran to byla hodně opatrná první půle. Lokomotiv měl v úvodu navrch, ale nevytvořil si žádnou vyloženou možnost k otevření skóre. Ta největší se nakonec objevila na opačné straně, nicméně Daniel Holzer gólmana Pirgova nepřehodil. Je znát, že se potkávají dva vyrovnaní soupeři. Chvílemi to vypadá, že jim remízový stav vyhovuje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhé dějství začíná beze změn. Trenéři Tunčev a Svědík nadále důvěřují původně zadaným základním jedenáctkám.
     
    47
    Daniel Holzer si vypomohl s Daníčkem, který překopl Navrátila i všechny ostatní hráče Slovácka. Balon zapadl do koše Ilka Pirgova.
     
    48
    Reinberk neodcentroval přes dobrý blok. Pokračoval Holzer, jenž přemístil míč na osu hřiště, ovšem ani tam nebyla šance k ohrožení domácí brány.
     
    49
    Rigino Cicilia neustál souboj s Gomisem. Abed v tom faul neviděl, a tak se míč stěhuje na kopačky domácích obránců.
     
    50
    Hofmannův nákop zneškodnil Gomis. Ruane však nezkrotil těžkou přihrávku k postranní čáře a výsledkem je aut Petra Reinberka.
     
    51
    Filip Nguyen skvěle přečetl centr Nikolajeva a sebral ho ještě před dobíhajícím Minčevem.
     
    52
    Lokomotiv byl blízko gólu! Ruane těžil z práce Ilieva u levé postranní čáry. Nádherným pasem za obranu uvonil Minčeva a ten jen o kousek netrefil ze svého pohledu pravou tyč.
    52. Georgi Minčev (LKP)
     
    54
    Ve čtyřiapadesáté minutě se v Plovdivu poprvé zažlutilo. Oleksij Bykov si nebral žádné servítky s Holzerem, který dostal u středového kruhu pořádně naloženo.
     
    55
    Nic víc už Daniel Holzer předvést nestihne. Deset minut po startu druhého poločasu jej na trávníku nahrazuje Václav Jurečka.
     
    56
    Jurečka se hned zapojil do hry a pomohl získat pro Slovácko rohový kop. Před samotnou rozehrávkou dostávají od sudího kárání Cicilia a Gomis.
     
    57
    Sadílkův roh rozjel pouze rychlý kontr, jenž byl zastaven podezřelým zákrokem na Minčeva. Abed k velkému překvapení všech Kadlece netrestá.
     
    58
    Petr Reinberk o kousek přetáhl centr z pravé strany. Ten později přiletěl i z levé strany, ale postaral se o něj gólman Pirgov.
     
    59
    Slovácko je od nějaké třicáté minuty mnohem více na míči. Před Pirgova létá hodně centrů, ale kýžený efekt to zatím nemá.
     
    60
    Ať se děje na hřišti cokoliv, tak se z ochozů ozývá hlasitá podpora pro domácí fotbalisty. Protější tribuna je zaplněná skoro do poslední místečka.
     
    61
    Závěrečnou půlhodinu odstartoval faul Navrátila. Domácí si však míče dlouho neužili a už zase stráží prostory u své brány.
     
    62
    Hodně ledabyle byl nyní bráněn Jan Navrátil. Centr zleva ho našel před penaltou úplně volného, nicméně pomalá hlavička zapadla přímo do Pirgovovy náruče.
    62. Jan Navrátil (SLO)
     
    64
    Střídání v týmu PFC Lokomotiv Plovdiv: ze hřiště odchází Nikolaj Nikolajev, přichází Miloš Petrović.
     
    65
    Reinberk byl ve vápně poměrně snadno odzbrojen a Plovdiv okamžitě přepl do protiútoku. Od Salinase dostal míč do běhu Ruane, jenž se postupně dostával do méně výhodného úhlu. Střelu zleva Nguyen vytěsnil na roh.
    65. Connor Ruane (LKP)
     
    66
    Parvizdžon Umarbajev ze standardky nic podstatného nevytěžil. Díky faulu Petroviće na Navrátila bude uvádět míč do pohybu Filip Nguyen.
     
