Jihoafrická republika – USA 3:20 (kon.) | Černá Hora – Španělsko 6:8 (kon.)
Kazachstán – Srbsko 5:19 (kon.) | Itálie – Řecko 6:6 (kon.)
Japonsko – Maďarsko 11:16 (kon.) | Austrálie – Chorvatsko 11:8 (kon.)
konec
Černá Hora – Španělsko

6:8

(2:3, 1:2, 2:2, 1:1)

Úterý 27.07.2021, 04:30Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Španělé v dramatickém utkání porazili Černou Horu 8:6 a udělali důležitý krok nejen směrem k postupu, ale i k vítězství ve skupině. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova po většinu zápasu vedlo, avšak soupeř se držel v těsném závěsu. Ve druhé polovině utkání byli Černohorci lepším týmem, ale stáhnout dvoubrankové manko nedokázali, protože gólman López předvedl velký počet parádních zákroků a hlavně díky němu nakonec svěřenci kouče Lozana oslavili zisk dvou bodů. Černá Hora naopak okusila hořkost porážky po dlouhých čtrnácti zápasech.

    Třetí skupinový zápas čeká na Španěly 29.7 července proti Kazachstánu, Černá Hora se ve stejný den utká s Chorvaty. (05:36:34)
     
    Konec zápasu.
     
    00:14
    Je to jasné, Španělsko zvítězí! Kdo jiný o tom mohl rozhodnout, než brankář López, jenž pravou rukou vytěsnil projektil ránu Baničeviće.
     
    00:40
    Černohorci málem sami rozhodli o své porážce, když Brguljan gólmana Kandiće při nahrávce málem přehodil. Gojković si vzápětí bere oddechový čas.
     
    01:06
    Hodně odvážná nahrávka, jež však měla k úspěchu daleko. Munarriz viděl Granadose, jenže nahrávku poslal mimo jeho dosah.
     
    01:37
    Hráčům v modrých čepičkách se musí hrát skvěle, když ví, že za sebou mají jistotu v podobě Lópeze. Opět dva parádní zákroky v krátkém časovém sledu.
     
    02:20
    Čas se pomalu chýlí ke konci. Španělsko to teď s kombinační hrou přehnalo, v půlminutovém limitu zapomnělo vystřelit.
     
    02:44
    Další z mnoha důležitých zákroků Lópeze. Strážce brány správně předpokládal, že Ivović bude střílet k levé tyče, zakročil rukou.
     
    03:18
    K volnému míči nejrychleji doplaval Dušan Matković. Nacházel se ovšem mimo střeleckou pozici, proto musel vrátit míč do zadních řad.
     
    03:47
    Španělové drží balón a je jasné, že nikam přehnaně spěchat nebudou. Čekají se zakončením do posledních vteřin, to se se Černé Hoře pochopitelně nelíbí.
     
    04:02
    Zas a znovu. Černohorci útočí a ve čtvrté čtvrtině jsou aktivnějším týmem, jenže buď je proti kvěle chytající López, nebo tyče či břevno.
     
    04:34
    Aleksandar Ivović se nerozpakoval a po odpískaném faulu okamžitě vypálil levačkou. Obrovská smůla, protože znovu hrála hlavní roli brankovou konstrukce.
     
    05:08
    Chyběly centimetry. López dělal všechno možné, avšak na dělovku Petkoviće nedosáhl. Měl velkou porci štěstí, že jej zachránila tyč.
     
    05:39
    Kandić ještě hecuje spoluhráče. Po výborném zákroku pravou rukou má Černá Hora přesilovou hru, jež je může přiblížit na dostřel.
     
    06:15
    Černá Hora právě vstřelila branku!

    A přišel trest. Za dlouhým pasem brankáře Kandiće doplaval ALEKSANDAR IVOVIĆ, tváří v tvář brankáři nezaváhal.

    6:8
     
    06:35
    Devátý gól by nejspíše znamenal definitivní pojistku vítězství. Ten ovšem nepřišel, protože Martin Farmer tentokráte přestřelil.
     
    07:00
    Španěly drží López. Černá Hora není horším týmem, hraje se soupeřem velmi vyrovnanou partii. Ale zkrátka neproměňuje své příležitosti.
     
    07:32
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Fantastické kombinace španělských reprezentantů. Granados po přihrávce na svou osobu okamžitě píchl míč před bránu k MARTINU FARMEROVI, který v jasné pozici nezaváhal.

    5:8

    Milan Huppert

    Sestavy

    Černá Hora: Kandić - Brguljan (C), Perković, Petković, Čučković, Popadić, Vidović, Ukropina, Ivović, Spaić, Matković, BaničevićTesanović.

    Španělsko: López - Munarriz, Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Fernández, Tahull, Perrone (C), Mallarach, Bustos.

    Rozhodčí: Dervieux (FRA), Stavridis (GRE).
    thejrc.org