Do 57 kg - eliminace a čtvrtfinále (ženy) (kon.) | Do 73 kg - eliminace a čtvrtfinále (muži) (kon.)
Do 57 kg - opravy, semifinále a finále (ženy) N. Gjakovová (KOS) (kon.) | Do 73 kg - opravy, semifinále a finále (muži) Š. Óno (JPN) (kon.)
konec
Do 57 kg - eliminace a čtvrtfinále (ženy)

Pondělí 26.07.2021, 04:00Olympijské hry - Judo
Sledujte:
     
    Semifinále žen statují v 10 hodin SEČ. I z něj vám přineseme podrobný online přenos, k jehož sledování jste srdečně zváni. (06:54:48)
     
    Ve váhové kategorii judistek do 57 kilogramů zabojuje o olympijské zlato čtveřice Jošidaová, Gjakovová, Cysiqueová a Klimkaitová. Největší favoritkou je domácí Japonka, ale zbylé bojovnice také předvedly v dopoledním programu velmi dobré výkony, hlavně Kanaďanka Klimkaitová se často se soupeřkami vůbec nemazala.
     
    Dopolední program judistek skončil.
     
    Trojku semifinalistek doplnila reprezentantka Kosova Nora Gjakovová. Souboj skončil krátce po uplynutí tří a půl minut na ippon.
     
    Francouzku doplnila domácí medailová naděje Cukasa Jošidaová. O jejím postupu rozhodlo waza-ari a technika sode-curikomi-goši.
     
    Sarah-Leonie Cysiqueová si zabojuje o medaile! V důležitém čtvrtfinálovém souboji vyřídila Gruzínku Lipartelianiovou za pět a čtvrt minuty.
     
    Kdo se naopak příliš nezdržel, to je Kanaďanka Klimkaitová. Za necelé dvě minuty vyřadila na ippon Polku Kowalczykovou. Kanaďanka je první semifinalistkou.
     
    Červená karta rozhodla také zápas mezi Slovinkou Kaizerovou a Lien. Reprezentantka Tchaj-pej byla potrestána za vysokou pasivitu.
     
    Kosovanka Gjakovová si dělá zálusk na medaili. Zápas proti Verhagenové neměla vůbec jednoduchý, zvítězila až na techniku o-uči-gari.
     
    Přes deset minut trvalo utkání mezi vítěznou Izraelkou Levyovou a Srbskou Perišićovou, o jejímž vyřazení rozhodla červená karta.
     
    Velká favoritka na zlato, domácí Japonka Jošidaová, strávila s Číňankou Lu na tatami minutu a čtvrt. Pošetřila síly do další fáze turnaje.
     
    S Gruzínkou Lipartelianiovou to nevypadalo dobře, v poslední minutě měla na kontě jednu žlutou kartu, zatímco její soupeřka Stollová žádnou. Pak si vytvořila velký tlak a sokyni skolila na ippon.
     
    Technika o-soto-gari rozhodla ve prospěch francouzské judistky Sarah Leonie Cysiqueové, jež postoupila na úkor Jihokorejky Kim.
     
    Dlouhých devět a půl minut trvala bitva mezi Monteirovou a Kowalczykovou. Postup slaví Portugalka, jíž se podařil ippon.
     
    Svůj druhý dnešní zápas nezvládla Bulharka Ilievová. I se žlutou kartou na kontě působila hodně pasivním dojmem a Kanaďanka Klimkaitová ji ve finále ukončila ipponem.
     
    Rovné čtyři minuty strávila na tatami Slovinka Kajzerová. Po uplynutí tohoto časového úseku předvedla vítěznou techniku o-soto-otoši a vyřadila z turnaje Mongolku Dorjsirenovou.
     
    Ippon hrál hlavní roli rovněž v souboji mezi Sanne Verhagenovou a Sabrinou Filzmoserovou. Zvítězila první jmenovaná Nizozemka na techniku ko-soto-gake.
     
    Marica Perišićová stihla zvítězit v čase pod dvě minuty. Potvrdila roli obrovské favoritky a ipponem porazila Aldassovou.

    Milan Huppert

    Program eliminací
    Ghofran Khelifiová (TUN) - Ivelina Ilievová (BUL)
    Telma Monteirová (POR) - Zouleiha Abzetta Dabonneová (CIV)
    Julia Kowalczyková (POL) - Hedvig Karakasová (HUN)
    Kim Jisu (KOR) - Miryam Roperová (PAN)
    Diassonema Mucunguiová (ANG) - Eteri Lipartelianiová (GEO)
    Darja Mežeckajová (ROV) - Lu Tchung-ťüan (CHN)
    Sanda Aldassová (EOR) - Marica Perišićová (SRB)
    Sabrina Filzmoserová (AUT) - Sanne Verhagenová (NED)
    Sumiya Dorjsurenová (MGL) - Kaja Kajzerová (SLO)
    thejrc.org