Švýcarsko – Česko 4:6 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:6 (2:0, 0:4, 2:2)
Česko
Čtvrtek 29.07.2021, 14:00 • Eisstadion Davos • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (16:18:01)
     
    Je dobojováno. Ač český celek po první třetině prohrával 0:2, nesložil zbraně a ve druhé třetině postupně dorovnal ztrátu a poté šel i do vedení. Po druhém dějství tak na ukazateli svítil stav 2:4 z pohledu domácího celku. Češi ve třetím dějství vedli 5:2, ovšem Švýcaři se ještě dostali zpět do zápasu, když snížili na 4:5. Střelou do prázdné branky ale výhru Česka pečetil František Albrecht a tohle už český tým nepustil. Ze tří duelů na švýcarské půdě tak dokázal dva vyhrát a jednou odešel poražen.
     
    Konec zápasu.
    59:29 František ALBRECHT - 4:6
     
    59:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už ale veškeré šance pro domácí vývěr zhasly. Po zisku kotouče pak jel Andrej Fábry v tandemu dva na jednoho a v útočném pásmu předložil kotouč FRANTIŠKU ALBRECHTOVI, pro kterého nebyl problém dostat puk do zcela prázdné švýcarské klece – 4:6. Asistence: Andrej Fábry.
     
    58:08
    Česko je v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:11 Maurice PAULI - 4:5
     
    57:11
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Umocněná přesilová hra se Švýcarům vyplatila a je to už jen o jeden gól! Na levé straně vyslal tvrdou střelu MAURICE PAULI a ta skončila za Hrabalovými zády – 4:5. Švýcarsko tak ještě má šanci na vyrovnání. Asistence: Kevin Zücher a Nino Niedermann.
     
    56:40
    Z vrcholu pravého kruhu napřáhl ke střele Maurice Pauli, ale jeho pokus bezpečně pokryl Michael Hrabal. Následně pak dostali Češi kotouč do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    56:08
    Vyloučení v týmu Česko (Adam Židlický – 2 min., podrážení).
     
    56:06
    Branka Švýcarů je prázdná a ti to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    54:30
    Jakub Štancl číhal před Metzgerem, ale nakonec na něho kotouč nešel. Akce českého týmu však pokračuje dále a Švýcaři musejí být ve střehu.
     
    53:14
    Před Michaelem Hrabalem to nyní vřelo, před jeho klecí vznikl závar, ale i za pomoci obrany ho český celek zvládl ustát a vyhodil kotouč do neutrální zóny.
     
    52:21
    Adam Židlický na levém kruhu byl připraven převzít přihrávku, do té ale vložil hůl jeden ze Švýcarů a slibnou akci tak českým mladíkům pokazil.
     
    50:49
    Švýcaři zachytili puk po špatné rozehrávce českého týmu a vrátili se do útočného pásma, avšak nakonec se z něho sami vykázali.
    49:48 Rafael MEIER - 3:5
     
    49:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři ještě vykřesali naději na úspěch v tomto duelu. Snižují na rozdíl dvou branek a ještě se tak zřejmě do zápasu vrátili. Z pravé strany poslal puk do mezikruží Simone Meier a tam si pak RAFAEL MEIER se střelou věděl rady a překonal Michaela Hrabala – 3:5. Asistence: Simon Meier.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. Braillard (Froidevaux, Hebeisen), 15. Graf (Pauli), 50. R. Meier (S. Meier), 58. Pauli (Zücher, Niedermann) – 22. Fábry (Albrecht), 27. Šprynar (Štancl), 28. Albrecht (Csabi, Židlický), 35. Žižka, 44. Kuchta, 60. Albrecht (Fábry)


    Švýcarsko: Metzger (Huet) – Schneller, Niedermann (C), Palmisano, Hebeisen, Lekic, Wegmüller, Lichtensteiger, Müller – Zehnder, Embacher, Lindemann – Wagner, Froidevaux, Braillard – R. Meier, S. Meier, Diethelm – Pauli, Graf, Zürcher
    Česko: Hrabal (Dybal) – Husinecký, Matějíček, Dvořák, Žižka, Port, Lučan, Badinka – Štancl, Holčák (C), Šprynar – Albrecht, Vašíček, Fábry – Peš, Felcman, Židlický – Csabi, Adámek, Kuchta

    Rozhodčí: Hürlimann, Fluri – Duarte, Stalder
    thejrc.org