Švýcarsko – Česko 5:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Česko
Úterý 27.07.2021, 17:00 • Vaillant Arena, Davos • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:06:39)
     
    Je dobojováno. Švýcaři nakonec porážejí českou sedmnáctku 5:3 a vítězí tak v prvním duelu ze tří. Českému týmu se na začátku třetí třetiny povedlo srovnat na 3:3. Švýcaři ale dokázali strhnout vedení na svou stranu a v závěru ho ještě pečetili dalším gólem. Další zápas oba celky čeká už zítra, kdy se ve stejné hale utkají podruhé. Češi mají svému soupeři co oplácet.
     
    Konec zápasu.
    59:11 Kevin ZÜRCHER - 5:3
     
    59:11
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo. Chybnou rozehrávku českého týmu vystihl KEVIN ZÜRCHER a hned nabral rychlost, dostal se do útočného pásma a z vrcholu pravého kruhu pak zakončil a puk prošel až za záda Adama Dybala – 5:3. Bez asistence.
     
    58:15
    Nahození Tomáše Žižky z levé strany bylo spíše propagační a Mattia Ferrari neměl vůbec problém ukrýt puk do své lapačky.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:15
    Janis Embacher zblízka natahoval hůl, aby tečoval pokus spoluhráče, ale to se mu nepovedlo. Jeho tým ztrácí kotouč a do akce jde Česko.
     
    56:03
    Česká sedmnáctka čelila další akci soupeře, ale dokázala tuto situaci ustát a hned na druhé straně kombinuje před brankou Mattiaem Ferrarim.
     
    54:38
    Češi se na chvíli usadili v pásmu soupeře, ten si však rozehrávku pohlídal a kotouč dostal do bezpečí.
     
    52:50
    Švýcarsko je v plném počtu.
    52:36 Colin LINDEMANN - 4:3
     
    52:36
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Oslabení zvládli hráči Švýcarska velmi dobře, dokonce v něm skórují a jdou opět do vedení. COLIN LINDEMANN potrestal chybu českého brankáře, jenž se nestihl vrátit od zadního mantinelu a zblízka pak zasunul puk do jeho klece – 4:3. Bez asistence.
     
    50:50
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    50:36
    Jakub Štancl spěchal za pukem v útočném pásmu, ten ale dostihl jeden z beků Švýcarska a vyhazuje ho do neutrální zóny.
     
    48:54
    Tomáš Žižka zablokoval pokus soupeře, nicméně ten se stále držel v pásmu českého týmu. Až později pak vyhodil puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění, znovu Tomáš Žižka.
     
    48:39
    Maurice Pauli si sjel na pravou stranu a zblízka zakončil z mírného úhlu. Dybal ale jeho pokus pokryl, přikryl puk a následně raději nechal hru přerušit.
     
    47:34
    Česko je v plném počtu.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Wagner (Braillard), 25. Pauli (Zürcher, S. Meier), 40. Embacher (Zürcher, Pauli), 53. Lindemann, 60. Zürcher – 10. Šprynar (Štancl), 22. Dvořák (Židlický, Albrecht), 42. Albrecht (Židlický)


    Švýcarsko: Ferrari (Metzger) – Schneller, Niedermann (C), Palmisano, Hebeisen, Lekic, Wegmüller, Lichtensteiger, Müller – Zehnder, Embacher, Lindemann – Wagner, Froidevaux, Braillard – Diethelm, S. Meier, R. Meier – Pauli, Graf, Zürcher
    Česko: Dybal (Hrabal) – Husinecký, Matějíček, Badinka, Žižka, Port, Dvořák, Lučan – Štancl, Holčák, Šprynar – Albrecht, Vašíček, Židlický – Sláma, Felcman, Kuchta – Peš, Adámek, Coufal – Csabi

    Rozhodčí: Hürlimann, Fluri – Duarte, Stalder
    ocianews.com