Jednotlivci - osmifinále (muži) (kon.) | Jednotlivci - ČF, SF a F (muži) Vítěz: M. Gazoz (TUR) (kon.)
konec
Jednotlivci - čtvrtfinále, semifinále a finále (muži)

Vítěz: M. Gazoz (TUR)

Sobota 31.07.2021, 07:45Olympijské hry - Lukostřelba
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (10:11:49)
     
    Konečné pořadí

    1. Mete Gazoz (TUR)
    2. Mauro Nespoli (ITA)
    3. Takaharu Furukawa (JPN)
    4. Tang Chih-Chun (TPE)
    5. Kim Woo-jin (KOR)
    6. Florian Unruh (GER)
    7. Brady Elisson (USA)
    8. Li Ťia-lun (CHN)
     
    Turecko má historicky první olympijskou medaili v lukostřelbě, a to hned zlatou. Zasloužil se o ni Mete Gazoz, jenž na dnešní den nejlépe seřídil mířidla a zaslouženě si došel pro triumf. Už ve čtvrtfinále se postaral o senzaci, když vyřadil největšího favorita na zlato, Američana Bradyho Elissona. V semifinále nedal šanci ani Japonci Takaharu Furukawovi, načež ve finále svedl velkou bitvu s Italem Maurem Nespolim, kterou rozhodl až pátý set a v něm uspěl Turek, když využil zaváhání soupeře v podobě trefené osmičky, zatímco Gazoz zapsal celkový nástřel 29 (10,9,9).

    V souboji poražených semifinalistů se o bronz utkali Takaharu Furukawa a Tang Chih-Chun, domácí Japonec zvítězil poměrně hladce 7:3.
     
    Fin
    Olympijským šampiónem je Mete Gazoz z Turecka! V rozhodujícím dějství trefil dvě desítky a jednu devítku, zatímco Nespoli si výrazně zavařil osmičkou hned na úvod, jeho soupeř mu pak nedovolil ještě zabojovat.
     
    Fin
    Situace se opakovala! Nespoli musel trefit desítku, ale tentokráte uspěl! Finále nemohlo být vyrovnanější! Buď rozhodne čtvrtý set, v případě vyrovnaného součtu v něm půjdou lukostřelci do tiebreaku.
     
    Fin
    Skóre je vyrovnané! Oba hráči si neodpustili jednu osmičku a byl to Nespoli, kdo musel trefit desítku pro srovnání skóre. Ale trefil devítku, takže je to 3:3.
     
    Fin
    Druhý set končí vyrovnaným výsledkem, oba zapsali shodně 28 bodů. K jedné desítce přidali dvě devítky. Skóre je tak 3:1 pro Itala.
     
    Fin
    Lépe začíná Ital Nespoli! A to poměrně výrazně, když ke dvěma desítkám přidal jednu devítku. To Turek měl kromě dvou devítek ještě osmičku.
     
    Fin
    Zbývá vyřešit poslední otázka, kdo si vystřílí zlato? Bude to Mauro Nespoli, nebo Mete Gazoz?
     
    Bronz
    Držitelem bronzu se stává Takaharu Furukawa! Pro srovnání skóre soupeře potřeboval zasáhnout třetím šípem desítku. Domácí reprezentant udržel nervy na uzdě a požadovaný počet zasáhl, byť těsně.
     
    Bronz
    Takaharu Furukawa je jediný bod od bronzové medaile! Dvěma desítkami dostal soka pod tlak, ten k devatenáctce přidal devítku. Devítku pak trefil i Japonec, který se ujal vedení 5:3.
     
    Bronz
    V souboji o bronz je k vidění obrovská bitva. I do třetice měli lukostřelci po dvou šípech stejný součet osmnácti bodů. Ten zůstal i po zasažené devítce z obou stran, oba tak získávají po bodu.
     
    Bronz
    Vyrovnáno! Stejná situace jako v prvním setu, akorát s opačným výsledkem. Zatímco reprezentant Tchaj-pej zasáhl desítku, tak Japonec pouze osmičku.
     
    Bronz
    Hodně dramatická první sada. Po dvou výstřelech měli oba lukostřelci po osmnácti bodech. Zatímco Tang Chih-Chun tím třetím trefil desítku, tak Furukawa desítku a bere tak první dva body pro sebe.
     
    Bronz
    Proběhlo uvítání lukostřelců usilujících o bronzovou medaili. Zaujmout místa a jde se na věc.
     
    Souboj o bronz začne v 9:30.
     
    Finále

    Mauro Nespoli (TUR) – Mete Gazoz (TUR)

    O 3. místo

    Tang Chih-Chun (TPE) – Takaharu Furukawa (JPN)
     
    Výsledky semifinálových duelů

    Tang Chih-Chun (TPE) – Mauro Nespoli (ITA) 2:6
    Mete Gazoz (TUR) – Takaharu Furukawa (JPN) 7:3

    Milan Huppert

    thejrc.org