Švýcarsko – Česko 6:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
6:4 (2:0, 0:2, 4:2)
Česko
Čtvrtek 22.07.2021, 17:30 • Vierumäki Sport Institute • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše, přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:32:42)
     
    Je dobojováno. Nakonec to vypadalo, že duel dojde do prodloužení, ale za stavu 4:4 hráli Švýcaři přesilovou hru, kterou dokázali využít a strhli opět vedení na svou stranu. V samotném závěru pak ještě Noah Delémont trefil zcela prázdnou českou branku a pečetil tak švýcarskou výhru. Češi mají šanci na reparát, se stejným soupeřem se utkají i zítra ve stejnou dobu.
     
    Konec zápasu.
    59:58 Noah DELÉMONT - 6:4
     
    59:58
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, po zisku kotouče ho do zcela prázdné branky poslal NOAH DELÉMONT, jenž pečetí výhru švýcarského týmu – 6:4.
     
    59:22
    Češi se urputně snaží v útočném pásmu o další vyrovnání, to ale i díky pozorné obraně Švýcarska zatím nepřichází.
     
    58:21
    Branka českého týmu je prázdná, dvacítka to zkouší se šesti bruslaři v poli.
    58:04 . - 5:4
     
    58:04
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři využívají svou přesilovou hru a opět strhávají vedení na svou stranu střelou z levé strany, která skončila až za zády Jana Bednáře – 5:4.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:09
    Obrana české dvacítky získala puk na svou stranu a okamžitě ho bez čekání poslala až před branku Lucase Rötheliho. Švýcaři tak zakládají svou akci znovu od začátku.
     
    56:22
    Vyloučení na české straně, v závěru třetí třetiny si přesilovku zahraje švýcarský celek. A má tak šanci definitivně zlomit odpor českého týmu.
     
    55:08
    Tiziano Pauchard clonil před Bednářem, následně se natahoval po puku k dorážce, leč neúspěšně. Jeho tým ale stále obléhá české pásmo.
     
    53:53
    Keanu Derungs si sjel na levé straně až těsně před Jana Bednáře, jeho přízemní pokus pak končí někde na jeho betonu.
     
    52:46
    Lukáš Stehlík se nedostal do útočného pásma, až po chvilce se to povedlo jeho spoluhráčům a ti zamířili před Rötheliho. Ovšem před jeho brankou nikdo nezakončil.
     
    51:44
    Kotouč zmizel v hledišti a není tak v dohledu sudích. Hra je tedy přerušena, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    50:21
    Přestřelka tedy pokračuje i nadále. Nyní jsou u puku čeští hokejisté a snaží se strhnout vedení na svou stranu. Pokud by se jim to povedlo, bylo by to v tomto utkání vůbec poprvé.
    48:38 Pavel NOVÁK - 4:4
     
    48:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Znovu je vyrovnáno! Michael Krutil dostal puk na levý kruh pro PAVLA NOVÁKA, který poté pohotovou střelou umístil puk k bližší tyči a ten se třepotá ve švýcarské kleci – 4:4. Asistence: Michael Krutil a Stanislav Svozil.
     
    47:27
    Jan Bednář si povyjel ze své branky a snažil se pomoci obraně, které následně pak puk přihrál. Ovšem raději se hned stáhl zase zpět do brankoviště, neboť se ke kotouči dostával zase soupeř.
     
    47:04
    S góly se roztrhl pytel, nyní jsou ve vedení znovu Švýcaři. Zatím je ze zápasu slušná přestřelka. Podaří se české dvacítce zase srovnat stav?
    44:13 Dario SIDLER - 4:3
     
    44:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Na trestnou lavici putoval český hráč a bleskově nabídnutou přesilovou hru využil DARIO SIDLER, jenž táhlou střelou překonal Jana Bednáře z levé strany – 4:3. Bez asistence.
    43:53 Sebastian MALÁT - 3:3
     
    43:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už to ale zase neplatí a je znovu srovnáno. David Jiříček vystřelil a poté se k odraženému puku dostal SEBASTIAN MALÁT, jenž pak před švýcarským brankářem zakončil přesně do odkryté branky za Röthelim – 3:3. Asistence: David Jiříček a Pavel Novák.
    42:11 Noah MEIER - 3:2
     
    42:11
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se znovu ujímají vedení, před Bednářem dorážel pokus spoluhráče NOAH MEIER – 3:2. Asistence: Jeremie Bärtschi.
     
