Přehled událostí na LOH Tokio 2020 - 7. den (kon.)
konec
Přehled událostí na LOH Tokio 2020 - 7. den

Pátek 30.07.2021, 02:00Olympijské hry
Sledujte:
     
    Ze 7. dne soutěží je to vše, děkuji za pozornost. (18:46:01)
    Medailové pořadí zemí po 7. dni soutěží
     
    Ze světového dění zaujaly překvapiví zlatí medailisté ve skifu a osmiveslicích mužů, příběh, jak Korea málem nevyhrála povinné lukostřelecké zlato, příběh Teddyho Rinera, který v judistickém turnaji nad 100 kg udělal jednu jedinou chybu a nemohl kvůli ní bojovat o zlato, senzační vítězství házenkářů Egypta nad Švédskem, diskvalifikace smíšené štafety USA na 4x400 metrů, která si měla běžet pro jasné zlato, ale všechno přebíjí potvrzení komplexu Novaka Djokoviće ze semifinále olympijských turnajů, když dnes prohrál třetí i čtvrté, do kterého kdy nastoupil, a mj. má po snu o zisku tzv. Golden slamu.
     
    Ovšem také Slováci mohli slavit! Ačkoliv dnes měli ve hře pouze tři spotovce, kanoista Jakub Grigar byl nejlepší v závodě zbytku světa o stříbro za Jiřím Prskavcem a zařídil, že slovenský vodní slalom ani z Tokia neodjede s prázdnou. Výborný výkon dnes předvedl také golfista Rory Sabbatini, kterému v polovině turnaje golfistů patří dělené jedenácté místo.
     
    A byl to další mimořádně úspěšný den pro českou výpravu! Během tokijského odpoledne totiž rozšířila svoji medailovou sbírku o dvě další zlaté medaile! Postarali se o ně dva velcí kamarádi. Nejprve předvedl až neuvěřitelnou finálovou jízdu vodního slalomu kajakář Jiří Prskavec, o zhruba dvě a půl hodiny později dotáhl do konce svoji skvělou taktickou, kondiční i technickou přípravu do zlatého konce v nejtěžší váhové kategorii judista Lukáš Krpálek. Pro oba je to druhá medaile z OH v řadě, pro Krpálka dokonce druhá zlatá. Další čeští sportovci moc vidět nebyli, pouze atlet Vít Müller potěšil postupem do semifinále na 400 m překážek.
     
    Konec soutěží 7. dne.
     
    18:10
    Jachting

    Ještě dlužíme dnešní souhrn z jachtingu, tady je:
    V soutěži žen ve třídě 470 je po šesti z deseti jízd stále ve vedení polská posádka Agnieszka Skrzypulecová, Jolanta Ogarová, která vyhrála polovinu jízd.
    V soutěži mužů ve třídě Laser je odjeto všech deset jízd a před finálovou jízdou pro deset nejlepších má vyloženě na dosah zlatou medaili Australan Matt Wearn, má náskok 13 bodů.
    V soutěži mužů ve třídě 49er je po devíti z dvanácti jízd ve vedení britská posádka Dylan Fletcher, Bithell Stuart, ale zde je situace velmi vyrovnaná a mění se prakticky po každé jízdě.
    V soutěži žen ve třídě Laser Radial je odjeto všech deset jízd a v té poslední zahodila jistotu zlaté medaile Dánka Anne-Marie Rindomová, když ji nedokončila. Přesto má před finálovou jízdou stále ještě 7 bodů náskok.
    V soutěži mužů ve třídě 470 je po šesti z deseti jízd na čele australská posádka Mathew Belcher, Ryan Will, která dosud nedojela hůře než pátá.
     
    17:58
    Vodní pólo

    Poslední dnešní zápas ve skupině A ženského turnaje vyhrálo velmi překvapivě Španělsko nad dosud neporaženou Austrálií a posunulo se dokonce do čela tabulky! Se španělskými vodními pólistkami se do semifinále moc nepočítalo, ale letos je bude třeba brát vážněji.

    Španělsko – Austrálie 15:9 (3:3, 4:3, 4:1, 4:2)
     
    17:54
    Statistické okénko

    Novak Djoković dnes zdvojnásobil počet svých prohraných semifinálových zápasů na olympijských hrách. Už celkem 4x se pokoušel dostat do finále, 3x ve dvouhře, 1x ve smíšené čtyřhře. Dva dnešní zápasy ještě máte v živé paměti, v Pekingu prohrál ve dvouhře s Rafaelem Nadalem, V Londýně pak s Andym Murrayem.
     
