Do 57 kg - předkolo, OF, ČF a SF (ženy) (kon.) | Do 68 kg - předkolo, OF, ČF a SF (muži) (kon.)
Do 57 kg - opravy, o bronz, finále (ženy) Vítěz: A. Zoloticová (USA) (kon.) | Do 68 kg - opravy, o bronz, finále (muži) Vítěz: U. Rašitov (UZB) (kon.)
konec
Do 57 kg - předkolo, osmifinále, čtvrtfinále a semifinále (ženy)

Neděle 25.07.2021, 03:00Olympijské hry - Taekwondo
Sledujte:
     
    To je ode mne všechno. Děkuji, že jste přenos sledovali a určitě nezapomeňte na další onlajny! (11:01:43)
     
    Výsledky semifinále
    Tatiana Mininová (ROC) – Alizadeh Zanoorin (EOR) 10:3
    Anastasija Zoloticová (USA) – Chia-Ling Lo (TPE) 28:5
     
    I druhý ženský semifinálový souboj skončil jasným vítězstvím, tentokrát modré bojovnice. Anastasija Zoloticová začala soupeřku Lo drtit už v prvním kole, kdy ji žádný bod nepovolila, ale sama jich získala osm. Podobný scénář následoval i v kole posledním, kde jich získala dokonce jedenáct a po právu si zabojuje ve finále proti Tatianě Mininové. Zápas skončil výsledkem 28:5.
     
    V prvním semifinále jsme viděli spíše jednostrannou záležitost! Ruska Tatiana Mininová totiž za celé tři kola povolila soupeřce jenom tři body! A sama jich dokázala nastřádat deset. Zaslouženě tak putuje do finálových soubojů!
     
    Semifinále
     
    Výsledky čtvrtfinále

    Tekiath Ben Yessoufová (NIG) – Tatiana Mininová (ROC) 10:15
    Li-ťün Čou (CHN) – Alizadeh Zanoorin (EOR) 8:9
    Hatice Kubra Ilgunová (TUR) – Anastasija Zoloticová (USA) 9:17
    Chia-Ling Lo (TPE) – Skylar Parková (CAN) 18:7
     
    Poslední čtvrtfinále vyhrála Chia-Ling Lo, a to docela s přehledem, což bylo překvapením, jelikož její soupeřka Skylar Parková je světovou trojkou v této kategorii. Úvodní kolo bylo "suché", celkově padly jen dva body. Svoje první dva body Parková přidala ve druhém kole. To už ale Lo vedla 8:2. No a v posledním kole se zápas trochu otevřel, kolo skončilo 10:5 a zápas celkově 18:7.
     
    V třetím čtvrtfinálovém souboji se utkala Ilgunová se Zoloticovou. Turecká reprezentantka v prvním kole nebodovala a ve druhém zaznamenala jen dva body. Přidala až ve třetím kole, ovšem to už bylo pozdě. Zoloticová si postupně nastřádala šest, pět a šest bodů a postup do další fáze si ohlídala výsledkem 17:9.
     
    Druhé čtvrtfinále bylo zase extrémně vyrovnaným bojem s hlavním ohledem na defenzívu. Ani jedna z bojovnic nechtěla udělat chybu. Číňankka sice vyhrála druhé kolo o čtyři body, ale v celkovém součtu padla o jeden jediný bod. Postoupila tak Kimia Alizadeh Zenoorin na body 9:8.
     
    V tomto zápase se světové pětce v této kategorii, Tatianě Mininaiové postavila reprezentantka Nigeru Ben Yessoufová. Ta sice vyhrála bodově první i druhé kolo, jenže v tom poslední už rozhodla zkušenost. Ruska zaznamenala pět kopů, z toho jeden do hlavy. Jeden úder a Gam-jeom soupeřky, takže skóre třinácti body otočila a vyhrála 15:10.
     
    Čtvrtfinále
     
    Výsledky předkola
    Kimia Alezadeh Zenoorin (EOR) – Nahid Kiyani Chandeh (IRI) 18.9

    Výsledky osmifinále

    Tekiath Ben Yessoufová (NIG) – Mayu Hamada (JPN) 11:6
    Tatiana Mininová (ROC) – Fani Tzeliová (GRE) 15:7
    Patrycja Adamkiewiczová (POL) – Li-ťün Čou (CHN) 17:31
    Jade Jonesová (VB) – Alizadeh Zanoorin (EOR) 12:16
    Neshi Lee Lindo Alvarézová (CRC) – Hatice Kubra Ilgunová (TUR) 5:16
    Anastasija Zoloticová (USA) – Nada Laarajová (MAR) 11:4
    Chia-Ling Lo (TPE) – Ahreum Lee (KOR) 20:18
    Skylar Parková (CAN) – Stacey Hymerová (AUS) 25:15
     
    Po minulém zápasu přišel naopak na řadu hodně otevřený boj. Každá z bojovnic se spíše snažila urvat body rychlým útokem a nemyslela tolik na obranu. Nejpovedenější částí bylo druhé kolo. Rozhodlo pak spíše až to poslední, kde Skylarová sesbírala deset bodů, zatímco Hymerová už jen tři.
     