    41:21
    Jakub Konečný málem obral soupeře o kotouč. Ale nakonec se mu nepovedlo dotáhnout možnou akci Česka do zdárného konce. Švýcaři přebírají touš a míří do akce.
     
    40:27
    Na začátku třetí třetiny se nejprve do akce dostal český tým, následně pak na druhé straně zakončoval Dario Sidler, ale nebyl před Bednářem úspěšný.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči se už pomalu zase trousí na ledovou plochu a to značí jediné, že za chvilku začne třetí dějství tohoto duelu.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní se už český celek zvedl a předváděl úplně jinou hru, než tomu bylo v úvodní třetině. Ve třiadvacáté minutě se prosadil svižnou střelou David Moravec a český tým byl tomu švýcarskému na dostřel jediné branky. O pět minut později už bylo vyrovnáno. Střela Jana Myšáka se odrazila od švýcarského brankáře na levou stranu, kde byl s úspěšnou dorážkou připraven Pavel Novák. Češi tak smazali své manko a vrátili se tak definitivně zpět do hry. Ještě nás tak čeká hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 18:55.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Brian Zanetti objel Bednářovu branku a poté na pravé straně před ním zakončil. Na českého brankáře však obránce Švýcarů nevyzrál.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:09
    Po chvilce se ale vrátili zase zpátky a Lucas Rötheli tak musí být ve svém brankovišti opět pozorný.
     
    37:41
    Další chvilkový pobyt v pásmu Švýcarska Češi neustáli a hned se sami vykázali z teritoria soupeře.
     
    36:55
    Další pokus českého výběru do dvaceti let končí na betonech Lucase Rötheliho.
     
    36:05
    Češi jsou ve druhé třetině už lepším týmem a zpravidla diktují tempo hry. Od vyrovnání se neustále tlačí před Rötheliho a snaží se strhnout vedení na svou stranu v tomto duelu poprvé.
     
    35:03
    Jakub Šedivý neudržel puk u modré čáry a ten proskočil do středního pásma. Češi tak opustili kvůli ofsajdovému postavení třetinu Švýcarska.
     
    34:27
    Jan Myšák napřáhl kus před modrou čárou a jeho dělovka pak byla zastavena Lucasem Röthelim. Nadále pak pokračuje česká akce.
     
    33:39
    Za vlastní brankou získali Češi puk a nastěhovali ho do pásma soupeře. Tam Pavel Novák sklepl pokus Jana Myšáka a puk skončil na boční síti.
     
    32:22
    Jakub Konečný proskočil do obranného pásma, poté pomohl spoluhráčům, kteří zastavili další akci Švýcarů. Před Bednářem se ke střele dostal Hofer a český gólman raději přikrytím kotouče hru zastavuje.
     
    31:32
    Další pokus českého týmu končí na Röthelim a ten nyní přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    30:58
    Josef Koláček kousek před Röthelim sklepl kotouč a brankář Švýcarska zareagoval a puk vytáhl vedle své klece.
     
    30:24
    Buly před Röthelim vyhráli Češi a hned zakončili, ovšem jen do připraveného brankáře Švýcarů. Ti poté přenesli hru před Jana Bednáře, ale před jeho svatyní se příliš dlouho neohřáli.
     
    29:48
    Takřka polovina základní hrací doby je minulostí, česká dvacítka je nyní nastěhována v pásmu soupeře a znovu kombinuje před Lucasem Röthelim.
    27:56 Pavel NOVÁK - 2:2
     
    27:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a je vyrovnáno. Český tým tak definitivně smazal svoji ztrátu a začíná se znovu od začátku. Po střele Jana Myšáka se kotouč odrazil od betonu Rötheliho k PAVLU NOVÁKOVI, jenž ho na levé straně dostal do švýcarské klece – 2:2. Asistence: Jan Myšák.
     
    27:04
    Od modré čáry vyslal pořádně tvrdou ránu Stanislav Svozil a po ní jen zaduněl beton Lucase Rötheliho. Ten poté kotouč raději přikryl a hra je zastavena, buly po jeho pravici.
     
    26:28
    Remy Von Allmen si sjel na levý kruh a poté přízemním pokusem donutil Jana Bednáře k zákroku. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    25:17
    Josef Koláček se ohlížel za sebe, ale nezískal puk od spoluhráče. Následně pak už český tým šel do útočného pásma, ale před Röthelim nezahrozil.
     
