Nad 67 kg - OF, ČF a SF (ženy) (kon.) | Nad 80 kg - OF, ČF a SF (muži) (kon.)
Nad 67 kg - opravy, o bronz, finále (ženy) Vítězka: M. Mandićová (SRB) (kon.) | Nad 80 kg - opravy, o bronz, finále (muži) Vítěz: V. Larin (ROC) (kon.)
konec
Nad 80 kg - osmifinále, čtvrtfinále a semifinále (muži)

Úterý 27.07.2021, 03:15Olympijské hry - Taekwondo
Sledujte:
     
    Dnešní program je za námi. Ještě nás tedy čekají opravy a medailové souboje, ale na ty si budete muset počkat do dvanácti hodin. (10:08:44)
     
    428
    Velké překvapení nám nabídl druhý semifinálový duel. V něm se Korejec In, světová dvojka postavil Makedonci Georgievskému. si ve druhém kole zařídil náskok dvou bodů a ve třetím ho sedmi body potvrdil. Po výsledku 6:12 tak dnešní mužské finále nebude mít korejské zastoupení, tak jako ženské.
     
    426
    Zápas číslo 426, neboli první semifinále ukázalo opět obrovskou kvalitu Rusa Larina. Ten stejně jako v předchozím kole povolil soupeři jen tři body. Ale tentokrát jich sám nastřádal 30! Neskutečný počin a zasloužené finále pro reprezentanta ROC.
     
    Semifinále
     
    424
    Opět poněkud defenzivnější byl souboj bojovníka z Pobřeží Slonoviny a Makedonce. První kolo bez bodů na obou stranách. Ve druhém se Georgievski dostal do mírného vedení o dva body. Postup potvrdil v poslední části zápasu a celkově vyhrál 9:4.
     
    422
    V souboji světové dvojky Ina, který pochází právě z kolébky Taekwonda – Korey, s Kazachem Žaparovem došlo na konci k vítězství díky zkušenostem. Korejec se nenechal rozhodit ani přesto, že v prvích dvou kolech zaznamenal jen dva body. Poslední kolo vyhrál 8:0, celkově 8:2 a postupuje dále.
     
    420
    Další čtvrtfinále mělo jasného favorita. Neohrožený Rus Larin povolil za celý zápas soupeři jen tři body, přičemž v posledním kole ani jeden. Sám jich posbíral 16 a bez nějakého překvapení se po výsledku 16:3 posouvá do semifinále.
     
    418
    První mužské čtvrtfinále začalo velmi opatrně. Dokonce za první dvě kola padl jediný bod. Ten měl na svědomí Chorvat, ovšem dostal ho zdarma za Gam-jeom soupeře. Bojovat se pořádně začalo až ve třetím kole, kde už padlo celkem třináct bodů. Šťastnější byl nakonec Chung-i Sun, který zvítězil poměrem 8:6.
     
    Čtvrtfinále
     
    416
    Poslední zápas osmifinále přinesl zápas Kubánce s Černohorcem. Ten byl první dvě kola lepší, vyhrál 5:1 a 5:2. Ve třetím kole nicméně soupeř zabral a ze ztráty 3:10 se dotáhl na 8:10. Bohužel pro něj ale soupeři zbytečně věnoval bod za Gam-jeom a tříbodové manko už nesmazal.
     
    414
    Předposlední osmifinálový duel byl zajímavou podívanou. Rozdali si to mezi sebou dva Afričani, což není v Taekwondu zas tak běžné. První kolo vyhrál jasně Gbane. Issoufou Alfaga zase zvítězil v tom druhém a ta se logicky muselo rozhodovat v poslední dvouminutovce. Ta začala dobře pro Taekwondistu z Pobřeží Slonoviny, protože mu soupeř věnoval čtyři body za Gam-jeomy v řadě. Jednoduše se tak modrý zápasník dostal do velkého vedení, a přestože dostal ještě úder a kop do vesty, postup si pohlídal (celkově 15:9).
     
    412
    V zápase číslo 412 došlo k překvapení, kdy Kazach Žaparov, který byl stavěn do pozice mírného outsidera, nakonec zvítězil. V prvních dvou kolech měl více bodů než soupeř, v tom druhém Němci ani nedovolil bodovat. Poslední sice prohrál, ale celkově 7:11 zvítězil.
     
    410
    Překvapivě vyrovnaný byl zápas mezi dvojkou této kategorie Inem a patnáctkou Mansourim. První kolo dokonce Korejec prohrál. Ve druhém si ale vedení vzal zpět. Třetí kolo bylo vyrovnané, 4:4, ale díky jednomu bodu navíc z druhého kola právě Korejec postoupí do čtvrtfinále.
     
