Tisková konference SFC Opava (kon.) | Tlačová konferencia MFK L. Mikuláš (kon.)
Tlačová konferencia AS Trenčín (kon.) | Tlačová konferencia ViOn Zlaté Moravce (kon.)
Tlačová konferencie MFK Michalovce (kon.) | Tisková konference Ligové fotbalové asociace (kon.)
Tlačová konferencia ŠKF Sereď (kon.) | Tisková konference MFK Karviná (kon.)
Tlačová konferencia FK Pohronie (kon.) | Tlačová konferencia FK Senica (kon.)
konec
Tisková konference SFC Opava

Čtvrtek 22.07.2021, 08:30Tiskové konference
     
    09:01
    Tisková konference je u konce. (09:01:09)
     
    08:59
    Zdeněk Viktorin: "Rádi bychom bojovali o třetí příčku. Baráži bychom se nebránili. Druhou ligu ale nemáme načtenu. Uvidíme, na co to bude stačit."
     
    08:58
    Roman West: "Chci vyhrát každé utkání. Otázkou je, na co to bude stačit. Jestli si vytvoříme tolik šancí jako v přípravě a proměníme je. Určit teď tabulkový cíl není reálné. To můžeme po patnácti podzimních kolech. Když se nám podzim vydaří, můžeme klidně vyhlásit útok na postup. Pokud se nám tolik nepovede, je možné, že budeme hrát i o záchranu. Všichni si přejí, abychom hráli na čele a měli na jaře šanci bojovat alespoň o baráž. Tu vizi má každý. Realita se ale ukáže až na hřišti, tam leží ta pravda."
     
    08:56
    Jaroslav Kolínek: "Máme určité finanční možnosti a musíme se dívat po hráčích v regionu. Přitáhnout někoho z Prahy je složité. Je risk mít tak málo útočníku. Máme ale mladého Kramáře, který se prosazuje. Po zranění je Pikul. Potřebujeme ještě typologicky jiného útočníka, který má postavu, umí hrát zády k bráně a bude platný při standardkách. Pořád je pro nás prioritou. abychom ještě útočníka přivedli. Možná se tak stane po prvním kole. Juřenu jsem pustili, protože je podobný typ jako Kramář. Chceme dávat šance odchovancům. Potřebujeme typologicky odlišného útočníka."
     
    08:54
    Zdeněk Viktorin: "Pan Lamich 23.8. vstoupí do Dozorčí rady Slezského FC Opava. Máme dohodu, že nám pomůže s finanční stabilizací klubu. Uvidíme, co bude dále. Klub dlouhodobě hledá strategického partnera. Už nějakou dobu se orientujeme pouze na náš kraj, abychom do klubu přivedli osobnosti, kteří k němu mají vztah a jsou z regionu. Je to myslím lepší varianta, než dostat klub do zahraničních rukou. Povedlo se nám stabilizovat rozpočet, to bylo naším největším cílem. Teď musíme začít dobře po sportovní stránce."
     
    08:53
    Zdeněk Viktorin o rozpočtu: "Do nové sezony jdeme s o dvě třetiny nižším rozpočtem než v loňském roce. Chceme u toho více přemýšlet a budovat směrem do budoucna. Sezonu ale máme finančně pokrytou."
     
    08:52
    Zdeněk Pospěch: "Mládež nám funguje dobře. Máme v dosahu velké konkurenty v podobě Baníku Ostrava a Sigmy Olomouc. Jde vidět, že naši trenéři jsou na dobré úrovni. Mladí kluci mají slušné podmínky. Víme, že je musíme nadále zdokonalovat. Chtěli bychom jim umožnit cestu do kádru A týmu, potřebujeme ale také kvalitu a vědět, že jsou kluci ochotni pracovat a podrobit se určitému procesu, který je do áčka přivede. Vnímáme, že to teď nebude tak jednoduché. Kádr je poskládán hodně narychlo. Neznáme příliš kvalitu ostatních týmů. Někdo si bude myslet, že přijede Vlašim a my ji sfoukneme, tak už to dávno nefunguje. Nechceme se ale vymlouvat. Jdeme se porvat a v každém zápase hrát tak, abychom měli možnost jej urvat pro sebe."
     
