Jihoafrická republika – Nizozemsko 1:33 (kon.) | USA – ROC 18:5 (kon.)
Japonsko – Maďarsko 13:17 (kon.) | Španělsko – Austrálie 15:9 (kon.)
konec
Jihoafrická republika – Nizozemsko

1:33

(0:7, 0:9, 1:9, 0:8)

Pátek 30.07.2021, 07:00Olympijské hry - Vodní pólo (ženy) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Nizozemské vodní pólařky potvrdily roli obrovských favoritek. Proti Jihoafrické republice si s chutí zastřílely, deklasovaly ji výsledkem 33:1. Stav zápasu hovoří za vše. K vidění byla po po celé utkání hra na jednu bránu. Koendersová se zapojila do hry jen občas, a to ještě v roli rozehrávačky. Nizozemky nakonec zaznamenaly víc než jeden gól na minutu a výrazně si vylepšily skóre. V tabulce se posunuly na druhé místo za Austrálii, reprezentantky JAR zůstávají beznadějně poslední. (08:10:55)
     
    Konec zápasu.
     
    31:54
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    V závěrečných vteřinách zvládla vystřelit SIMONE VAN DE KRAATSOVÁ a opět gólově. Dokázala trefit odkrytou polovinu brány – 1:33.
     
    31:11
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Poslední minutu utkání načala střeleckým úspěchem SIMONE VAN DE KRAATSOVÁ. Z pravé strany vypálila tvrdou ránu k bližší tyči – 1:32.
     
    30:36
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    MAARTJE KEUNINGOVÁ využila povrchu a o vodu zvedla hrací předmět nechytatelně pod břevno. Maartensová pouze zakroutila hlavou – 1:31.
     
    30:10
    Propagační střela Wedderburnové z velké dálky nemohla Kroendersovou zaskočit. Brankářka s přehledem zachytila balón do pravačky.
     
    29:34
    Do přehuštěného prostoru vyslala Mulllerová nahrávka, Vaughnová neměla žádnou šanci balón získat. Balón pro Nizozemsko.
     
    29:03
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Januaryová marně naháněla Joustaovou. Ta zachovala přehled a přihrávala pod sebe DAGMAR GEENOVÉ, Maartensové poslala míč nad hlavou – 1:30.
     
    28:42
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Kroendersová viděla van der Slootovou, na kterou pro jistotu zakřičela, aby s nahrávkou počítala. Balón se pak dostal k VIVIAN SEVENICHOVÉ, která rozvlnila síť – 1:29.
     
    28:16
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    K levé tyči si naplavala SABRINA VAN DER SLOOTOVÁ. Dostala nahrávku ideálně do pravačky, osobní strážkyně se stáhla pozdě – 1:28.
     
    27:55
    První zákrok pro Koendersovou v rámci čtvrté čtvrtiny. Gerberová na ni vystřelila z velké dálky, s jejím pokusem brankářka neměla problém.
     
    27:20
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Krásná skrytá střela MAUD MEGENSOVÉ k pravé tyči. Maartensová si na míč konečky prstů sáhla, nebylo jí to ovšem nic platné – 1:27.
     
    26:36
    Alespoň lehké navýšení sebevědomí pro Maartansovou, která jinak většinou loví míče ze sítě. Teď ovšem skvěle vychytala solidní pokus Wolvesové.
     
    26:10
    Totéž se ovšem stalo na druhé straně. Na straně Nizozemek se ovšem nejedná o nic nového, jejich defenziva pracuje skvěle po celý zápas.
     
    25:44
    Tentokráte reprezentantky JAR zapracovaly do obrany velmi dobře. Pohlídaly si všechny soupeřky a nedovolily jim zakončit.
     
    25:13
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Co se nepodařilo Wolvesové, dokonala SABRINA VAN DER SLOOTOVÁ. V pokračující akci vystřelila pravačkou do pravé šibenice – 1:26.
     
    24:55
    Za dlouhou nahrávkou brankářky doplavala Iris Wolvesová. Ale šestadvacátý gól nepřidala, napálila jenom břevno.
     
    24:15
    Sabrina van der Slootová se dopustila velké chyby, když si při vytváření prostoru dělala prostor nedovoleným způsobem. Útočný faul.

    Milan Huppert

    Sestavy

    Jihoafrická republika: Maartensová - Gerberová, Moirová, Motauová, Silenová, Hallendorffová, Januaryová, Vaughnová, Mullerová, Wedderburnová (C), Meechamová, MacLeodová.

    Nizozemsko: Koendersová - Megensová, Geneeová (C), van der Slootová, Wolvesová, Stomphorstová, Joustraová, Sevenichová, Keuningová, Koolhaasová, van de Kraatsová, Sleekingová.

    Rozhodčí: Johnson (AUS), Wengenrothová (SUI).
    thejrc.org