Týmová soutěž - kvalifikace (muži) (kon.) | Týmová soutěž - ČF, SF a F (muži) Vítěz: Jižní Korea (kon.)
konec
Týmová soutěž - kvalifikace (muži)

Pondělí 26.07.2021, 02:30Olympijské hry - Lukostřelba
Sledujte:
     
    Čtyři lukostřelecké zápasy týmové soutěže mužů jsou minulostí. Nejprve si postup zajistila Indie, která porazila trojicí Kazachů výsledkem 6:2 na sety, načež jsme viděli dva jasné zápasy, kdy USA porazila Francii a Velká Británie Indonésii shodně 6:0. Nejvyrovnanějším zápasem byl podle očekávaní čtvrtý duel, v němž rozhodoval až tiebreak. Nakonec to byla trojice z Tchaj-pej, jež postoupila na úkor Austrálie. (04:16:41)
     
    Výsledky kvalifikace

    Indie (Das, Jadhav, Rai) – Kazachstán (Abdullin, Gankin, Mussajev) 6:2
    USA (Ellison, Williams, Wukie) – Francie (Chirault, Plihon, Valladont) 6:0
    Indonésie (Dwi, Prastyadi, Salsabilla) – Velká Británie (Hall, Huston, Woodgate) 0:6
    Austrálie (Barnes, Tyack, Worth) – Tchaj-pej (Teng, Tchang, Wej) 4:5
     
    Kvalifikace skončila.
     
    4/4
    Do čtvrtfinále postupuje Tchaj-pej! Austrálie měla před posledním výstřelem 18 bodů a potřebovala desítku pro vyrovnání skóre soupeře. Šíp se ovšem zabodl pouze do pole označující devět bodů.
     
    4/4
    Tak to byla paráda. Tři desítky pro Tchaj-pej ukončily čtvrtý set předčasně, o postupujícím rozhodne až tiebreak. V něm každý lukostřelec vystřelí po jednom šípu.
     
    4/4
    Dočkáme se tiebreaku? Trio Teng, Tchang a Wej zaznamenalo 28 bodů, zatímco soupeři slabých 25. Teď jen udržet nervy na uzdě.
     
    4/4
    Trojice z Tchaj-pej zabrala, ale na bod nedosáhla. Jeden z australských terčů byl totiž z devítky po přehodnocení označen za desítku, proto se Austrálie ujímá náskoku 4:2.
     
    4/4
    Solidních 26 bodů pro Tchaj-pej na začátek třetího dějství. O něco lepší start pro Austrálii, ta disponuje dvoubodovým náskokem.
     
    4/4
    Po čtvrtém výstřelu bylo jasné, že Tchaj-pej srovná stav posledního kvalifikačního utkání na 2:2. Konečně sledujeme vyrovnanou bitvu.
     
    4/4
    To je výrazně lepší! Trojice z Tchaj-pej se povzbudila a vystřelila na začátek druhé sady 28 bodů. Nad Australany je rázem ve vedení o dva body.
     
    4/4
    Lukostřelci reprezentující Tchaj-pej ve druhé sérii zpřesnili mušku, ale už po třech výstřelech bylo jasné, že úvodní dva body poputují na konto Australanů.
     
    4/4
    Mužské trio z Tchaj-pej nezačalo dobře, dvěma sedmičkami a jednou osmičkou. Australané zvládli úvodní tři šípy výrazně lépe, mají k dobru šest bodů.
     
    4/4
    Kvalifikaci týmové soutěže lukostřelců uzavře klání mezi Austrálií a Tchaj-pej.
     
    3/4
    Druhá polovina Indonésanům vůbec nevyšla, zapsali slabých 24 bodů. Velká Británie trestala a stejně jako výběr USA postupuje mezi nejlepších osm týmů jasným vítězstvím 6:0.
     
    3/4
    Budeme svědky dalšího výsledku 6:0. Indonésané bojují o odvrácení debaklu ze všech sil, po třech šípech mají zatím nejlepší zápis 27 bodů, přesto je soupeř zase lepší, a sice o bod.
     
    3/4
    Lukostřelci Velké Británie jsou jediný bod od postupu do čtvrtfinále. Po dvou osmičkách kolegů musel Hall pro zisk dvou bodů trefit alespoň devítku, přesně tak se stalo.
     
    3/4
    Indonésie začala stejně, jako v prvním kole, tedy šestadvaceti body. Britové pokračují v lepším nástřelu, do druhé poloviny druhé sady jsou s náskokem dvou bodů.
     
    3/4
    S dvěma osmičkami a devítkou nemohlo mužstvo z asijského kontinentu pomýšlet na zdramatizování. Evropané v poklidu získali první dva body.
     
    3/4
    První tři šípy vyslali Indonésané, výsledkem bylo průměrných 26 bodů. Blíže dvěma bodům mají Britové, jež k desítce přidali dvě devítky.

    Milan Huppert

    Výsledky kvalifikace
    Indie (Das, Jadhav, Rai) - Kazachstán (Abdullin, Gankin, Mussajev) 6:2
    USA (Ellison, Williams, Wukie) - Francie (Chirault, Plihon, Valladont) 6:0
    Indonésie (Dwi, Prastyadi, Salsabilla) - Velká Británie (Hall, Huston, Woodgate) 0:6
    Austrálie (Barnes, Tyack, Worth) - Tchaj-pej (Teng, Tchang, Wej) 4:5
    bahis siteleri