    17:50
    Volejbal

    Itálie v krásném zápase přehrála Írán a posunula se na druhé místo tabulky za Polsko. A definitivně si zajistila postup do čtvrtfinále. Írán sice na turnaji hraje velmi dobrý volejbal, ale s výjimkou překvapivé pětisetové výhry nad Polskem nedokáže silnější soupeře skutečně ohrozit. Porážka s Itálií pro něj není tragická, naopak, stále má vše ve svých rukou. V přímém souboji o poslední volné místo ze skupiny A mu stačí porazit Japonsko. Jakkoliv. Souboj, ve kterém vítěz bere vše. Japonsku a Íránu začíná play-off o jeden zápas dříve.

    Itálie – Írán 3:1 (28, 21, -21, 21)

    Ve skupině B se v turnaji téměř zachránila Francie, když po svém jednoznačně nejlepším výkonu nedala šanci na vítězství dosud neporaženým Rusům. A zároveň zařídila stejně dramatickou koncovku jako ve vedlejší skupině i tady. Je možné, že se v posledním kole USA s Argentinou utkají o poslední volné místo ve čtvrtfinále a vítěz bere vše.

    ROV – Francie 1:3 (21, -20, 17, 20)
     
    17:27
    Stolní tenis

    Jedna medaile ze stolního tenisu míří do Evropy a to z dvouhry mužů zásluhou Němce Dimitrije Ovčarova! Ten v šestém setu odvracel hrozbu konce zápasu, aby v sedmém utekl do šestibodového vedení a dovedl zápas ke druhé individuální olympijské medaili, byl bronzový už v Londýně! K tomu má další dvě bronzové a jednu stříbrnou z olympijské čtyřhry. Teprve 19letý Tchajwanec Lin si musí ještě počkat.

    Dimitrij Ovčarov (GER) – Lin Jün Ťü (TPE) 4:3 (11, -9, -6, 4, -4, 13, 7)

    Ryze čínský boj o zlato nabídl ještě kvalitnější stolní tenis, ale jednoznačnější průběh. Ma Lung porazil Fan Čen-tunga v dalším velkém světovém finále a má už páté olympijské zlato! Navíc jako první stolní tenista v historii dokázal obhájit zlato na OH ve dvouhře!

    Ma Lung (CHN) – Fan Čen-tung (CHN) 4:2 (4, -10, 8, 9, -3, 7)
     
    17:25
    Pozemní hokej

    Čtvrtfinálové dvojice turnaje mužů:
    Austrálie – Nizozemsko
    Německo – Argentina
    Indie – Velká Británie
    Belgie – Španělsko

    V semifinále se utkají vítězové prvních dvou a vítězové posledních dvou zápasů.
    Konečná tabulka skupiny B
     
    17:20
    Pozemní hokej

    Po dnešku je skupina B turnaje mužů kompletně dohraná. Němci po šokující porážce s Jižní Afrikou ukázali obrácenou tvář a výhrou nad Nizozemskem si zajistili druhé místo ve skupině. Ale v době dohrání zápasu to ještě s určitostí nevěděli, museli počkat, jestli Britové náhodou nezlomí remízu s již jistým vítězem z Belgie na svoji stranu. A to se nestalo. Brity teď navíc bude ve čtvrtfinále čekat velmi prestižní souboj s Indií. Nizozemci litují porážky i proto, že skončili až čtvrtí a půjdou na silnou a v pohodě hrající Austrálii.

    Německo – Nizozemsko 3:1 (1:0, 0:0, 1:0, 1:1)
    Belgie – Velká Británie 2:2 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0)
     
    17:10
    Házená

    Ve skupině B neporažení Dánové proti Portugalsku vedli prakticky celý zápas, ale dlouho ne a ne víc odskočit. Rozhodnutí padlo mezi 39. a 47. minutou, kdy Portugalci nedali ani gól a Dánsko uteklo na rozdíl 5 branek,aby si závěr v klidu pohlídalo. Ze zápasu se Švédskem mu stačí k jistotě prvního místa bez počítání skóre bod. Portugalsko potřebuje k definitivní jistotě čtvrtfinále porazit Japonsko.

    Portugalsko – Dánsko 28:34 (19:20)

    Ve skupině A pak odehráli nejlepší zápas na turnaji Němci, kteří se nesesypali, když hned dvakrát téměř přišli o pětibrankový náskok. V posledních deseti minutách si ho vybudovali potřetí a mají nadosah třetí místo ve skupině. K němu jim stačí porazit Brazílii. Norové naopak musí ke klidu uhrát bod s Francií, nebo potom doufat, že Brazílie nevyhraje.

