Jezdecká všestrannost (týmy a jednotlivci) cz (kon.)
konec
Jezdecká všestrannost (týmy a jednotlivci)

Sobota 31.07.2021, 01:30Olympijské hry - Jezdectví
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (04:25:21)
     
    Poslední skupina výrazně zahýbala pořadím. Hlavně pak Michael Jung, který předvedl vůbec nejlepší drezuru ze všech, když inkasoval jen 21,10 trestných bodů. Ale velmi dobře si vedl také Novozélanďan Price, který se skóre 25,60 okupuje pátou pozici. Bohužel se nezdařilo Miroslavu Trundovi, který se zařadil mezi nejhorší jezdce po první části. Miloslav Příhoda je na tom o něco lépe, ale na postupovou pětadvacítku zatím ztrácí.
     
    První fáze jezdecké všestrannosti skončila.
     
    První fázi jezdecké všestrannosti uzavřel Carlos Parro. Brazilec na Price s Jungem nenavázal ani zdaleka, obdržel 36,10 trestných bodů a usadil se ž na 44. příčce.
     
    Skvělý Michael Jung! Jakoby jej výborná drezura Price motivovala a německý reprezentant inkasoval jen 21,10 trestných bodů, což je zatím nejméně ze všech. Němec vede.
     
    Takhle to má vypadat! Plně koncentrovaný Tim Price se s koněm Vitali sladil do tónů hned od samého začátku. Dvaačtyřicetiletý Novozélanďan je inkasoval pouhých 25,60 trestných bodů, což je čtvrtý nejlepší výkon.
     
    O moc lépe na tom nebyla ani Sarah Ennisová. I v její drezuře bylo chyb až moc, Irka se ještě těsně vešla do nejlepší padesátky.
     
    Vůbec se naopak nezadařilo Arianně Schivové. Společně s koněm nenašli správnou vlnu, což se odrazilo i na výsledku, Italka porazila jen čtyři soupeře.
     
    Těsně, ale přece by se Karim Florent Laghouag vešel do postupové pětadvacítky. Na své poměry předvedl povedenou drezuru. Trestných bodů dostal 32,40, což stačí na 24. pozici.
     
    Do čtvrté desítky se svým výkonem v první fázi jezdecké všestrannosti zařadil Švéd Ludwig Svennerstal. Bude tak mít co vylepšovat.
     
    Jan Kaminski už ve své kariéře odjel i lepší drezury. Nicméně určitě i horší. Polák získal od rozhodčích 33,10 trestných bodů a zařadil se na chvost třetí desítky, těsně před Příhodu.
     
    Pao Jing-feng, tak tomu drezura vůbec nevyšla. Čínský jezdec se s koněm Flandia 2 nedokázala po většinu času ideálně sladit, proto j až ve čtvrté desítce.
     
    Okem nezaujatého pozorovatele Andrew Hoy chybu neudělal. Odborní rozhodčí si ovšem vždycky nějakou nesrovnalost najdou. Australan dostal pouhých 29,60 trestných bodů, což jej vyneslo na 11. místo.
     
    Jošijaki Oiwa zvládl první polovinu výborně, ale v té druhé došlo k jednomu menšímu nedorozumění. Japonec přesto putuje na solidní osmnácté místo.
     
    Robin Godel ze Švýcarska předvedl drezuru, která už na oko nebyla tak povedená. To se odráží i na trestných bodech, 36,40 značí pozici ve čtvrté desítce.
     
    Šestou desítku startujících otevřel Boyd Martin. Ani on si nevedl vůbec zle, ale na krajana nestačil. Průběžně sedmnáctá pozice.
     
    Tom McEwen potvrzuje, že by klidně mohl zaútočit na medaile. Jednoznačně nejlepší drezura druhého dne a aktuálně desátá pozice.
     
    Korntawat Samran z Thajska je se svým výkonem spokojený a pochvalně poplácal i svého koně. Se svou drezurou momentálně uzavírá elitní dvacítku průběžného pořadí.
     
    Dalším v pořadí byl Nicolas Wettstein z Ekvádoru. Nevyvaroval se několika drobným chybám, které jej katapultovali do čtvrté desítky.

    Milan Huppert

    thejrc.org