Černá Hora – Kazachstán 19:12 (kon.) | Austrálie – Španělsko 5:16 (kon.)
USA – Maďarsko 8:11 (kon.) | Chorvatsko – Srbsko 14:12 (kon.)
Itálie – Japonsko 16:8 (kon.) | Jihoafrická republika – Řecko 5:28 (kon.)
konec
Austrálie – Španělsko

5:16

(2:4, 1:4, 2:5, 0:3)

Sobota 31.07.2021, 04:30Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (05:39:50)
     
    Španělští vodní pólaří potvrdili proti Austrálii roli velkého favorita, soupeře porazili výrazným výsledkem 16:5. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova od začátku vykazovalo vyšší kvalitu, což se projevovalo i na skóre, které narůstalo víc a víc. Španělsko si rovnoměrně rozložilo branky do jednoho i druhého poločasu, v obou vstřelili po osmi kouscích. Australané sice drželi balón podobně dlouhou dobu jako soupeř, nicméně jejich efektivita byla žalostná.

    Španělsko vyhrálo i čtvrtý skupinový zápas a v případě alespoň remízy s Chorvatskem má jistotu postupu z prvního místa. K tomu mu může pomoci i Srbsko za předpokladu, že v dnešním zápase Chorvaty porazí a neumožní jim tak se dotáhnout na Španěly. Na postup ještě stále může pomýšlet i Austrálie, ale proto potřebuje porazit Kazachstán a doufat, že Chorvati nezvládnou jak zápas se Srbskem, tak i se Španělskem.
     
    Konec zápasu.
     
    31:45
    Utkání se dohrává na polovině Španělska. López pravou rukou zastavil střelu Howdena a ve svém držení nejspíše ponechá míč až do závěrečného klaksonu.
     
    31:07
    I přes obránce zvládl vyprodukovat nebezpečné zakončení Blai Mallarach. Hrysanthos zareagoval a vystrčil levou ruku, míč odrazil do pravé tyče.
     
    30:46
    Na druhé straně zapisuje López už třináctý úspěšný zákrok. S ránou Cambpella neměl moc starostí, míč letěl přímo do středu brány.
     
    30:17
    Znovu hrála prim brankové konstrukce a zase ve prospěch Australanů. Jen centimetry chyběly k úspěšnému zásahu Perronemu.
     
    29:51
    Fernández mohl střílet, ale netroufl si a ještě nahrál na střed Sanahujovi. Tomu nebylo přáno, tvrdou střelu zastavila levá část brankové konstrukce.
     
    29:33
    Hodně nepovedená střela v podání Blakea Edwardse. Míč mu v poslední chvíli mírně vyklouzl z ruky, proto míč poslal vysoko nad.
     
    28:50
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    To bylo rychlé. ALVARO GRANADOS nemá dost a přidává druhý gól v krátkém časovém sledu, nyní pro změnu křižnou střelou z levé strany – 5:16.
     
    28:27
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Střeleckou španělskou mlčenlivost přerušil po čtyřech minutách ALVARO GRANADOS. Pravačkou vyslal balón nechytatelným způsobem do pravé šibenice – 5:15.
     
    27:44
    Pravým ukazováčkem Hrysanthos vyrazil střelu Mallaracha, jež padala do brány, ale právě díky zásahu gólmana skončila na břevně.
     
    27:17
    Španělé v poslední čtvrtině mírně polevili, což znamená více práce pro Lópeze. Tomu to nedělá žádné problémy, tentokráte zasáhl proti Roachovi.
     
    26:59
    Skvělý López. Včas zaregistroval svižný projektil z pravačky Lachlana Edwardse, balón levou pěstí odpálil daleko do zámezí.
     
    26:20
    Campbell dostal spoluhráče Youngera do hodně těžké pozice, australský kapitán se totiž nacházel v obležení tří protihráčů. Podle čekávání míč ztratil.
     
    25:46
    Hodně odvážným projektilem o vodu se prezentoval Blai Mallarach. Míč vystřelil tradičně z levačky, hrací předmět vyletěl vysoko nad bránu.
     
    25:19
    Z velkého úhlu neměl Blake Edwards žádnou šanci překvapit Lópeze. Gólman se včas přesunul k tyči a střelu vyrazil.
     
    24:36
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Hattrick završil FELIPE PERRONE. Využil clony před brankářem a volným prostorem hodil balón k levé tyči – 5:14.
     
    24:15
    Poslední osmiminutovka je v plném proudu. O vítězi již není pochyb, Španělsko si osmigólové vedení pohlídá a ve skupině si pojistí první místo.

    Milan Huppert

    Sestavy

    Austrálie: Hrysanthos - Campbell, G. Ford, Tomaševic, Power, L. Edwards, Roach, Younger (C), A. Ford, Putt, Howden, B. Edwards.

    Španělsko: López - Munarriz, Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Fernández, Tahull, Perrone, Mallarach, Bustos.

    Rozhodčí: Alexandrescu (ROU), Dervieux (FRA).
    thejrc.org