Freestyle (ženy) Vítěz: H. Robertsová (USA) (kon.) | Freestyle (muži) Vítěz: L. Martin (AUS) (kon.)
konec
Freestyle (ženy)

Vítěz: H. Robertsová (USA)

Sobota 31.07.2021, 03:10 • Ariake Urban Sports Park • Olympijské hry - OH - Cyklistika BMX
Sledujte:
     
    Konečné pořadí:

    1. Hannah Robertsová (USA) 87,70 bodu
    2. Perris Benegasová (USA) 86,50
    3. Nikita Ducarrozová (SUI) 83,55
    4. Charlotte Worthingtonová (GBR) 81,50
    5. Natalya Diehmová (AUS) 78,20
    6. Lara Lessmannová (GER) 69,70
    7. Macarena Perezová Grassetová (CHI) 67,90
    8. Minato Oikeová (JPN) 61,45
    9. Jelizaveta Posadskichová (ROC) 51,30 (04:08:16)
     
    S těmito slovy se s vámi loučím, ale nikam neodcházejte a určitě si nalaďte náš přenos z mužské části kvalifikace!
     
    První dvě kvalifikační jízdy v nové olympijské disciplíně BMX Freestyle máme za sebou a myslím, že bikerky se ukázaly v tokijském Ariake Urban Sports Parku skvěle. Některé rampy na ně byly možná až příliš vysoké, ale věřme, že holky ještě v kvalifikaci neukázaly svoje limity a naplno to rozbalí zítra při finále.

    Hlavní favoritka Hannah Robertsová potvrdila svou pozici jedničky a s průměrem 87,70 ze dvou jízd v dnešní kvalifikaci vítězí. Jen o bod a desetinu za ní ale končí její týmová kolegyně Perris Benegasová, která ukázala velkou variabilitu triků a hodně vysoké skoky, jak je jejím zvykem. Třetí končí aktuální vicemistryně světa, která jako první dnes ukázala otočku o 540 stupňů a taky 360-can-can. Uvidíme, co si bikerky schovaly na zítřek, kdy startujeme ve stejném čase.
     
    Závod právě skončil.
     
    9
    Druhá známka pro největší favoritku má hodnotu 85,60, což znamená 87,70 v průměru a první místo o bod a desetinu. Jízdy žen máme tedy za sebou a můžeme se těšit na mužské představení. Do zítřejšího finále se kvalifikují všechny dnešní jezdkyně.
     
    9
    Robertsová sype jeden trik za druhým, spousta barspinů, jeden dokonce navázaný x-upem, no hander přes gap, poté ale už lehce zvolnila. Vypadalo to, že chce pošetřit síly a navíc, to nejlepší určitě budou bikerky chtít předvést zítra.
     
    9
    Hannah Roberstová je poslední závodnicí, která může zamávat pořadím. Mitsryně světa začíná 360tkou s barspinem a hned navazuje 360tkou no-hander!
     
    8
    No, další třistašedesátka a hned po tom otočka dokonce o 540 stupňů! Salto vzad, také čistě provedené, ale v závěru už Nikitě zřejmě došly síly a u turndownu udělala chybu na dopadu. I tak ale předvedla triky, které jsme dnes ještě neviděli, ale v záloze má třeba ještě backflip s barspinem, který umí. Doufejme, že si ho šetří na zítra. Švýcarka píše 83,40 bodu, průměr 83,55 znamená třetí místo za Američankami.
     
    8
    Nikita Ducarrozová startuje no handerem a pak skvělou třistašedesátku s can-canem! Parádní 270 alley-op, Švýcarka to rozjela ve velkém stylu!
     
    7
    Na otočku o 360 se dostatečně nerozjela a lízla při dopadu hranu a nakonec předvedla parádni flair, teprve jako druhá žena dnes! Jenže už to zřejmě bylo po limitu, takže by se neměl počítat. 81,20 bodu, flair se nepočítal a Britka zaznamenává průměrnou známku 81,20 bodu. Poslední dvě jízdy před námi.
     
    7
    Nádherný a čistý backflip pro Worthingtonovou, dále se ale hodně šetří, jakoby nechtěla udělat chybu. Vysoký turdown a ještě vyšší wall tap.
     
    6
    Lehká chyba u suicide, na posledních skocích tam ještě stihla přidat co nejvíce x-upů a končí vysokým wallridem. Opět velmi slušná jízda oceněná 88,20 body! Průměr 86,50 pro Benegasovou a Robertsová má o výzvu postaráno.
     
    6
    Perris Benegasová je po první jízdě druhá a svůj druhý pokus hned odpálila tire grabbem a can.canem. Dále toboggan přes rohovou rampu a x-up- Američanka předvádí hlavně parádní kombinace, třeba turndown do grabu na předním kole.
     
    5
    Ruska už pak ukázala jen základní barspin a x-up, ale skoky na rampách vůbec neprokládá triky. Těžko říct, co za tím vězí, ale rozhodčí pro to pochopení nemají. 50,80 bodu je o bod horší než v první jízdě a Jelizaveta skončí dnes poslední.
     
    5
    Jelizaveta Posadskichová toho v prvním kole moc nepředvedla, ale hned na úvod té druhé vystřihla 360tku s barspinem, skvěle! Jenže na dalších rampách zase chybuje a v jízdě se opět trochu ztratila.
     
    4
    Lara Lessmannová se zlepšuje na 73,40 bodu a s průměrnou známkou 69,70 je druhá. Škoda chyb v první jízdě.
     
    4
    Krásný footplant a wallride, znovu ukázala i can-can a pedal flip. Krásně protažený turndown a no hander navázaný barspinem. Hodně různorodá jízda, Lara vypadá spokojeně a navíc triky provedla poměrně čistě.
     
    4
    Němka Lara Lessmannová začíná pedal whipem a can-canem, hodně vysokým. Klasické barspiny a x-upy, i na malých skocích se snaží dělat co nejvíce triků.
     
    3
    Pěkný turndown a no-hander a na závěr přidává nepříliš vysoký tailwhip. Škoda Oikeové chyběla výška a několikrát si zase škrtla o hranu rampy. To se opět projevilo na známce 62,60 pro Japonku a průměr 61,45. Dnes ale nevypadává ani jedna bikerka, zítra uvidíme znovu všech devět.

    Adam Kodet

    Konečné pořadí
    1. Hannah Robertsová (USA) 87,70 bodu
    2. Perris Benegasová (USA) 86,50
    3. Nikita Ducarrozová (SUI) 83,55
    4. Charlotte Worthingtonová (GBR) 81,50
    5. Natalya Diehmová (AUS) 78,20
    6. Lara Lessmannová (GER) 69,70
    7. Macarena Perezová Grassetová (CHI) 67,90
    8. Minato Oikeová (JPN) 61,45
    9. Jelizaveta Posadskichová (ROC) 51,30
    Startovní listina
    1. Macarena Perezová Grassetová (CHI)
    2. Natalya Diehmová (AUS)
    3. Minato Oikeová (JPN)
    4. Lara Lessmannová (GER)
    5. Jelizaveta Posadskichová (ROC)
    6. Perris Benegasová (USA)
    7. Charlotte Worthingtonová (GBR)
    8. Nikita Ducarrozová (SUI)
    9. Hannah Robertsová (USA)
    bahis siteleri