    67
    Sadílek si netroufl na dlouhý hod před branku. Vypomohl si s Navrátilem, ale výsledkem této souhry na pravém křídle je jen další vhazování.
     
    68
    Teď už míč do pokutového území letěl, ale Pirgov ho tam jednoduše zachytil. Slovácko spěchá dozadu, před pár minutami už poznalo hrozbu z rychlých protiútoků.
     
    70
    Dimitar Iliev byl srovnán se zemí letícím Vlastimilem Daníčkem. O faulu nebylo sporu, byť k němu došlo v klidném středu hřiště.
     
    71
    Prakticky na stejném místě byl tentokrát srolován Daníček. Hosté to budou zkoušet přes levý kraj a další vhazování Sadílka.
     
    72
    Už tak dlouhý aut byl ještě jednou prodloužen. Ve finále to ale měl k balonu nejblíže pětatřicetiletý strážce domácí brány.
     
    73
    Začíná z toho být poněkud obehraná písnička. Slovácko má k dispozici kvantum autů v podání Sadílka. Nyní při něm fauloval Cicilia.
     
    74
    Martin Svědík brzy pošle do hry toho nejzkušenějšího. Milan Petržela zkusí zhruba na čtvrthodinu pomoct i přes zranění palce u nohy.
     
    75
    Václav Jurečka si píchl míč okolo Gomise, který se s ním stihl na poslední chvíli vrátit. Z konfrontace u zadní čáry resultuje odkop od branky.
     
    76
    Hlavní sudí Karim Abed odkráčel ze hřiště a teď něco řeší se čtvrtým rozhodčím Wattellierem. Skoro to vypadá na vynucené střídání.
     
    77
    Je to tak, kromě Petržely přijde na hřiště také Eric Wattellier. Na první pohled přitom nejde u hlavního Abeda vidět žádná zdravotní indispozice.
     
    78
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Milan Petržela.
     
    79
    Miloš Petrović se nenechal obehrát Jurečkou, nicméně se chystá další z obrovského množství Sadílkových autů.
     
    80
    Zadní řady Lokomotivu jsou v podobných momentech stoprocentní. Po snaze Cicilii si Sadílek vhazování ještě jednou zopakuje.
     
    81
    S Petrželou si Sadílek nevyhověl. Vzápětí skončil v křečích Christian Gomis, jenž se asi posté potkal s faulujícím Ciciliou.
     
    82
    Nákop Ilieva byl dlouhý pro Minčeva i dalšího hráče dobíhajícího z pravého křídla. Filip Nguyen provede odkop od brány.
     
    83
    Minčev zezadu naremploval Daníčka a nabídl Slovácku rozehrávku z prostoru vedle středového kruhu. Zřejmě to bude nákop na Ciciliu.
     
    84
    Nakonec šlo o krátkou přihrávku na Daníčka. Až ten čepoval míč do ohně, kde vznikla menší trma vrma. Hofmann ani nikdo jiný se v obležení bíločerných dresů k zakončení nedostal.
     
    85
    Filip Nguyen odhodil balon do autu, protože u střídačky Slovácka došlo k vzájemné srážce dvou hráčů. Do akce jdou zdravotnické štáby.
     
    86
    Střídání v týmu PFC Lokomotiv Plovdiv: ze hřiště odchází Lucas Salinas, přichází Emil Jančev.
     
    87
    Ani náhradní rozhodčí Wattellier se po svém neplánovaném příchodu v žádném případě nenudí. Během pár vteřin odpískal fauly Sadílka a Jurečky.
     
    88
    Krkolomný útok Slovácka po ose hřiště se rozbil o hranici pokutového území. Domácí budou pokračovat autem Miloše Petroviće.
     