    23:46
    Češi ožili a znovu se natlačili do teritoria soupeře, ale tam se příliš dlouho neohřáli a rychle se vracejí zpět do obrany.
    22:22 David MORAVEC - 2:1
     
    22:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nyní se to českému týmu povedlo a je soupeři na dostřel jediné branky. Z pravého kruhu zakončil DAVID MORAVEC a po jeho svižné střele kotouč zapadl za záda švýcarského brankáře – 2:1. Asistence: Jan Myšák a Josef Koláček.
     
    21:36
    Švýcaři vybojovali ve svém vlastním obranném pásmu puk a s ním se pak vydali rychle do akce. Ovšem český tým je o kotouč připravil a otočil hru.
     
    21:07
    Švýcarsko je v plném počtu.
     
    20:40
    Češi se hned dostali do útočného pásma, kde chvíli kombinovali. Ovšem zatím se jim nedaří dostat soupeře pod tlak a využít přesilovou hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je minulostí. Dobrý vstup do ní měli Švýcaři, kteří se už v první minutě hry ujali vedení. Následně pak využili početní výhodu a svůj náskok navýšili. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 18:13. Český tým ji začne dohrávkou své přesilové hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Češi se nyní dostali do zámku před brankou Švýcarska, poté i vystřelili, ovšem brankář soupeře předvedl dobrý zákrok a po něm se Švýcaři osvobozují.
     
    19:07
    První přesilovku si v závěru prvního dějství zahraje česká dvacítka.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    17:45
    Jan Myšák na levé straně dorážel pokus Jakuba Konečného, jenže v cestě mu stál jeden ze švýcarských beků.
     
    16:17
    Jan Bednář se znovu činil ve svém brankovišti a ustál další akci soupeře. Češi pak bleskově otáčejí hru na druhou stranu.
     
    15:23
    Nepřesná rozehrávka české dvacítky skončila ztrátou kotouče, před Bednářem pak chvíli zase hrozili Švýcaři, ale nakonec ho překonat nedokázali.
     
    14:14
    Jan Hampl střílel z levého kruhu, ale jeho pokus zastavila obrana soupeře. Nicméně Češi stále operují před švýcarskou klecí.
     
    13:42
    Jan Myšák nadvakrát vyslal pokus směrem ke švýcarské brance, ale i obrana soupeře byla pozorná. Po chvilce pak český celek donutil brankáře Švýcarska k přerušení hry.
     
    12:53
    Lorenzo Canonica z otočky posílal puk na branku Bednáře, tam ho ale dobrým zákrokem zastavil jeden z obránců českého týmu.
     
    12:12
    Češi nyní obléhali branku Švýcarska, ale brankáře soupeře znovu nezaměstnali. Stále se tak nemohou dostat na kontaktní branku.
    09:42 Simon KNAK - 2:0
     
    09:42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je využita a Švýcaři jdou do dvoubrankového náskoku. Na pravé straně dostal puk na hůl SIMON KNAK, jenž z mírného úhlu zaskočil českého brankáře a kotouč tak končí za zády Bednáře dnes už podruhé – 2:0. Asistence: Dario Allenspach a Noah Delémont.
     
    09:08
    Dario Sidler napřáhl na modré čáře, ještě před Bednářem jeho pokus někdo tečoval, ale puk za zády českého brankáře neskončil. Nicméně Švýcarsko stále operuje před jeho klecí.
     
    08:21
    Další přesilovka pro Švýcarsko.
     
    08:21
    Dario Sidler se prosmýkl obraně českého týmu a dostal se těsně před Jana Bednáře, v pádu ale nezakončil.
     
    07:58
    Česko je v plném počtu.
     
    07:29
    Češi čelili dalšímu nebezpečí, ale Bednář vše ustál a obrana české dvacítky pak opět vyhazuje kotouč daleko od jeho branky.
     
    06:33
    Akce švýcarského celku byla neúspěšná, po zisku puku ho pak český celek vyhodil až před branku soupeře a osvobozuje se.
     
    05:58
    Další vyloučení na české straně, Šcýcarsko si zahraje dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    05:27
    Vyloučení v týmu Česko (Stanislav Svozil – 2 min., vysoká hůl).
     
    05:25
    Znovu Josef Koláček číhal před švýcarskou klecí, ale kotouč mu sjel z čepele a rázem je po akci.
     
    04:32
    V rohu vedle švýcarské branky svedly oba celky souboj o puk, nakonec ho vyšťourali Švýcaři a pádí do další útočné akce, Bednář se tak musí mít opět na pozoru.
     
