Do 67 kg - OF, ČF a SF (ženy) (kon.) | Do 80 kg - OF, ČF a SF (muži) (kon.)
Do 67 kg - opravy, o bronz, finále (ženy) Vítěz: M. Jelićová (CRO) (kon.) | Do 80 kg - opravy, o bronz, finále (muži) M. Chramcov (ROC) (kon.)
konec
Do 67 kg - osmifinále, čtvrtfinále a semifinále (ženy)

Pondělí 26.07.2021, 03:00Olympijské hry - Taekwondo
Sledujte:
     
    Děkuji, že jste přenos sledovali. Opravy a boje o medaile jsou na programu od 12:00 našeho času. (12:40:05)
     
    327
    Druhé semifinále bylo přehlídkou atraktivního a útočného Taekwonda. To je tak, když se světová dvojka utká se světovou trojkou. Úspěšnější v tomto duelu byla Britka Williamsová a na Gbagbiovou čeká boj o bronz. (24:18).
     
    325
    Do prvního ženského semifinále nastoupila neskutečná Matea Jelićová. Světová jednička opět ukázala, že je prostě skvělá. Soupeřce povolila jen čtyři body za zápas a sama jich nastřádala patnáct. Zajistila si tak medaili, ve finále se utká odpoledne.
     
    Semifinále
     
    323
    Zajímavý souboj naskytl duel Wahby proti Williamsové. Ta celou dobu hlídala skóre, ale v poslední minutě nechala soupeřce dva kopy z otočky, což znamená osm bodů. Egypťanka se dotáhla na rozdíle jediného bodu, ten už ale přidat nezvládla a po výsledku 12:13 vypadává.
     
    321
    Třetí čtvrtfinále probíhalo podle očekávání. Světová dvojka Gbagbiová si hlídala všechny tři kola a soupeřce moc šancí nedala. Postupuje tak celkovým výsledkem 21:9 do semifinále.
     
    319
    Ve druhém čtvrtfinálovém duelu opět světová jednička Jelićová ukázala, jaká je extra třída. Utkání ukončila na Point Gap, což znamená rozdíl ve skóre. První kolo bylo ještě vyrovnané, skončilo o jeden bod. Další dvouminutovka už ale o deset a na třetí desítku bodů Chorvatka dosáhla v části poslední, kde soupeřce dokonce ani bod nepovolil. Konečné skóre: 9:30.
     
    317
    První čtvrtfinálový zápas byl ukázkou čistého soustředění se na defenzívu a na neudělání zbytečné chyby. A asi proto první dvě kola dopadly výsledkem 0:0! To zní katastrofálně. Ovšem i další kolo bylo na body velice chudé, protože skončilo díky dvěma Gam-jeomům 1:1. První obodovaná technika tak přišla až ke konci prodloužení, McPhersonové se povedlo konečně zapsat započítaný kop za 2 body a vítězí 3:1pp.
     
    Čtvrtfinále
     
    Výsledky osmifinále

    Elizabeth Oluchiová (NGR) – Nur Tatarová (TUR) 7:12
    Paige McPhersonová (USA) – Farida Azizová (AZE) 8:5
    Milena Titoneliová (BRA) – Julyana Al-Sadeq (JOR) 9:9 SUP
    Matea Jelić (CRO) – Lauren Lee (HAI) 22:2
    Naomie Katokaová (COD) – Ruth Gbaghiová (CIV) DSQ (COD)
    Meng-jü Čang (CHN) – Nigora Tursunkulová (UZB) 12:9
    Hedaya Wahba (EGY) – Magda Wiet Heninová (FRA) 11:10
    Lauren Williams (GBR) – Malia Pasekaová (TGA) 11:0
     
    315
    V posledním osmifinálovém duelu jsme viděli vítězství už po prvním kole. A to díky rozhodčímu, který zápas přerušil a předčasně ukončil. Za necelou první minutu totiž Williamsová dominovala, soupeřce z Tongy nasadila několik úderů a dokonce se ji povedl i kop z otočky na hlavu, který je obodován pěti body. Navíc už v prvním kole dostala Paseková 3 napomenutí. Sama žádná bod nezaznamenala. Zápas tedy skončil 11:0 RSC (Referee Stops Contest).
     
