Čína - Nový Zéland 3:2 (kon.) | Japonsko - Španělsko 1:4 (kon.)
Argentina - Austrálie 0:2 (kon.) | Indie - Jižní Afrika 4:3 (kon.)
Německo - Nizozemsko 1:3 (kon.) | Irsko - Velká Británie 0:2 (kon.)
konec
Japonsko - Španělsko

1:4

(1:0, 0:1, 0:2, 0:1)

Sobota 31.07.2021, 03:00 • Oi Hockey Stadium South Pitch (Tokio) • Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy) • Skupina B
Sledujte:
     
    Zápas je u konce. Španělky i v této čtvrtině zaznamenaly gól vítězí nad Japonkami 4:1. V tabulce tak domácí hokejistky skončí úplně poslední, bez bez jediného bodu, se skóre 6:13. Naopak Španělky už měly postup jistý. Díky vyhranému zápasu ale do playoff půjdou ze třetího místa, kdy předběhnou bodově Nový Zéland. Na kontě mají nyní osm bodů a skóre 12:8. (04:37:16)
     
    1
    Konec zápasu
     
    2
    Nishikori skvěle zablokovala nebezpečnou přihrávku jedné ze soupeřek a okamžitě míček poslal do brejku na druhou stranu. Tam se ale Japonky nedostaly ani ke střeleckému kruhu.
     
    3
    Japonsko mělo k dispozici první útočný roh zápasu. Ten ale neproměnilo, i když k tomu zase nebylo tak daleko. Míček ale skvělým zákrokem zlikvidovala španělská brankářka.
     
    4
    Yamada naservírovala míček z levé strany přímo před brankářku Ruizovou Castillovou, který ho nezachytila, ale žádná jiná Japonka před brankou nedokázala tačovat a tak míček jen proskákal na opačné křídlo.
     
    5
    Naopak na druhé straně to vyšlo. Dvě hráčky se dostaly do úniku, skončilo to klasickou předávkou na volnou hráčku, jíž byla Bonastreová Peremateuová, která zakončila do prázdné brankya definitivně tak rozhodla o dnešní výhře Španělek – 1:4.
     
    6
    Japonky měly obrovskou možnost ke snížení stavu a ještě zaútočení na potenciální remízu. To se jim ale nepovedlo, ani jedna z útočnic, které se ve střeleckém kruhu dostaly k míčku ho nedokázala usměrnit do branky.
     
    7
    Španělky vybojovaly další trestný roh. Tentokrát už se to podařilo. Ve střeleckém kruhu Petchameová Bonastreová hokejkou ve vodorovné pozici míček podržela a připravila pozici pro střelu Candele Mejiasové Zanettiové, která si pak dělovkou připsala první mezinárodní gól za Španělskou reprezentaci – 1:3.
     
    8
    Španělky stále dobývají branku soupeře, kterou střeží Asanová. Ta se zdá býti neprůstřelná. Minimálně v poslední čtvrtině, kdy předvedla již několik parádních zákroků.
     
    10
    Perezová Lagunasová s míčkem běžela od půlící čáry až do střeleckého kruhu, ovšem stále byla stíhána jednou Japonkou a jedna běžela před ni. nakonec Španělka ani nezakončila.
     
    11
    Hráčky z pyrenejského poloostrova měly k dispozici už šestý trestný roh v zápase, ovšem zase ho neproměnily. Proti střele z dálky parádně zakročila brankářka Asanová vysunutou nohou, kterou míček odkopla.
     
    13
    Španělsko vybojovalo trestný roh, ovšem ten už po páté neproměnilo. Tentokrát zasáhla brankářka Asanová.
     
    14
    Čtvrtá čtvrtina začala skvělou defenzivní prací Japonek, které nepustily španělskou ofenzívu do žádné střely, přestože si soupeřky útoky vypracovávaly.
     
    Čtvrtá čtvrtina
     
    Předposlední část nabídla taktéž jeden gól, jako první dvě čtvrtiny. Další povedenou tvrdou ránu z bekhendu ve skoku zaznamenala Španělka Garcíová Graulová a poslala svůj tým do jednobrankového vedení.
     
    1
    Konec třetí čtvrtiny
     
    2
    Ještě jednou se musely Španělky stáhnout, před brankou v půlkruhu se totiž vytvořila skrumáž Japonek, které míček držely a ne a ne ho pustit. Nakonec z toho ale nevzešla žádná střela.
     
    3
    jedna z útočnic Španělska si nabíhala na dlouhý míček až do čtvrté třetiny, ale ten hodně skákal a ona ho vůbec nedokázala hokejkou zastavit. Kdyby ano, pravděpodobně by si došla pro další branku.

    Jiří Polášek

    Sarah Wilson (GBR) – Maggie Giddens (USA)
    Sestavy
    Japonsko: Asano – Asai, Hoshi, Oikawa, Kozuka – Mano (C), Nagai, Segawa – Nagai, Toriyama, Mori. Náhradníci: Nishikori, Nomura, Matsumoto, Yamada, Omoto.

    Španělsko: Ruizová Castillová – Ycartová Canalová, Lopezová Garcíová (C), Mejiasová Zanettiová, Rieraová Zuzuarreguiová – Garcíová Grauová, Perezová Lagunasová, Olivová Isernová, Jiménezová Vincenteová – Petchameová Bonastreová, Iglesiasová Marcosová. Náhradníci: Barriosová Navarrová, Bonastreová Peremateuová, Gineová Patsiová, Torres-Quevedová Oliverová, Megazová Medranová.
    thejrc.org