Francie – Česko 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:3 (3:1, 1:2)
Česko
Pátek 30.07.2021, 18:40 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U18
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše. Užívejte zbytek dne a zítra se budu opět ze Švýcarska těšit na počtenou! (19:54:48)
     
    Střely na branku 35:14, skóre 3:4. Pro českou juniorku je to velmi hořká porážka, která navíc rozhoduje o tom, že Češi to už nemají ve svých rukách. Po stránce bojovnosti nelze českým hráčům nic vyčíst. Zápas odmakali, dojeli však na produktivitu, kterou oproti Švýcarům neměli tak dobrou. Když už to vypadalo, že by mohli Češi zatlačit soupeře pořádně hluboko, tak dostali branku v 37. minutě od Fabia Baie. A i přesto, že dvě a půl minuty před koncem skóroval Marek Zapletal. V závěru už to bylo opravdu na jednu branku, srovnání ale nepřišlo a junioři musí doufat v pomoc Švýcarů, přičemž sami musí porazit Slovensko za tři.
     
    Konec zápasu.
     
    39:46
    Švýcaři tohle zvládnou. Vyhazují puk přes všechny čáry a Česku už nezbývá žádný čas na to, aby s tím mohlo cokoliv udělat...
     
    39:37
    23 sekund do konce, Plos po vyhraném buly obstaral střelu, která byla opětovně sražena do ochranné sítě. Atmosféra v hale je parádní a drama vrcholí!
     
    39:12
    Stále je to bez střely na branku, Češi se snažili vykombinovat to do ideální pozice, Žmola jenom nastřelil hokejku Petera, od níž se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    38:52
    Tohle je tlak! Češi hrají powerplay a zahájí ji vhazováním v útočném pásmu, k čemuž dopomohla Žmolova střela.
     
    37:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tahle zábava ještě nekončí! Češi pokračovali i po inkasovaném gólu v tlaku a finální přihrávku obstaral Malínek. Kotouč si zpracoval jako první MAREK ZAPLETAL a bez problémů překonal ležícího Grütera – 4:3! Asistence: Vojtěch Malínek.
     
    36:43
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři nejenže pravděpodobně urvou dnešní zápas, ale také zpečetí postup! Po rychlém výpadu sice Kundrík dobře zasáhl do přihrávky Petera, nedokázal jí ale ztlumit a FABIO BAI poprvé trefil výstroj, z dorážky pak zametl puk nad rameno Kundríka – 4:2! Asistence: Yanick Peter
     
    35:49
    Malínek si narazil od Plose a střílel zblízka, Grüter opět podržel a směřuje za oceněním muže zápasu na švýcarské straně.
     
    35:44
    Koblížkova sražená střela do ochranné sítě znamená přerušení hry a čtyři minuty 16 sekund před koncem si bere trenér Suhrada oddechový čas!
     
    35:03
    Švýcaři řeší situace nejjednodušším možným způsobem: mám kotouč, vyhazuji až za branku Kundríka. Čas se Čechům na srovnání povážlivě krátí.
     
    34:12
    Dunda se dostal do další pozice na střelbu, tentokrát zprava zkoušel zakončit na vzdálenější tyč. Grüter však zasáhl lapačkou a nechává pokračovat hru dále, necítí nutnost přerušit.
     
    33:38
    Koblížek nešetří vůbec nikoho. Opět šel do tvrdého souboje u mantinelu, rozhodčí tentokrát nevylučovali a pouze přerušili hru. Hrozba dvouminutového trestu je však velká.
     
    32:35
    Malínek dostal do jízdy na levém křídle parádní pas a Grüter šel do zákroku doslova po hlavě. Nakonec to slavilo úspěch a je z toho další skvělý zásah švýcarského gólmana!
     
    31:59
    Sražený kotouč v ochranné síti je předmětem debaty, neboť je potřeba zjistit, kdo poslední tečoval. A protože to vypadá na Švýcarsko, tak se bude vhazovat v jeho pásmu.
     
    31:25
    Tlak rázně ukončil Žmola, který po zisku kotouče nečekal vůbec na nic a napálil jej přes všechny čáry až za kasu Grüntera.
     
    30:34
    Čechy teď zachránila tyč poté, co Hinder zůstal nekrytý a prověřil pevnost konstrukce z vrcholku kruhů! Švýcarsku zbývá zhruba 40 sekund přesilovky.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Peter (Bai), 12. Peter, 19. Hinder (Pennisi), 37. Bai (Peter) – 6. Plos (Macas), 30. Žmola, 38. Zapletal (Malínek)


    Švýcarsko: Grüter (Knuchel) – Hinder, Sopa, Pennisi, Meyer, Eichenberger, Schriber, Guntlin, Bai, Niederberguer, Peter, Widmer, Villiger
    Česko: Kundrík (Lequin) – Buršík, Zdeněk, Macas, Abazaj, Kuchař, Zapletal, Malínek, Holba, Plos, Dunda, Žmola, Koblížek, Hamrla

    Rozhodčí: Basso (ITA), Bessonová (SUI)
    thejrc.org