Slovensko – Rusko 3:9 (kon.) | Česko – USA 3:5 (kon.)
konec
Česko
3:5 (0:1, 1:1, 2:3)
USA
Sobota 31.07.2021, 18:30 • Fosfa aréna, Břeclav • Reprezentace do 18 let
Partner:
     
    59:46
    Skóre mohl kosmeticky upravit Šapovaliv, jenže v samostatném úniku selhal.
    58:49 DEANGELO - 3:5
     
    58:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto! Mikey DEANGELO poslal kotouč do prázdné brány a Američané mohou slavit výhru. Asistence: Jake Livanavage.
     
    57:34
    Češi to zkouší v šesti!
    52:26 SAPOUŠEK - 3:4
     
    52:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se drží ve hře! Americkému obránci se nepodařilo zpracovat na modré čáře skákající kotouč, čehož si všiml Robin SAPOUŠEK a v oslabení ujel všem. Následná klička do bekhendu jen dovršila celé individuální snažení českého hráče. Bez asistence.
     
    50:40
    Vyloučení v týmu Česko (Petr – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
    49:53 PLANTE - 2:4
     
    49:53
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Až příliš krutý gól pro český tým. Zam PLANTE nahazoval z nulového úhlu před bránu, kde si kotouč srazil do vlastní sítě Jakub Hujer. Bez asistence.
     
    49:43
    Vyloučení v týmu USA (Čech – 2 min., nedovolené bránění).
    48:29 CLARKE - 2:3
     
    48:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Česká obrana naprosto zaspala a darovala Američanům přečíslení tři na jednoho. To přetavil v branku Jimmy CLARK, jemuž stačilo po přihrávce Knubleho jen nastavit hokejku a kotouč usměrnit do prázdné brány. Asistence: Cole Knuble.
    41:47 PRČÍK - 2:2
     
    41:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krásná akce! Dominik Petr na sebe natáhl soupeře a zkušeně počkal na to, až mu najede před bránu Matěj PRČÍK. Když ho uviděl ve svém zorném poli, vyslal prudkou nahrávku, kterou jeho spoluhráč doklepl do brány. Asistence: Dominik Petr.
     
    37:59
    Vyloučení v týmu Česko (Formánek – 2 min., napadení).
    37:48 JECHO - 1:2
     
    37:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle čeští borci potřebovali! Nenápadné nahození od modré čáry, které vyslal Matěj Prčík, tečoval mezi kruhy Adam JECHO. McNicholas poté doklouzal na opačnou stran, než směřoval puk. Asistence: Matěj Prčík.
     
    36:46
    Gavin Hayes měl na hokejce další branku! Z levého kruhu napálil gumový projektil do tyče. Poslední minuty nabídly opravdu svižný hokej se spoustou šancí na obou stranách.
     
    32:19
    Vyloučení v týmu USA (Livanavage – 2 min., faul kolenem).
     
    32:10
    Češi v posledních minutách dostávají soupeře pod tlak! Přihrávkou skrz brankoviště našel Šalé Soukupa, který ale ve stoprocentní šanci minul.
     
    29:43
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Szyszka, přichází McNicholas.
     
    29:13
    Eduard Šalé nebyl daleko od snížení. Uspěl v souboji jeden na jednoho, bohužel následně tváří v tvář brankáři soupeře selhal.
     
    24:18
    Zdeněk Dobeš to udělal pohledně. Nejdříve si jednou rukou prohodil amerického obránce, načež prostrčil hokejku mezi nohami a zakončoval. Szyszku neprostřelil, přesto si zasloužil potlesk diváků.
    20:51 LUND - 0:2
     
    20:51
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tady byl Špunar bezmocný. Chaos v české obraně způsobil, že před domácím gólmanem se objevil nikým nehlídaný Cam LUND. Ten měl před sebou jednoduchý úkol – dostat kotouč do opuštěné svatyně. Asistence: Gavin Hayes, Zam Plante.
    19:57 HAYES - 0:1
     
    19:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Obrovská smůla. Tři sekundy před koncem třetiny se utrhli Američané do rychlého kontru, který po přihrávce Abrahama přetavil v úvodní branku Gavin HAYES. Asistence: Ryan Abraham, Pasha Bocharov.
     
    19:00
    Naprosto zbytečný faul. Češi si vypracovali gólovou šanci, tu ale nevyužili. O chvíli později to byli zase Američané, kteří mohli z brejku otevřít gólový účet tohoto zápasu. Jejich útočné snažení přerušil se svým faulem Sapoušek.
     
    18:19
    Vyloučení v týmu USA (Lund – 2 min., hrubost).
     
    15:23
    Vyloučení v týmu USA (Livanavage – 2 min., podrážení).
     
    10:32
    Vyloučení v týmu USA (Knuble – 2 min., podrážení).
     
    10:08
    Healeyovi couvli oba obránci českého týmu. Následná střela z mezikruží měla gólové parametry, naštěstí včas zakročil Špunar.
     
    09:24
    Vyloučení v týmu Česko (Cibulka – 2 min., sekání).
     
    07:39
    Češi se zničehonic ocitli v přečíslení dva na jednoho. Zakončoval Sapoušek, jenže americký gólman se včas přesunul k pravé tyči.
     
    06:49
    Vyloučení v týmu USA (Dorrington – 2 min., nedovolené bránění).
     
    06:14
    Čech ztratil kotouč na modré čáře a do samostatného úniku se dostal jeden z amerických hráčů. Nedal, český brankář se blýskl fantastickým zákrokem.
     
    04:36
    Vyloučení v týmu USA (Finley – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

    Michal Hladký

    Branky a nahrávky: 38. Jecho (Prčík), 42. Prčík (Petr), 53. Sapoušek – 20. Hayes (Abraham, Bocharov), 21. Lund (Hayes, Plante), 49. Clarke (Knuble), 50. Plante, 59. Deangelo (Livanavage)


    Česko: Špunar (Schnattinger) – Čech (A), Alscher, Prčík, Němec, Puchala, Cibulka, Hrdlička, Dobeš – Kulich (C), Šapovaliv (A), Slavíček, Hujer, Sapoušek, Rymon, Šalé, Jecho, Formánek, Soukup, Šmajda
    USA: Szyszka (30. McNicholas) – Livanavage, Brzustewicz (A), Borgesi, Healey, Dorrington, Bocharov (C), Rinzel – Plante, Abraham, Hayes, Deangelo, Lund, Aegerter, Clark, Knuble, Finley, Steenari (A), Laylin, Devlin

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Komínek, Vašíček
    thejrc.org