Itálie – Česko 0:3 (kon.) | Švýcarsko – Česko 3:2 (po pr.)
konec
Itálie
0:3 (0:1, 0:2)
Česko
Pátek 30.07.2021, 09:25 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U16
Partner:
     
    Další zápas odehrají dorostenci v 18:10, kdy vyzvou domácí Švýcarsko, které bude mít tradičně silnou diváckou podporu s kravskými zvonci v zádech. Mezitím však načnou druhý den i junioři, kteří zahájí 13:30 proti Francii. U tohoto zápasu se budu opět na vás těšit napočtenou! (10:30:20)
     
    Parádní vstup do šampionátu z české strany! Dorostenci zápas s nepříjemnou Itálií zvládli s čistým kontem vzadu, což se vždy počítá. Definitivní zlom houževnatého soupeře přišel až v posledních deseti minutách zápasu. Nejprve totiž golfákem zametl puk do kasy Matěj Pekař, který patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Italové se k dalším šancím posléze již tolik nedostávali a vzdali zcela hru v obraně. Definitivní razítko na tři body dal Čechům 76 sekund před koncem zápasu Vít Lochovský a Češi rázně vykročili k tomu, aby hráli finálový zápas!

    Střely na branku: 19 – 40
     
    Konec zápasu.
     
    39:57
    Ačkoliv Lorenz pokazil přihrávku směrem dopředu na Svozila, vadit to nemusí. Výhra 3:0 je doma!
     
    39:05
    Italové asi nepoznají ten zázrak, Češi suverénně dohrávají zápas a udrží dost možná i čisté konto.
     
    38:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď to zvládnou určitě! Italové se k chystané powerplay asi ani nedostanou, výbornou práci totiž předvedl VÍT LOCHOVSKÝ. Sice v první fázi puk za brankou ztratil, nakonec jej ale vybojoval na středové čáře a postupoval s ním po levé straně až na kruh, odkud přišla střela. Riccardo sice pokus ztlumil, přes lapačku mu ale přepadl až do branky. Italové ještě berou oddechový čas, ale už to nic neřeší – 0:3! Bez asistence.
     
    37:19
    Pekař odmítl obránce a předkládal Paulusovi, kterému chyběl skluz na to, aby mohl jít do střelby. Začíná být však pomalu jasné, že tohle Češi zvládnou.
     
    36:15
    Italové nezvládli střídat zcela optimálně a Svozil zleva nahrával osamocenému Lempachovi před branku, Riccardo však vložil do přihrávky hůl, čímž puk ihned zastavil.
     
    35:13
    I v české obraně se však najdou mezery, které vznikají po nepřesnostech. Proto se mohl opět zmocnit puku Quattrone a zakončit, ale i tentokrát mířil vedle.
     
    34:43
    Ztrátu Itálie na středu hřiště využil Pravda a postupoval po levém křídle, zakončení na lapačku Riccardo měl pod kontrolou.
     
    33:39
    Další italský výpad měl na starosti Quattrone, který se do toho opřel na kruzích a Trnka šel proti puku ramenem, nakonec to ale ani nebylo třeba, neboť kotouč skončil na plexi.
     
    32:46
    Italové hrají absolutní vabank a na obranu již naprosto rezignovali. Vyšlo jim to jednou, a to do přečíslení 2 na 1, které zatahoval Cortese. Napálil ale jenom Trnku do masky a pokračuje se dále.
     
    31:32
    Meconi položil na zem kličkou Pravdu, hned záhy ale kotouč ztratil a Češi šli 3 na 2. Z druhé vlny pálil na kasu Lempach, leč Riccardo si zakončení na beton pohlídal.
     
    30:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    V polovině druhého poločasu přichází důležitý gól! Hodně otevřený hokej rezultoval v to, že Italové se už prostě nestíhali vracet. Proto nepokryli zakončení z levé strany od jednoho z českých hráčů. Riccardo jej sice měl, ale vyrazil jej nad kruhy, kde byl MATĚJ PEKAŘ. Ten to vzal natvrdo golfem, Riccardo se už nestihl přesunout a odskakujeme na dvě branky – 0:2! Bez asistence.
     
    28:57
    Suchyňa zaváhal v rozehrávce za vlastní brankou a vytrestat to mohl Grespan, který bleskově vzal kotouč a s velkou časovou rezervou šel do zakončení. Ideální moment ale prošvihl a Trnka stále drží těsné vedení!
     
    27:35
    Lochovský po individuální akci, kdy prošel snad přes tři hráče a zakončil, už zvedal ruce nad hlavu, že skóroval. Ale Riccardo v poslední možný moment na brankové čáře vytáhl kotouč a vyrazil jej ven z brankoviště!
     
    26:33
    Po dlouhé době vystřelil David Svozil ze svého postu na křídle. Kotouč ale zvedl příliš a rozduněl tak pouze zadní mantinel za brankou. V posledních minutách se hraje velmi otevřený hokej.
     
    25:09
    A Nespolo byl smutným hrdinou další tutovky, kdy se sice dostal v situaci 2 na 1 přes obránce, těsně před momentem nahrávky na druhou stranu ale kotouč ztratil a Trnka po něm hned sáhl.
     
    24:46
    Teď dokonce zůstali Italové dva na nikoho a vykombinovali si to velmi dobře, jenže Nespolo místo toho, aby trefil skoro prázdnou kasu, tak nastřelil jenom tyčku Trnkovy branky! Teď při Česku stálo ohromné štěstí.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Janek (Galnor), 31. Pekař, 39. Lochovský


    Itálie: Riccardo (Andreoli) – Meconi, Quattrone, Montolli, Cortese, Grespan, Amici, Nespolo, Carli, Vellar, Matonti, Meconi, Bianchin, Zucca, Rossetto
    Česko: Trnka (Pospíšil) – Svozil, Pekař, Junger, Lempach, Bohatý, Lorenz – Galnor, Janek, Mozr, Pravda, Suchyňa, Jindrák, Paulus, Lochovský

    Rozhodčí: Labreux (FRA), Bessonová (SUI)
    thejrc.org