Slavia – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Olomouc – HK MD Šumperk 3:1 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
BK Mladá Boleslav
Pátek 30.07.2021, 12:30 • Zimní stadion Eden • Přípravné zápasy dorostu
Partner:
     
    Je dobojováno. Mladá Boleslav zaslouženě poráží v přípravném utkání pražskou Slavii poměrem 5:2 poté, co většinu zápasu byla lepším týmem a až na pasáž ve druhé třetině nedovolila soupeři se dostat do nějakého většího tlaku. Slávisté mohou poděkovat zejména brankářům Vavřenovi a Vedralovi, díky kterému byl konečný rozdíl jen tříbrankový, a do příštího zápasu mají nad čím přemýšlet. (14:28:36)
     
    To je z mé strany z Edenu vše, přeji krásný zbytek dne a zase někdy na počtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Tak ještě na závěr krásná akce hostujícího Hradce, jenž si ve stísněném prostoru mezi kruhy pohrál s dvěma obránci a hodně akrobaticky zkoušel i zakončit, Vedral ale správně nechal beton na ledě a zabránil tak navýšení ztráty už na čtyři branky.
     
    58:44
    Něco málo přes minutu zbývá do závěrečné sirény a zápas už se spíše dohrává – nejvíc vzrušení teď lze pozorovat ve středním pásmu, kde probíhá jeden souboj za druhým.
     
    57:28
    Na opačné straně se naopak zaskvěl Vystrčil, jenž zastavil ostrý projektil mířící na bližší tyč.
     
    57:01
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto. Už už to vypadalo, že si s nájezdem VOJTĚCHA HRADCE Vedral poradí, hostující útočník ale přeci jen dokázal zakončit tak, že kotouč prošel výstrojí domácího brankáře a doskákal až za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    55:37
    Mohlo to být už pouze o gól, do rány Kubánka se ale obětavě položil jeden z Boleslavských!
     
    54:32
    Rozmíška v hostujícím rohu končí vzájemným vyloučením. Domácí Tomas pyká za oplácení, tedy hrubost, Skok z tábora soupeře inkasoval dvě minuty za krosček.
     
    54:01
    Jenže čas utíká dál a byť je touš v posledních chvílích převážně na červenobílých hokejkách, zakončení jsme ještě neviděli.
     
    52:48
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jenže má slova už neplatí a je sníženo! VÁCLAV HŘÍDEL podobně jako ve druhé třetině protihráč Vlasák ujel obráncům po pravém hrazení a následné zakončení sneslo ty nejpřísnější parametry – Vystrčil se jen ohlédnul! 2:4 a Slavii ještě zbývá něco přes sedm minut. Asistence: Marton Nemes, Adam Vosmík.
     
    52:15
    Pražanům už opravdu nezbývá moc času a musí soustředit všechny své síly směrem vpřed. Situaci jim neusnadňuje ani fakt, že Bruslaři hrají ve velkém klidu a pohodě a v posledních desítkách vteřin jsou aktivnějším týmem.
     
    51:10
    Domácí v plném počtu.
     
    51:00
    Hosté v plném počtu.
     
    50:13
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hra 4 na 4 přináší další trefu v domácí síti, PATRIK KRÁL jí docílil po ostré ráně z levého kruhu, která zapadla těsně k tyči! Asistence: .
     
    49:34
    Po velké chybě domácí obrany se do úniku dostal Vlasák a mířil směrem na Vedralovu masku. Brankář Slavie měl velké problémy jeho pokus zkrotit, nakonec se mu to ale zásluhou právě pokrývky hlavy podařilo.
     
    49:10
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Chludil – 2 min., podrážení).
     
    49:00
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Hradec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:41
    Domácí v plném počtu. Hned po návratu z trestné lavice se navíc do zakončení cpal Wolf, Vystrčil však jeho pokus ztlumil na hrudi a v následném přerušení mohl sledovat i drobnou rozmíšku, která však měla do dnešního judistického finále a zlatého výkonu Lukáše Krpálka hodně daleko.

    Tomáš Pauček

    Branky a nahrávky: 26. Tomas (Chludil, Kříženecký), 53. Hřídel (Nemes, Vosmík) – 17. Štajnc, 18. Šachl, 30. Vlasák (Gron), 51. Král, 58. Hradec


    HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Švec, Kubánek, Kříženecký, Málek, Tichý M., Hubinka, Wolf – Vosmík, Tichý J., Chludil, Nemes, Tomas, Němeček, Filip, Routa, Sander, Hřídel
    BK Mladá Boleslav: Vystrčil (Forst) – Vlasák, Kubíček, Sypecký, Hlinský, Halman, Skok – Vítek, Hradec, Hurt, Lisler, Král, Šachl, Gron, Mizera, Šindelář, Hart, Štajnc, Havránek
    thejrc.org