Nad 67 kg - OF, ČF a SF (ženy) (kon.) | Nad 80 kg - OF, ČF a SF (muži) (kon.)
Nad 67 kg - opravy, o bronz, finále (ženy) Vítězka: M. Mandićová (SRB) (kon.) | Nad 80 kg - opravy, o bronz, finále (muži) Vítěz: V. Larin (ROC) (kon.)
konec
Nad 67 kg - osmifinále, čtvrtfinále a semifinále (ženy)

Úterý 27.07.2021, 03:00Olympijské hry - Taekwondo
Sledujte:
     
    Dnešní program je za námi. Ještě nás tedy čekají opravy a medailové souboje, ale na ty si budete muset počkat do dvanácti hodin. (10:06:16)
     
    427
    Známe už i druhou finalistku. Světová trojka Mandićová poslala Laurinovou do bojů o bronz. Rozdíl skóre si zařídila už v prvním kole, kdy vyhrála 7:5. Následující kola dopadly remízami 0:0 a 3:3. Ve finále se tak postaví Lee.
     
    425
    První semifinále nabídlo krásnou ofenzivní podívanou. Zápas Walkdenové, světové jedničky v této kategorii a Lee, bojovnice z kolébky Taekwonda Koreji postupně nabíral gradaci. V prvním kole to bylo 3:1 pro Lee, ve druhém už zvítězila Walkdenová 7:9. Za grandiózní finále zápasu by se dalo označit třetí kolo, které poskytlo dvaceti devíti bodovou podívanou. nakonec tedy postupuje Lee nejtěsnějším možným výsledkem – o jeden bo 25:24.
     
    Semifinále
     
    423
    Aleksandra Kowalczuková se postavila Milice Madićové. První kolo sice vyhrála a ve druhém kole ani jedna bojovnice žádný bod nezaznamenala. Vůbec si ale nepohlídala závěr zápasu a světová trojka z Balkánu ji dala v poslední dvouminutovce devítibodovou lekci. Celkový výsledek – 4:11.
     
    421
    Šu-jin Čeng tahala proti Laurinové celý zápas za kratší konec lana. Vždyť v prvních dvou kolech nezaznamenala ani jeden bod, a to je prostě ve čtvrtfinále nemyslitelné. V posledním kole se sice zvedla, ale i s šesti body ho prohrála a vypadla po výsledku 6:14.
     
    419
    Druhé čtvrtfinále se neslo v poměrně vyrovnaném duchu, minimálně první dvě kola. mírně navrch měla Britka, ovšem i Kazaška zaznamenávala důležité body. Rozhodlo nakonec hlavně třetí kolo, kde měla Denizová dohánět ztrátu, ale místo toho kolo prohrála 0:5. Celkově pak prohrála 7:17.
     
    417
    Čtvrtfinálový zápas číslo jedna byl parádím přehlídkou útočného Taekwonda, tedy hlavně v prvním kole. To skončilo 15:10 pro Korejku. Následně se obě bojovnice trochu zatáhly a v dalších dvou kolech jsme viděli už celkem dohromady jen dvanáct bodů. Postupuje Korejka výsledkem 23:14.
     
    Čtvrtfinále
     
    415
    Opravdu jednostranný byl výsledek zápasu Srbky Mandićové a Keňanky Ogalloové. Srbka vyhrála první dvě kola jasnou převahou, v posledním už ji pak stačil jen jeden bod. Naopak soupeře právě ani ten jeden bod nepovolila a jednoduše postoupila dále.
     
    413
    Mnohem defenzivnější byl nakonec zápas Stewartové a Kowalczukové. Polka dokázala vyhrát první dvě kola, díky čemuž si vytvořila mírný náskok. V posledním kole nikdo nebodoval, Australanka ani v tom prvním. Její jediné body byly za kop z druhého kola. Poměrně méně atraktivní zápas skončil výsledkem 7:2 pro Polku.
     
    411
    Francouzka Laurinová bojovala proti Mexičance Acostové. Zápas byl docela vyrovnaný, čekalo se spíše bránění a vyrovnaný výsledek. Což se potvrzovalo, než nastalo třetí kolo. V něm se Laurinová utrhla ze řetězu a během posledních 50 sekund soupeřku zaplavila nečekanou salvou kopů. Tři kopy na hlavu a tři na vestu. Vynikajících patnáct bodů, a tak o postupujícím nikdo nemohl pochybovat. Konečný výsledek je 3:21.
     