    08:49
    Josef Hnaníček o nové roli kapitána: "Byl jsem zvolen proto, že jsem nejstarší a nejvíce zkušeností. Musíme udělat partu a šlapat jeden za druhého, aby to fungovalo na hřišti i mimo něj. Kluci na sobě chtějí pracovat, vidím to na nich. Starají se o sebe. Vědí, co chtějí. Jdou správným směrem. Když na sobě budou nadále pracovat, čeká na ně liga, možná i zahraničí jako Rataje."
     
    08:48
    Roman West: "Na úvodní zápas se těším. Na hlavním stadionu na nás dýchá atmosféra. Čeká nás nepříjemný, silný soupeř. Vlašim možná nemá pro laika takové jméno. Ale Slavia Praha B už ano. Mají tam ze Slavie osm hráčů. V přípravě hráli pod dohledem trenéra Trpišovského. Je tam individuální a týmová kvalita. Mnohé překvapí, jak tým Vlašimi vypadá. My chceme ale zápas zvládnout a být lepší než soupeř."
     
    08:47
    Roman West: "Náš tým vypadá věkově spíše na juniorku, až na Pepu Hnaníčka nebo třeba Lukáše Holíka. O to více tam musí být srdce, bojovnost, kondice. Pokud výsledky budou, mužstvo dostane atmosféru, sebevědomí. Pak to může být, co se týče fotbalovosti, zajímavé. S přípravou jsem spokojen. Neuhnul jsem z toho, co jsem chtěl. Byl jsem náročný. Není jednoduché hráče přesvědčit, aby na sobě makali a chtěli se zlepšit a posunout. To se myslím povedlo. Teď jde o to, aby se nám to v zápasech vrátilo."
     
    08:45
    Roma West: "Na přípravu jsme měli jen pět týdnů, což je hodně málo. Budovali jsme nové mužstvo od nuly. V obraně a na krajích nebyl vůbec nikdo. Hned v prvním týdnu jsme vsadili na sehranost týmu, který se nově tvořil. Budovali jsme automatismy. Kluby, které v druhé lize jsou stabilní, mají rok, dva náskok. My jsme pohromadě pár týdnů. První poločasy ukázaly, že by to mohla být správná cesta. Kluci v nich vyhrávali a remizovali. Tréninky byly náročné, spousta hráčů nebyla zvyklá na to být na stadionu deset hodin denně a pracovat. Razím heslo, že co do tréninku vložíte, to se vám vrátí. Čas ukáže, že hráči budou připraveni dobře. Budou mít kde brát."
     
    08:42
    Jaroslav Kolínek: "Chceme hrát aktivní fotbal, hodně běhat. Trenérovi se povedl v přípravě skvělý tah, posunul na střed Didibu s Tiéhim. Ovládali jsme střed hřiště. Chceme hrát nahoře, v presingu. Vytvořili jsme si v zápasech hodně šancí, jen to procento jejich proměňování by mohlo být větší."
     
    08:41
    Jaroslav Kolínek: "Z minulého kádru odešlo 17 hráčů. Zůstalo jich tu jen 14 plus brankáři. Bylo těžké tým doplnit. Hráči, kteří měli kvalitu, už byli pod smlouvami. Proto jsme se zaměřili na hráče bez smluv z regionu. Podařilo se nám přivést Celbu, Janoščina, Kadlece a Putyeru. Prioritou pro nás bylo udržet Hnaníčka, prodloužili jsme smlouvu. Měl by usměrňovat mladé. Přišel i talentovaný Šigut a z hostování se vrátil Helebrand. Z B týmu se posunul Vrána."
     
    08:39
    Zdeněk Viktorin: "Za minulou sezonou se nechci vracet. Stojíme na prahu nové. Dokázali jsme zapojovat mladé. Dostávali jsme ale spoustu gólů a stálo nás to spoustu finančních prostředků. Spadli jsme do druhé ligy. Uvidíme, jak nám to půjde."
     
    08:38
    Tiskový mluvčí klubu Jan Šimek zahájil tiskovou konferenci představením všech přítomných.
     
    Krásné čtvrteční ráno. V prostorách Městského stadionu v Opavě se dnes uskuteční tradiční tisková konference před startem ligové soutěže – tentokrát FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Za Slezský FC Opava se jí zúčastní předseda představenstva Zdeněk Viktorin, sportovní manažer klubu Jaroslav Kolínek, manažer mládeže Zdeněk Pospěch, hlavní trenér A-mužstva Roman West a kapitán A-mužstva Josef Hnaníček.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:30.

    Filip Lefenda

    thejrc.org