Čtvrtfinále a semifinále (muži) (kon.) | Čtvrtfinále a semifinále (ženy) (kon.)
Finále (muži) Vítěz: Í. Ferreira (BRA) (kon.) | Finále (ženy) Vítěz: C. Mooreová (USA) (kon.)
konec
Čtvrtfinále a semifinále (ženy)

Úterý 27.07.2021, 02:24Olympijské hry - Surfing
Sledujte:
     
    Bitva o bronzovou medaili přijde na řadu v 8:01 SEČ. Finále začne o hodinu a půl později. (07:13:47)
     
    Výsledky semifinálových duelů

    Bianca Buitendagová (RSA) 11,00
    Caroline Marksová (USA) 3,67

    Carissa Mooreová (USA) 8,33
    Amuro Cuzukiová (JPN) 7,43
     
    Mezi ženami zabojují o zlato Carissa Mooreová a Bianca Buitendagová. Američanka patřila mezi favoritky už od začátku. Ve čtvrtfinále nejprve hladce porazila Brazilku Limaovou, ale v semifinále se na postup nadřela, Cuzukiovou porazila pouze o devět desetin. Buitendagová postoupila mezi nejlepší čtyři přes Portugalku Hopkinsovou, načež v semifinále využila výpadku formy Marksové.

    Poražené semifinalistky se mezi sebou ještě porvou o bronz, v duelu mezi Caroline Marksovou a Amuro Cuzukiovou bude favoritkou Američanka.
     
    Semifinále skončilo.
     
    2/2
    O zlato se s Buitendagovou porve Američanka Carissa Mooreová! Priorita sice v posledních dvou minutách padla na stranu Japonka, Cuzukiová ale dobrou vlnu nevyužila a skončila ve vodě. Následně ještě zkusila jeden pokus surfařka ze zámoří o tři desetiny zvládla vylepšit celkový výsledek.
     
    2/2
    Poslední pětiminutovka. Prioritu má Mooreová, což je drobná výhoda v její prospěch. Japonka ovšem číhá v závěsu a je připravena zaútočit.
     
    2/2
    Amuro Cuzukiová bojuje! Vyrovnala nejlepší výkon Američanky hodnoty 4,50. O jejím nepostupu momentálně rozhoduje horší porovnání druhých jízd.
     
    2/2
    Vlny nejsou ideální, a to hraje do karet americké surfařce. Domácí Cuzukiová se snaží, ale nad tři body zatím nedostala ani jednu svou jízdu.
     
    2/2
    Doba trvání druhého semifinále se blíží k polovině. Carissa Mooreová vylepšila druhou jízdou celkový součet na osm bodů. To rozhodně není něco, co by nebylo v silách Cuzukiové stáhnout.
     
    2/2
    Carissa Mooreová najela na vlnu, udělala snap, ale pak už se na ni nevrátila, aby mohla přidat další manévry. Dostala 3,50 bodu.
     
    2/2
    Druhé semifinále má jasnou favoritku. Největší favoritka na zlato Carissa Mooreová bude chtít zastavit rozjetou Japonku Cuzukiovou, jež ve čtvrtfinále zaskočila Fitzgibbonsovou.
     
    Výsledek prvního duelu

    Bianca Buitendagová (RSA) 11,00 bodu
    Caroline Marksová (USA) 3,67
     
    1/2
    Surfařské finále má překvapivou účastnici! Je jí jihoafrická reprezentantka Bianca Buitendagová, jež v nepříliš záživném souboji porazila favorizovanou Mooreovou se ziskem jedenácti bodů. Američanka se po celou půl hodinu trápila, nedokázala najít tu správnou vlnu.
     
    1/2
    Američance byl dokonce těsně před koncem odebrán druhý nejlepší výsledek, protože porušila pravidlo o prioritě.
     
    1/2
    Rozběhly se poslední dvě minuty a prioritu má Jihoafričanka, což znamená, že Američanka musí počkat, až se vydá na vlnu její soupeřka, potom se může pokusit také navýšit své skóre.
     
    1/2
    Pět minut do konce a trápení Marksové pokračuje. Jednu ze svých jízd sice vylepšila, ale celkově je na 6,67 bodech, a to na postup do finále nemůže stačit ani zdaleka.
     
    1/2
    Důležitý krok k senzačnímu postupu do finále? Buitendagová opět projela vlnu bez triku, ale tentokráte čistě, bez jediného zaváhání. Dostala zaplaceno 6,67 bodu a výrazně tak odskočila soupeřce, která deset minut před koncem semifinále stále ještě nepřekročila čtyřbodovou hranici.
     
    1/2
    Úvodní desetiminutovka vyšla překvapivě lépe Biance Buitendagové. Ta nepředvedla žádné speciální manévry, ale dokázala projet dvě vlny poměrně čistě, za což dostala dohromady osm bodů. Marksová se zatím hledá, je na třech a půl bodech.
     
    1/2
    Z mužských semifinálových bitev plynule přecházíme na souboje žen. V prvním semifinále je favoritkou Caroline Marksová, postup Jihoafričanky Biance Buitendagové by byl velkým překvapením.

    Milan Huppert

    Semifinálové duely
    Bianca Buitendagová (RSA) 11,00
    Caroline Marksová (USA) 3,67

    Carissa Mooreová (USA) 8,33
    Amuro Cuzukiová (JPN) 7,43
    Čtvrtfinálové duely
    Bianca Buitendagová (RSA) 9,50 bodu
    Yolanda Hopkinsová (POR) 5,46

    Brisa Hennessyová (CRC) 6,83
    Caroline Marksová (USA) 12,50

    Carissa Mooreová (USA) 14,26
    Silvana Limaová (BRA) 8,30

    Amuro Cuzukiová (JPN) 13,27
    Sally Fitzgibbonsová (AUS) 11,67
    ocianews.com