    409
    Ve čtvrtém osmifinále o sobě světová dvojka v této kategorii Šu-jin Čeng dala vědět. První dvě kola vyhrála 7:0 a 4:0 Soupeřka si tak na první bod musela počkat až do třetího kola. Tam ale zaznamenala pouze jeden, zatímco Čeng dokonce 9. Finální skóre je tedy 20:1 pro Číňanku.
     
    405
    Souboj s pořadovým číslem 405 byl velmi těsný. Utkala se světová devítka s osmičkou a zápas skončil o jeden bod. v prvním kole si Kazaška připsala body čtyři, ve druhé dvouminutovce zase inkasovala 10 její protivnice. Třetí kolo se srovnalo a u už to vypadalo, že rozhodne prodloužení. Velkou smůlu ale měla Uzbečka, který nevykryla úder Kazašky jednu sekundu před koncem! A tak Cansel Denizová postupuje po výsledku 10:9.
     
    403
    Ve druhém souboji v rámci osmifinále jsme viděli mnohem lepší Taekwondo. Útočný, aktivní a pohledný souboj zahájila vítězstvím v prvním kole Lee. Jenže v následující dvouminutovce ji soupeřka zaskočila desíti body. Světová pětka si však přece jen vítězství ujít nenechala, v posledním kole nepovolila reprezentantce Pobřeží Slonoviny ani bod, sama jich nasázela sedm a postupuje (17:13).
     
    401
    První osmifinálové kolo bylo velice vyrovnané. Defenzivní Taekwondo potvrzovaly bodové zisky. Za první kolo Kusová získala dva body, soupeřka nic. Za druhé zase Rodriguezová Peguerová jeden a protivnice nic. Po dalším vyrovnaném třetím kole se museli dojít až do prodloužení, kde na zlatý bod vyhrála reprezentantka Dominikánské republiky.
     
    Osmifinále
     
    Nasazení pro osmifinále

    Rodriguezová Peguerová (DOM) – Nafia Kusová (TUR)
    Dabin Lee (KOR) – Aminata Charlene Traoreová (CIV)
    Světlana Osipová (UZB) – Cansel Denizová (KAZ)
    Keyla Paola Avilová Ramírezová (HOND) – Šu-jin Čeng (CHN)
    Britseida Acostaová (MEX) – Althea Laurinová (FRA)
    Reba Stewartová (AUS) – Aleksandra Kowalczuková (POL)
    Milica Mandićová (SRB) – Faith Ogallová (KEN)
     
    Bodování

    Vysvětlím vám největší základy bodování. Tedy způsoby, kterými zápasníci získají určitý počet bodů.

    Úder na vestu – 1 bod
    Kop na vestu – 2 body
    Kop na hlavu – 3 body
    Kop na vestu z otočky – 4 body
    Kop na hlavu z otočky – 5 bodů

    Jiří Polášek

    Semifinále
    Dabin Lee (KOR) - Bianca Walkdenová (GBR) 25:24
    Althea Laurinová (FRA) - Milica Mandićová (SRB) 5:7
    Čtvrtfinále
    Rodriguezová Peguerová - (DOM) Dabin Lee (KOR) 14:23
    Cansel Denizová (KAZ) - Bianca Walkdenová (GBR) 7:17
    Šu-jin Čeng (CHN) - Althea Laurinová (FRA) 6:14
    Aleksandra Kowalczuková (POL) - Milica Mandićová (SRB) 4:11
    Osmifinále
    Rodriguezová Peguerová (DOM) - Nafia Kusová (TUR) 7:5
    Dabin Lee (KOR) - Aminata Charlene Traoreová (CIV) 17:13
    Světlana Osipová (UZB) - Cansel Denizová (KAZ) 9:10
    Keyla Paola Avilová Ramírezová (HOND) - Šu-jin Čeng (CHN) 1:20
    Britseida Acostaová (MEX) - Althea Laurinová (FRA) 3:21
    Reba Stewartová (AUS) - Aleksandra Kowalczuková (POL) 2:7
    Milica Mandićová (SRB) - Faith Ogallová (KEN) 13:0
    Nasazení pro osmifinále
    Rodriguezová Peguerová (DOM) - Nafia Kusová (TUR)
    Dabin Lee (KOR) - Aminata Charlene Traoreová (CIV)
    Světlana Osipová (UZB) - Cansel Denizová (KAZ)
    Keyla Paola Avilová Ramírezová (HOND) - Šu-jin Čeng (CHN)
    Britseida Acostaová (MEX) - Althea Laurinová (FRA)
    Reba Stewartová (AUS) - Aleksandra Kowalczuková (POL)
    Milica Mandićová (SRB) - Faith Ogallová (KEN)
    bahis siteleri