400 m překážek - rozběhy (ženy) (kon.) | Hod diskem - kvalifikace (ženy) (kon.)
Skok o tyči - kvalifikace (muži) (kon.) | 800 m - rozběhy (muži) (kon.)
100 m překážek - rozběhy (ženy) (kon.) | 100 m - předkolo (muži) (kon.)
Skok do dálky - kvalifikace (muži) (kon.) | 100 m - semifinále (ženy) (kon.)
100 m - rozběhy (muži) (kon.) | Hod diskem - finále (muži) Vítěz: D. Stahl (SWE) (kon.)
800 m - semifinále (ženy) (kon.) | Smíšené štafety 4 x 400 m - finále Vítěz: Polsko (kon.)
100 m - finále (ženy) Vítěz: E. Thompsonová-Herahová (JAM) (kon.)
konec
Hod diskem - finále (muži)

Vítěz: D. Stahl (SWE)

Sobota 31.07.2021, 13:15Olympijské hry
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (14:33:44)
     
    Konečné pořadí

    1. Daniel Stahl (SWE) 68,90 m
    2. Simon Pettersson (SWE) 67,39
    3. Lukas Weisshaidinger (AUT) 67,07
    4. Matthew Denny (AUS) 67,02
    5. Kristjan Ceh (SLO) 66,37
    6. Andrius Gudžius (LTU) 64,11
    7. Mauricio Ortega (COL) 64,08
    8. Sam Mattis (USA) 63,88
    9. Chad Wright (JAM) 62,56
    10. Daniel Jasinski (GER) 62,44
    11. Clemens Prufer (GER) 61,75
    12. Ola Stunes Isene (NOR) 61,18
     
    První medaile v atletice se rozdělovaly mezi diskaře. Nejlepší pokus předvedl největší favorit Daniel Stahl, který ve druhé sérii hodil disk do vzdálenosti 68,90 metru. Švédský double zkompletoval Simon Pettersson, jenž sice za krajanem zaostal o jeden a půl metru, nicméně dalšího přemožitele nenašel. Bronzovou medaili vybojoval Lukas Weisshaidinger, henž zaznamenal svůj nejdelší pokus 67,07 m a v těsném souboji porazil o pět centimetrů smutného Australana Dennyho. Medailové ambice nepotvrdili Ceh ani Gudžius. Slovinec skončil pátý, Litevec hned za ním šestý.
     
    Stahl se nevylepšil, radost z olympijského zlata mu to ovšem nevezme. Švéd potvrdil roli největšího favorita, druhému nadělil metr a půl.
     
    Olympijským vítězem v hodu diskem je Daniel Stahl! Jako poslední jej mohl přehodit krajan Pettersson, který ale nepřehodil ani 65 metrů a nyní společně s přítomnými členy týmu a pořadateli roztleskává kolegu před posledním pokusem.
     
    Lukasi Weisshaidingerovi se poslední pokus nepovedl, ale to jej vůbec nemrzí. Rakušan předčasně vystoupil z kruhu a zvedl ruce k nebi, z Tokia si odveze bronz!
     
    Kristjan Ceh hodil disk za 66 metrů, ale svůj nejlepší výkon nevylepšil. Slovinec skončí na páté příčce, medailové ambice tedy nenaplní.
     
    Matthew Denny se rozloučil se soutěží nejlepším pokusem hodnoty 67,02 metru. Australan se drží za hlavu, přestože si vylepšil osobní maximum. O pět centimetrů totiž zaostal za třetím Weisshaidingerem.
     
    Ani při pokusu Andriuse Gudžiuse nebudou mít rozhodčí práci s měřením. Litevec nevystoupil dobrovolně, ztratil stabilitu a musel udělat levou nohou úkrok ven z kruhu.
     
    Stejně končí také Mauricio Ortega. Jako by mu na šestou sérii už došly síly, i po jeho vystoupení z kruhu musel rozhodčí zvednout červený praporek.
     
    Sam Mattis skončí na osmém místě. Už po odhodu věděl, že disk neodhodil ideálně, proto si závěrečný pokus ani nenechal změřit.
     
    Daniel Stahl se v páté sérii nezlepšil, ale to mu zatím vadit nemusí. S výkonem těsně pod 69 metrů zatím nemá konkurenci.
     
    Parádně! Pettersson se zase pořádně vyhecoval a přehodil hranici 67 metrů, přesněji hodil 67,39! Tím nejenže posunul Ceha zpátky na čtvrté místo, ale před poslední sérií vystřídal Weisshaidingera na druhé příčce. Uvidíme švédský double?
     
    Kristjan Ceh si počkal na svůj další pokus a k radosti svého trenéra se vrátil na třetí příčku, 66,62 m nebyl vůbec špatný pokus. Jak odpoví Pettersson tentokrát?
     
    Ve čtvrté sérii se zlepšili Kristjan Ceh, jenž poskočil na čtvrtou příčku hodem 66,05 metru, ale pobyl na něm jen krátce, protože jej předhodil o devatenáct centimetrů Pettersson.
     
    Spolu s již zmiňovanými Wrightem a Stunesem Isenem skončila soutěž předčasně i pro dvojici Němců Jasinski, Prufer. Jasinski obhajoval z Ria de Janeira bronz, ale vzhledem k letošním výkonům nebyl favorizován na medailové příčky.
     
    Do postupové osmičky se překvapivě nedostal ani Chad Wright z Jamajky. Ve třetí sérii sice převedl nejlepší výkon, ale 62,56 metru je málo, na osmého Ceha ztratil devětatřicet centimetrů.
     
    Pro norského reprezentanta Olu Stunese Inese končí finále ve třetí sérii. Pod tlakem nezvládl svůj třetí pokus a disk hodil do sítě.

    Milan Huppert

    Startovní listina:
    1. Lukas Weisshaidinger (AUT)
    2. Sam Mattis (USA)
    3. Ola Stunes Isene (NOR)
    4. Matthew Denny (AUS)
    5. Simon Pettersson (SWE)
    6. Clemens Prufer (GER)
    7. Daniel Stahl (SWE)
    8. Daniel Jasinski (GER)
    9. Kristjan Ceh (SLO)
    10. Mauricio Ortega (COL)
    11. Chad Wright (JAM)
    12. Andrius Gudzius (LTU)
    bahis siteleri