    313
    Utkání Hedaye Wahba proti Magdě Wiet Heninové začalo "suchým" prvním kolem, kde body padly až dvě sekundy před koncem první části. Egypťanka totiž kopem trefila hlavu soupeřky a dostala se do vedení 3:0. Druhé kolo už vidělo bodů mnohem více. Obě bojovnice shodně zaznamenaly šest bodů. V poslední dvouminutovce sice Wiet Heninová stáhla na rozdíl jediného bodu, který už ale nedokázala přidat a nakonec prohrála 10:11.
     
    311
    Utkání s pořadovým číslem 311 bylo opět velice vyrovnané. Bylo to dnešní druhé utkání, které nerozhodla základní část a muselo se prodlužovat. Čínská bojovnice v modrém setu Meng-jü Čangová zaznamenala devět sekund před koncem prodloužení kop do trupu za dva body a uvidíme ji ve čtvrtfinále.
     
    309
    Osmifinálový zápas Naomie Katokaové (COD) s Ruth Gragbiovou (CIV) se neuskutečnil. Reprezentantka Pobřeží Slonoviny a světová dvojka má volný postup, Katokaová totiž byla diskvlifikována.
     
    307
    Čtvrté osmifinále bylo teď jednoznačné. Proti Jelićové se postavila Lee, která ale zaznamenala za celý zápas pouhopouhé dva body. Chorvatka šla do obrovského vedení už v prvním kole, které vyhrála 13:0. Po výsledku 22:2 tak ukázala své schopnosti, které jako světová jednička v této váze nabízí.
     
    305
    Třetí zápas žen v Taekwondu byl zatím as i nejzajímavější. Viděli jsme extrémně vyrovnané výkony obou soupeřek, které každá urvala jedno z prvních dvou kol. Po druhém byly body vyrovnané a třetím si obě soupeřky připsaly shodně tři body. Hodně zajímavé bylo, že 5 z 6 bodů třetího kola padlo po úderech, což se opravdu nevidí často. Ten poslední byl za napomenutí Gam-jeom. A tak muselo na řadu přijít čtvrté kolo. Obě soupeřky zase zaznamenaly shodně jeden bod za úder. Nakonec postupuje Brazilka Titoneliová, která vyhrála díky "superioritě", tedy po poradě rozhodčích, kteří se shodli, že byla v zápase lepší.
     
    303
    Druhý zápas byl hodně defenzivní. McPhersonová v modrém setu začala zápas nula body v prvním kole, její soupeřka dvěma. Naopak Azizová nebodovala ve druhém kole. Bojovnice si v poslední části rozdělily rovným dílem každá tři body. Díky náskoku ze druhého kola tak postupuje McPhersonová.
     
    301
    První osmifinálový zápas je za námi. netradičně jsme v prvním kole neviděli žádnou obodovanou techniku. Padly pouze dva Gam-jeomy. Ve druhém kole dokázala Tatarová jednou kopnout do vesty, to bylo ale až na další Gam-jeom vše. Až ve třetím kole jsme se dočkali pořádného Taekwonda, jenž díky čtyřem trefám do vesty Tatarová ovládla. Postupuje s výsledkem 12:7.
     
    Osmifinále

    Jiří Polášek

    Výsledky semifinále
    Paige McPhersonová (USA) - Matea Jelić (CRO) 4:15
    Ruth Gbaghiová (CIV) - Lauren Williams (GBR) 18:24
    Výsledky čtvrtfinále
    Nur Tatarová (TUR) - Paige McPhersonová (USA) 1:3
    Milena Titoneliová (BRA) - Matea Jelić (CRO) 9:30
    Ruth Gbaghiová (CIV) - Meng-jü Čang (CHN) 21:9
    Hedaya Wahba (EGY) – Lauren Williams (GBR) 12.13
    Výsledky osmifinále
    Elizabeth Oluchiová (NGR) – Nur Tatarová (TUR) 7:12
    Paige McPhersonová (USA) – Farida Azizová (AZE) 8:5
    Milena Titoneliová (BRA) – Julyana Al-Sadeq (JOR) 9:9 SUP
    Matea Jelić (CRO) – Lauren Lee (HAI) 22:2
    Naomie Katokaová (COD) – Ruth Gbaghiová (CIV) DSQ (COD)
    Meng-jü Čang (CHN) – Nigora Tursunkulová (UZB) 12:9
    Hedaya Wahba (EGY) – Magda Wiet Heninová (FRA) 11:10
    Lauren Williams (GBR) – Malia Pasekaová (TGA) 11:0
    ocianews.com