Čtvrtfinále a semifinále (muži) (kon.) | Čtvrtfinále a semifinále (ženy) (kon.)
Finále (muži) Vítěz: Í. Ferreira (BRA) (kon.) | Finále (ženy) Vítěz: C. Mooreová (USA) (kon.)
konec
Čtvrtfinále a semifinále (muži)

Úterý 27.07.2021, 00:00Olympijské hry - Surfing
Sledujte:
     
    Souboj o bronz přijde na řadu v 7:16 SEČ, finálová bitva pak o hodinu a půl později. (06:06:20)
     
    O zlatou surfařskou olympijskou medaili si to rozdají domácí Kanoa Igaraši a jeho soupeřem bude Brazilec Italo Ferreira. Japonec nejprve ve čtvrtfinále zvládl těžký duel s Američanem Andinem, aby následně v semifinále vyřadil jiného Brazilce a před startem soutěže největšího favorita na zisk zlaté medaile Gabriela Medinu. Pro Brazílii může kýžené zlato vybojovat Ferreira, který nejprve vyřadil Oharru a v semifinále rozdílem sedmi desetin vyzrál na Wrighta.

    Gabriel Medina je určitě zklamaný, že nepostoupil do finále, ale musí se rychle zkoncentrovat, protože jej ještě čeká souboj o bronz s Owenem Wrightem, v němž bude favoritem.
     
    Semifinále skončilo.
     
    Výsledek druhého semifinále

    Italo Ferreira (BRA) 13,17 bodu
    Owen Wright (AUS) 12,47
     
    2/2
    V souboji o zlatou medaili vyzve Igarašiho brazilský reprezentant Italo Ferreira! V závěru už nepřišla vlna, která by ještě mohla semifinále překlopit na stranu Wrighta.
     
    2/2
    Nebyl by to ale Owen Wright, aby nezabojoval. I on zvládl projet náročnou vlnu, ale na tak čistě, bodově dostal méně zaplaceno. Na konkurenta ztrácí rovných sedm desetin, do konce zbývají tři minuty.
     
    2/2
    Drama vrcholí, do konce druhého semifinále zbývá posledních pět minut. A Italo Ferreira se zase o něco více přiblížil postupu, když se udržel na prkně a těžko vlnu projel s velkou lehkostí. Dostal 6,67 bodu.
     
    2/2
    Italo Ferreira útočil na parádní kousek, když se třikrát otočil ve vzduchu, jenže v klíčový moment se mu vlna zavřela a Brazilec skončil pod vodou.
     
    2/2
    Tak pozor! Owen Wright zvládl projet vlnu se dvěma snapy, za což dostal rovných šest bodů! Součet obou jezdců čítá shodně dvanáct bodů, ale ve vedení zůstává Brazilec, neboť má tu lepší jízdu hodnocenou více body.
     
    2/2
    Semifinále se přehouplo do druhé poloviny. Italo Ferreira zkusil otočku ve vzduchu o 360 stupňů, ale neudržel se na prkně.
     
    2/2
    Owen Wright odpověděl pěti body a na pár chvil se dostal do vedení. O pár vteřin později se na nohy zvedl i Brazilec, jenž se okamžitě vrátil do vedení s 6,50 body za prozatím nejlepší jízdu.
     
    2/2
    O něco lépe odstartoval druhou semifinálovou rozjížďku Italo Ferreira. Jeho první hodnocená jízda je za 4,50 bodu, Australan ztrácí necelé dva body.
     
    2/2
    Ve druhém semifinále je další brazilská vlaječka, a to zásluhou Itala Ferreiry, jehož soupeřem je Australan Owen Wright.
     
    Výsledek prvního semifinálového duelu

    Kanoa Igaraši (JPN) 17,00 bodu
    Gabriel Medina (BRA) 16,76
     
    1/2
    Gabriel Medina se ještě pokusil s porážkou od Japonce něco udělat, ale nepovedlo se, na prkně se neudržel. Kanoa Igaraši poráží největšího favorita soutěže a zabojuje o zlatou medaili!
     
    1/2
    S japonským reprezentantem to vypadá velmi dobře. Dvě minuty před koncem první semifinálové rozjížďky stále vede, avšak pozor, Medina určitě zabojuje. Musí ale chytit vlnu, také se může stát, že už nedostane prostor.
     
    1/2
    Fantastický Kanoa Igaraši! Domácí Japonec si se parádně trefil do vlny, v níž předvedl neuvěřitelné manévry. Očaroval o rozhodčí, kteří Igarašimu dali 9,33 bodu, což znamená, že má rázem na velkého favorita Medina čtyřiadvacet setin bodu k dobru!
     
    1/2
    Japonský reprezentant si je vědom, že pokud chce postoupit do finále, musí trefit parádní vlnu a ještě jí naplno využít. To ovšem nebude mít vůbec lehké.

    Milan Huppert

    Semifinálové duely
    Kanoa Igaraši (JPN) 17,00 bodu
    Gabriel Medina (BRA) 16,76

    Italo Ferreira (BRA) 13,17
    Owen Wright (AUS) 12,47
    Čtvrtfinálové duely
    Kanoa Igaraši (JPN) 12,60 bodu
    Kolohe Andino (USA) 11,00

    Michel Bourez (FRA) 13,66
    Gabriel Medina (BRA) 15,33

    Italo Ferreira (BRA) 16,30
    Hiroto Oharra (JPN) 11,90

    Lucca Mesinas (PER) 7,83
    Owen Wright (AUS) 12,74
    thejrc.org