    V dnešním programu jsme nyní viděli první zápas, který skončil prodloužením. Po defenzivním Taekwondu, kde se obě z bojovnic snažily hlavně bránit se prodlužovalo. V Taekwondu se prodlužuje na takzvané Golden Points, to znamená,že kdo dá první bod, vyhraje. Korejka vypadla na dva Gam-jeomy a prodloužení prohrála 45 sekund před koncem.
     
    Zápas Anastasije Zoloticové a Nady Laaraj byl spíše exhibicí defenzivního Taekwonda. Obě soupeřky se snažily hlavně neudělat chybu. Viděli jsme spíše podprůměrný bodový zisk. Laarajová v prvním kole nebodovala a vdalších dvou kolech si v každém připsala jen jeden kop za dva body. Nakonec tedy zvítězila Zoloticová v poměru 11:4.
     
    Lindo Alvarézová se postavila turecké soupeřce Ligunové. Celý zápas byl poměrně vyrovnaný, ale Ilgunová zvládla závěr, kdy během půl minuty nasázela soupeřce tři kopy do vesty, jeden úder a kop do hlavy. Z hratelného výsledku 5:8 se najednou stalo 5:16 a s tím už Lindo Alvarezová nedokázala nic udělat.
     
    Jade Jonesová se postavila proti Kimii Alizaeh Zenoorin, která už dnes jeden zápas vyhrála. A v zápase měla navrch i nyní. V druhém kole totiž otočila nepříznivý stav a utkání si hlídala, jak to jen šlo. Závěr zápasu byl sice trochu znehodnocen čtyřmi Gam-jeomy v řadě, ale na obou stranách, takže se skóre připisovalo oběma zápasnicím. (12:16)
     
    Ve čtvrtém zápase jsme měli možnost zhlédnout kvalitní souboj polky Adamkiewiczové a Číňanky Čou a následný propad. Přestože první dvě kola byly vcelku vyrovnané, ve třetím se zápas úplně zlomil. Po druhém kole jsme viděli stav 9:3 pro Polku. Jenže ta ve třetí části kapitulovala a povolila soupeřce neskutečných osmadvacet bodů Li-ťün Čou si připsala několik sekvencí, kdy provedla pár sekund po sobě tři kopy, které se všechny počítaly. Když zbývalo do konce 37 sekund, připsala si dokonce v devítivteřinovém intervalu šest bodů. Nakonec tak postupuje do dalšího kola po výsledku (28:8).
     
    V třetím zápase jsme viděli opět velmi vyrovnaný výkon obou soupeřek. V prvním kole obě dokonce zaznamenaly stejně bod (4). Následně se Mininová dostala do mírného vedení, ale rozdíl nastal až ve třetím kole, kdy Tzeliová dostala Gam-jeom, inkasovala kop do vesty a do hlavy. konečný výsledek je tedy 15:7 pro Mininovou.

    Jiří Polášek

    Semifinále
    Výsledky semifinále
    Tatiana Mininová (ROC) - Alizadeh Zanoorin (EOR) 10:3
    Anastasija Zoloticová (USA) - Chia-Ling Lo (TPE) 28:5
    Čtvrtfinále

    Osmifinále
    Tekiath Ben Yessoufová (NIG) - Mayu Hamada (JPN) 11:6
    Tatiana Mininová (ROC) - Fani Tzeliová (GRE) 15:7
    Patrycja Adamkiewiczová (POL) - Li-ťün Čou (CHN) 17:31
    Jade Jonesová (VB) – Alizadeh Zanoorin (EOR) 12:16
    Neshi Lee Lindo Alvarézová (CRC) - Hatice Kubra Ilgunová (TUR) 5:16
    Anastasija Zoloticová (USA) - Nada Laarajová (MAR) 11:4
    Chia-Ling Lo (TPE) - Ahreum Lee (KOR) 20:18
    Skylar Parková (CAN) - Stacey Hymerová (AUS) 25:15
    Předkolo
    Kimia Alezadeh Zenoorin (EOR) - Nahid Kiyani Chandeh (IRI) 18.9


    Nasazení pro osmifinále
    Tekiath Ben Yessoufová (NIG)/Mayu Hamada (JPN)
    Tatiana Mininová (ROC)/Fani Tzeliová (GRE)
    Patrycja Adamkiewiczová (POL)/Li-ťün Čou (CHN)
    Jade Jonesová (VB) - volný postup
    Neshi Lee Lindo Alvarézová (CRC)/ Hatice Kubra Ilgunová (TUR)
    Anastasija Zoloticová (USA)/Nada Laarajová (MAR)
    Chia-Ling Lo (TPE)/ Ahreum Lee (KOR)
    Skylar Parková (CAN)/Stacey Hymerová (AUS)


    Nasazení pro předkolo
    Kimia Alezadeh Zenoorin (EOR)/Nahid Kiyani Chandeh (IRI)
    thejrc.org