    408
    Světová jednička Vladislav Larin se postavil proti reprezentantu Tongy Pitu Taufatofuovi. Výsledek byl velmi jednostrannou záležitostí. Larin totiž vyhrál na Point gap, neboli rozdíl ve skóre. Taufatofuovi nedovolil v prvním a třetím kole ani bod a postupuje po výsledku 24:3.
     
    406
    Poměrně jasnou záležitostí se ukázal býti zápas mezi Gaboncem Obamem a Slovincem Trajkovićem. Přestože tyto dva zápasníky ve světovém žebříčku dělí jedno místo, celkově osmý Trajković si udělal náskok už v prvním kole, kdy zaznamenal osm bodů. Hlavní show přišla v kole třetím, kde dokonce inkasoval bodů čtrnáct. Celkově vyhrál na rozdíl ve skóre (26:5).
     
    404
    I druhý zápas byl ukázkou poctivé defenzivní práce a taktické bitvy. Vždyť dokonce ve druhém a třetím kole dohromady padly jen dva body. Muselo rozhodnout prodloužení na zlatý bod, ve kterém byl lepší Chung-i Sun, který dostal bod za Gam-jeom soupeře a tomu hned následně zasadil kop do vesty. Postupuje výsledkem 7:4pp.
     
    402
    První mužské osmifinále je za námi. byl to stejně jako žen velmi defenzivní a taktický souboj. Vždyť vítěz měl na kontě jen šest bodů, poražený čtyři a ve třetím kole nezaznamenal bod ani jeden bojovník. Zápas skončil těsným výsledkem 6:4 překvapivě pro Chorvata Sapinu, přestože je to v této kategorii až světová třináctka a jeho soupeř čtyřka.
     
    Nasazení pro osmifinále

    Ivan Sapina (CRO) – Carlos Sansores (MEX)
    Mahama Cho (GBR) – Chung-i Sun (CHN)
    Anthony Mylann Obame (GAB) – Ivan Konrad Trojaković (SLO)
    Vladislav Larin (ROC) – Pita Taufatofija (TGA)
    Farzad Mansouri (AFG) – Kyo Don In (KOR)
    Alexander Bachmann (GER) – Ruslan Žaparov (KAZ)
    Seydou Gbane (CIV) – Abdoul Razak Assoufou Alfaga (NIG)
    Rafael Yunier Alba Castillo (CUB) – Dejan Georgievski (MAK)
     
    Osmifinále

    Jiří Polášek

    Semifinále
    Chung-i Sun (CHN) - Vladislav Larin (ROC) 3:30
    Kyo Don In (KOR) - Dejan Georgievski (MAK) 6:12
    Čtvrtfinále
    Ivan Sapina (CRO) - Chung-i Sun (CHN) 6:8
    Ivan Konrad Trojaković - Vladislav Larin (ROC) 3:16
    Kyo Don In (KOR) - Ruslan Žaparov (KAZ) 10:2
    Seydou Gbane (CIV) - Dejan Georgievski (MAK) 4:9
    Osmifinále
    Ivan Sapina (CRO) - Carlos Sansores (MEX) 6:4
    Mahama Cho (GBR) - Chung-i Sun (CHN) 4:7
    Anthony Mylann Obame (GAB) - Ivan Konrad Trojaković (SLO) 5:26
    Vladislav Larin (ROC) - Pita Taufatofija (TGA) 24:3
    Farzad Mansouri (AFG) - Kyo Don In (KOR) 12:13
    Alexander Bachmann (GER) - Ruslan Žaparov (KAZ) 7:11
    Seydou Gbane (CIV) - Abdoul Razak Assoufou Alfaga (NIG) 15:9
    Rafael Yunier Alba Castillo (CUB) - Dejan Georgievski (MAK) 4:9
    Nasazení pro osmifinále
    Ivan Sapina (CRO) - Carlos Sansores (MEX)
    Mahama Cho (GBR) - Chung-i Sun (CHN)
    Anthony Mylann Obame (GAB) - Ivan Konrad Trojaković (SLO)
    Vladislav Larin (ROC) - Pita Taufatofija (TGA)
    Farzad Mansouri (AFG) - Kyo Don In (KOR)
    Alexander Bachmann (GER) - Ruslan Žaparov (KAZ)
    Seydou Gbane (CIV) - Abdoul Razak Assoufou Alfaga (NIG)
    Rafael Yunier Alba Castillo (CUB) - Dejan Georgievski (MAK)
    bahis siteleri