    89
    Loko Plovdiv právě vstřelil branku!
    Pár minut před koncem propuká v Plovdivu obrovská radost! Dimitar Iliev si na malém prostoru dvakrát vyměnil míč s Umarbajevem. Střelu mu obrana Slovácka srazila k PETARU VITANOVOVI a ten se blýskl nádhernou dělovkou z voleje. Nguyen byl jen v roli diváka.
    89. Petar VITANOV - 1:0
     
    90
    Střídání v týmu PFC Lokomotiv Plovdiv: ze hřiště odchází Parvizdžon Umarbajev, přichází Ajvan Angelov.
     
    90+1
    Nemusí zůstat jen u jedné trefy Vitanova. Nad rámec druhého poločasu je přidáno celých osm minut!
     
    90+2
    Lukáš Sadílek schovává hlavu do dlaní! V souboji s dvěma protivníky k němu posunul Reinberkův centr Cicilia. Sám před Pirgovem se své šance ale zalekl a ve finále pořádně nezakončil.
     
    90+3
    Klobouk dolů před Ciciliou, který vesměs každou minutu chodí do tvrdých soubojů. Míč na něj letěl i nyní, jenomže šlo o ofsajd.
     
    90+5
    Slovácko nesmí v obraně polevit. Případný druhý gól Plovdivu by mohl být fatální s ohledem na postupové ambice.
     
    90+6
    Několik desítek vteřin klidu zajistil domácímu týmu Oleksij Bykov. Po faulu Rigina Cicilii si s chutí poležel na trávníku.
     
    90+7
    Stanislav Hofmann měl trochu štěstí, že mu prošlo držení vedle vlastní šestnáctky. Ani se nedivím, že si Plovdiv vehementně přál standardní situaci.
     
    90+8
    Petr Reinberk napsal tečku za nepovedenou story Slovácka. Při centru se hodně ukopl a na programu bude pouze odkop od branky Ilka Pirgova.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Slovácko vstoupilo do druhého předkola Evropské konferenční ligy těsnou porážkou. Kromě jedné šance Daniela Holzera marně dobývalo fungující obranu Lokomotivu, jenž zejména ve druhé půli vsázel na rychlé protiútoky. Minčev a Ruane se z nich neprosadili a rozhodnutí tak přišlo až v 89. minutě, kdy Nguyena famózním volejem z osmnácti metrů propálil Petar Vitanov.
     
    Odveta je na programu příští čtvrtek v Uherském Hradišti. Blíže postupu má vícemistr Bulharska.
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 3 – 4
    Střely mimo: 2 – 1
    Rohové kopy: 2 – 1
    Ofsajdy: 0 – 2
    Fauly: 7 – 13
    Žluté karty: 2 – 0.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:06:43)

    Michal Břuchanský

    Branky: 89. Vitanov

    Karty:   54. Bykov (LKP)


    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:13.
    PFK Lokomotiv Plovdiv: Pirgov – Gomis, Crăciun, Bykov – Nikolajev (64. Petrović), Vitanov, Umarbojev (90. Angelov), Ruane – Salinas (86. Jančev), Minčev, Iliev (C).
    Náhradníci: Raeder – Paskalev, Jančev, Mavrodiev, Ivanov, Petrović, Angelov.

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec (C), Kalabiška – Sadílek, Daníček, Havlík – Navrátil (78. Petržela), Cicilia, Holzer (55. Jurečka).
    Náhradníci: Nemrava, Bajza – Srubek, Mareček, Vecheta, Petržela, Kohút, Divíšek, Jurečka, Šimko, Kudela, Merdović.

    Rozhodčí: Abed – Mugnier, Pasqualotti (FRA)
    Čtvrtek 29.07.2021
    Slovácko - Lokomotiv Plovdiv 1:0

    Branky: 26. Daníček (Navrátil)

    Karty:   3. Havlík (SLO), 108. Divíšek (SLO) – 73. Ruane (LKP)


    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:0   Daníček (SLO)
    0:1   Iliev (LKP)
    2. série:
    0:1   Holzer (SLO)
    0:1   Salinas (LKP)
    3. série:
    0:1   Kohút (SLO)
    0:2   Ruane (LKP)
    4. série:
    1:2   Jurečka (SLO)
    1:2   Jančev (LKP)
    5. série:
    2:2   Kadlec (SLO)
    2:3   Karagaren (LKP)

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 20:16.
    thejrc.org