Česko – Španělsko 2:3 (po pr.) | Itálie – Česko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
2:3 (2:0, 0:2 - 0:1)
Španělsko
Čtvrtek 29.07.2021, 10:45 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U18
Partner:
     
    Šanci na reparát mají Češi ještě dnes, kdy v 18:40 vyzvou na stejném místě Itálii. Do té doby je to z mé strany vše, hezké odpoledne! (12:00:38)
     
    Španělé tak po velkém obratu zaznamenávají první výhru na turnaji, a to způsobem, který Češi vůbec nechtěli. Dostat branku sekundu před koncem prodloužení je vždycky věcí, kterou zkrátka nechcete, zvláště v tom kontextu, když vedete po prvním poločase 2:0. Španělé se však bleskově dotáhli během 27. minuty a poslali zápas do prodloužení. To mohlo dopadnout na obě strany, v závěru to nakonec na sebe strhl Pablo Mata Picazo, který zajistil tímto Španělsku dva body.

    Střely na branku: 14 – 20
     
    Konec zápasu.
     
    44:59
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Sekundu před koncem prodloužení dostávají Češi tvrdý direkt! Hanákova nepřesná přihrávka nastartovala španělské přečíslení 3 na 1, které táhl Mas Rabell. V ideální chvíli pod padajícím hráčem nahrál na PABLA MATA PICAZU, který v čase 44:59 prostřelil z první přesunujícího se Lequina – 2:3! Asistence: Bern Mas Rabell.
     
    44:40
    Hanák ale špatnou přihrávkou nastartoval okamžitý návrat do obrany a Pérez se dostal rázem až před Lequina, leč nedokázal optimálně zakončit.
     
    43:56
    Plos zůstává na hřišti a drží kotouč, Češi nikam nespěchají a chtějí si jednu z finálních akcí během prodloužení opravdu dobře připravit.
     
    43:20
    Střídání trojice, Malínek dostal sice poměrně dlouhou přihrávku, dokázal ale dobruslit, dostat se přes obránce a jít do střelby, kterou mu v poslední chvíli zarazil Pérez.
     
    42:06
    Španělé sice dlouho drželi kotouč na holích při zakládání útoku, nakonec jej však ztratili a Plos obstaral další zakončení, které utlumil Llop pod betonem.
     
    41:09
    Valles Pesudo zkusil překvapit Lequina zakončením přes bližší tyč z velmi ostrého úhlu, ale neuspěl.
     
    40:46
    První střelu v prodloužení si ale připsali Češi. Plos z vrcholku levého kruhu mířil křížem na zadní tyč, Llop sebral kotouč do lapačky.
     
    40:03
    Pětiminutové prodloužení začíná, buly vyhrávají Španělé a vrhají se okamžitě do útoku.
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Druhý poločas nabídl pořádné drama do posledních sekund. Španělé v něm srovnali během necelé minuty dvěma zásahy a zápas pomalu směřoval do nastavení. Ani to však nemuselo být po divokém závěru, stav 2:2 je ale nakonec po 40 minutách platný. Prodloužení se hraje klasického formátu pět minut 3 na 3.

    Střely na branku: 11 – 17
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    39:45
    Neskutečné drama posledních sekund! Plos nejprve šel sám proti dvěma hráčům a dostal se přes ně, poslední jej ale zahákoval a Plos logicky upadl na zem. Rozhodčí však nevylučovali a vznikl španělský brejk dva na nikoho. Ten zakončoval Mas Rabell a nechybělo vůbec málo k tomu, aby to Španělé urvali. Lequin však předvedl další úžasný zákrok!
     
    38:16
    Držení puku je tentokrát na našich holích, stále je to především kombinace ve snaze přejít co nejlépe do útočného pásma.
     
    37:15
    Po ukotvení branky zpět na své místo pokračujeme v zápase. Po vyhození přes celé hřiště nikam Španělé nespěchají a rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    36:43
    Na druhé straně pádil sám na kasu Koblížek a byl ve finální fázi zezadu sražen. Vzal s sebou i branku s brankářem, je nutno branku zpátky ukotvit. I tady zůstáváme bez trestu.
     
    36:15
    Španělská lavička protestuje, další mezeru v české obraně využil Pallas a sjížděl si z levého kruhu k brance, přičemž po souboji s Abazajem upadl. Ačkoliv Španělé chtěli vyloučení, pokračujeme dále 4 na 4.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Plos (Kuchař), 10. Holba (Hamrla) – 27. Liventseva (Rabell), 27. Pesudo, 45. Picazo (Rabell)


    Česko: Lequin (Kundrík) – Koblížek, Zdeněk, Kuchař, Hamrla, Abazaj, Dunda – Zapletal, Hanák, Buršík, Macas, Holba, Plos, Žmola, Malínek
    Španělsko: Nieminen Llop (Traver Ferragut) – De La Cruz, Mas Rabell, Pallas Gil, Gallardo Martiner, Mbeinjock Thió, Pérez Morera, Mata Picazo, Garcia Olivenza, Jimenez Dominguez, Martínez Soler, Medina Holdago, Benito Liventseva, Valles Pesudo
    ocianews.com