    03:51
    Ve vlastním pásmu znovu převzali kotouč Švýcaři, ale jejich otočka nevyšla. Češi opět útočí před švýcarskou klecí.
     
    02:59
    Josef Koláček číhal mezi kruhy, ale nakonec se nedostal k přihrávce. Puk získal soupeř, který znovu otáčí hru na opačnou stranu.
     
    01:48
    Češi se dostali před soupeřovu klec, ale nedokázali švýcarského brankáře překonat.
    00:09 Valentin HOFER - 1:0
     
    00:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hned po úvodním vhazování se do akce dostal švýcarský celek a hned je z toho první branka zápasu. Zpoza branky si před Bednáře sjel VALENTIN HOFER a zasunul kotouč za jeho záda – 1:0.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vzájemná utkání

    Obě reprezentace se spolu naposledy utkaly v roce 2019 v rámci přátelského utkání a tehdy zvítězila česká dvacítka těsně 4:3. Soupeř jí tak má co vracet.
     
    Švýcarsko

    To Švýcaři ve svém prvním duelu ve Vierumäki klopýtli. Ti se střetli s finskou dvacítkou. Finský soupeř jim nasázel pět branek a vyhrál 5:1. O jediný přesný zásah se postaral Stefano Bottini, jenž tak sebral brankáři severského celku čisté konto. Finská dvacítka tak napravila reputaci svých mladších kolegů, jenž padli právě s českým týmem. Druhý den narazil švýcarský celek na finskou devatenáctku a ta po velkém boji zvítězila 2:1 po samostatných nájezdech. Švýcaři tak čekají na svou první výhru a o tu se pokusí proti českým juniorům.
     
    Česko

    Češi sehráli úvodní zápas s devatenáctiletými Finy a duel pro ně dopadl dobře, když vyhráli 4:1. Byť v něm prohrávali 0:1, dokázali zápas otočit ve svůj prospěch a slavili první výhru na tomto mládežnickém turnaji. Čistým hattrickem se blýskl velký talent Jan Myšák, který nejprve vyrovnal a poté hned přidal další dva góly a Česko vedlo 3:1. Definitivně pak Finy zlomil Michael Krutil. Druhý zápas na turnaji už hrál český výběr se stejně starými Finy a tentokráte prohrál 1:3. O jedinou českou trefu se postaral Lukáš Pajer.
     
    Nominace Česka

    Brankáři:
    Michal Postava (Přerov), Jan Bednář (Acadie-Bathurst, QMJHL), Jakub Málek (Vsetín).

    Obránci:
    Ondřej Baláž (Litvínov), David Jiříček (Plzeň), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Jan Hampl, Jakub Šedivý (oba Benátky nad Jizerou), David Moravec (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Michael Krutil (Rockford, AHL).

    Útočníci:
    Josef Koláček, Lukáš Pajer, Tomáš Urban (všichni Litoměřice), Jakub Konečný (Sparta Praha), Lukáš Stehlík (Litvínov), Sebastián Malát (Plzeň), Tomáš Chlubna, Pavel Novák (oba České Budějovice), Gabriel Szturc (Mladá Boleslav), Ivan Ivan, Martin Ryšavý (oba Vítkovice), Stanislav Vrhel (Lahti, Finsko), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Jan Myšák (Laval, AHL), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky, Finsko).
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Nová sezóna reprezentací už klepe na dveře a tento týden je v přípravě reprezentační dvacítka, jenž hraje přípravný turnaj ve finském Vierumäki. Dnes Česko vyzve Švýcarsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Hofer, 10. Knak (Allenspach, Delémont), 43. Meier (Bärtschi), 45. Sidler, 59. ., 60. Delémont – 23. Moravec (Myšák, Koláček), 28. Novák (Myšák), 44. Malát (Jiříček, Novák), 49. Novák (Krutil, Svozil)


    Švýcarsko: Rötheli (Pasche) – Pauchard, Delémont, Zanetti, Nussbaumer, Despont, Streule, Sidler, Meier – Nehry, Knak, Bärtschi, Allenspach, Hofer, Canonica, Garessus, Biasca, Ritzmann, Bottini, Derungs, Cavalleri, Von Allmen, Robin, Fust
    Česko: Bednář (Postava) – Krutil, Svozil, Šedivý, Jiříček, Moravec, Hrádek, Baláž, Hampl – Myšák, Koláček, Novák – Konečný, Urban, Stehlík – Kos, Vrhel, Malát – Chmelař, Szturc, Ryšavý
    thejrc.org