    Německo – Norsko 28:23 (14:11)
     
    16:50
    Fotbal

    V turnaji žen se dnes odehrál kompletní program čtvrtfinále a hned 3 zápasy se musely prodlužovat! V základní hrací době skončil pouze zápas zatím suverénního Švédska, které proti Japonkám nepřipustilo větší komplikace a ve druhém poločase rozhodlo o svém vítězství. Stále si udržuje průměr tří vstřelených branej na zápas.
    Všechna tři utkání, kterým nestačilo 90 minut, skončila větším či menším překvapením! Asi největším šokem je konec Nizozemek, které nastřílely ve skupině 21 gólů a zdálo se, že zdevastují každého, koho potkají. Jenže pavouk turnaje jim přivedl do cesty dlouhodobě nejlepší světový tým, který ve skupině hledal svou tvář, až ji pravděpodobně našel v play-off. V repríze finále posledního MS měl v závěru základní hrací doby štěstí, když přežil za stavu 2:2 penaltu. A to jako by předurčilo, jak to skončí celkově. Zápas totiž došel až do penalt, kde byly Američanky odměněny za udržení ofenzivní mašiny na uzdě a postoupily!
    Penalty rozhodovaly také zápas Kanady s Brazílií, kde hlavně zásluhou vynikajících brankářek gól nepadl. Brazilky, které stále čekají na výraznější úspěch, se nedočkají ani teď. Ačkoliv v rozstřelu vedly, nedaly čtvrtou ani pátou penaltu a dál jde Kanada.
    Pouze jeden z prodlužovaných zápasů nedošel do penalt, ale o to větší přestřelka to byla. Britky se už už viděly v semifinále, když nejlepší australská střelkyně Kerrová vyrovnala v 89. minutě na 2:2. Australanky to nakoplo a výměnu stran v prodloužení orámovaly dvěma dalšími góly, kterými rozhodly o historickém úspěchu, protože na velkém světovém turnaji ještě Austrálie nikdy mezi posledními čtyřmi nebyla!

    Kanada – Brazílie 0:0, 4:3 pen.
    Velká Británie – Austrálie 3:4 p. (2:2, 0:1)
    Švédsko – Japonsko 3:1 (1:1)
    Nizozemsko – USA 2:2 (1:2), 2:4 pen.

    Semifinálové zápasy:
    Austrálie – Švédsko
    USA – Kanada
     
    16:35
    Šerm

    Závěrečné souboje šermířských družstev mužů v kordu byly zcela rozdílné. Zatímco v duelu o bronz Korejci proti Číně většinu zápasu prohrávali a otáčeli skóre až v závěru, střet o zlato byl jednoznačný. Japonci nepustili Rusy do vedení ani jednou, postupně navyšovali náskok a jen hlídali, aby se soupeř náhodou nepolil živou vodou. Pro Japonsko se jedná o historicky první zlatou medaili z šermu!

    o 3. místo:
    Korea – Čína 45:42

    finále:
    Japonsko – ROV 45:36
     
    16:25
    Box

    Čtvrtfinále velterové váhy (do 69 kg) žen:
    Oshae Jonesová (USA) – Maria Morontaová (DOM) 4:0
    Ku Chung (CHN) – Alcinda Helena Pangujanaová (MOZ) 5:0

    Čtvrtfinále velterové váhy (do 69 kg) mužů:
    Roniel Iglesias (CUB) – Delante Johnson (USA) 5:0
    Andrej Zamkovoj (ROC) – Eskerchan Madijev (GEO) 5:0

    Čtvrtfinále polotěžké váhy (do 81 kg) mužů:
    Arlen Lopez (CUB) – Rogelio Romero Torres (MEX) 5:0
    Loren Berto Alfonso Dominguez (AZE) – Bayram Malkan (TUR) 5:0

    Čtvrtfinále těžké váhy (do 91 kg) mužů:
    Abner Teixeira (BRA) – Husajn Eišajš Husajn Jašajš JOR) 4:1
    Julio la Cruz (CUB) – Enmanule Reyes Pla (ESP) 4:1

    Vítězové se v jednotlivých váhách střetnou v semifinále spolu.
     
    16:13
    Plážový volejbal

    Liliana, Elsa (ESP) – Süe, Wang (CHN) 0:2 (13, 10)
    Přímý souboj o druhé místo ve skupině B vyhrály Číňanky a jdou do play-off, Španělky jdou do zápasu Lucky Loser.

    Menegattiová, Orsiová Tóthová (ITA) – Echevarriaová, Martinezová (CUB) 0:2 (16, 16)
    Střet párů, které dosud nevyhrály, o odvrácení konce v turnaji. Vítězky jdou do zápasu Lucky Loser.

    Nicolai, Lupo (ITA) – Kantor, Losiak (POL) 2:1 (19, -17, 10)
    Ve skupině F bojovali Poláci o přímý postup do play-off, ale pravděpodobně je porážka pošle do zápasu Lucky Loser.

    Evandro, Bruno (BRA) – Bryl, Fijalek (POL) 2:1 (-21, 14, 15)
    Ve skupině E naopak polský pár hrál přímý střet jistých postupujících o první místo, které ale získali favorizovaní Brazilci.

    Junusí, Tidžan (QAT) – Gibb, Bourne (USA) 2:0 (18, 17)
    Ve skupině C si v souboji neporažených zajistili první místo Katařané, jedni z favoritů na medaili.

    Libor Štěpán

    bahis siteleri