Ostrava – Zlín 5:1 (kon.) | Slovácko – Č. Budějovice 1:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Plzeň 1:2 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
5:1 (4:0)
FC Zlín
Neděle 01.08.2021, 16:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Přeji hezký večer a u dalších on-line přenosů na počtenou. (17:59:10)
     
    Je dobojováno a po velmi dobrém výkonu zůstávají tři body v Ostravě. Cestu Baníku za výhru zahájil již v 9. minutě David Lischka, který se prosadil po rohovém kopu. O čtyři minuty později to již bylo o dvě branky. Povedenou ránu na zadní tyč totiž vyprodukoval Yira Sor. 26. minuta přinesla již třetí trefu Ostravy. Nádhernou akci domácích zakonči prudkým volejem David Lischka. A aby toho nebylo pro Zlín málo, tak ve 34. minutě zvýšil na 4:0 Ladislav Almási.

    Ostrava posléze pokračovala v ofenzívě i po pauze. V 52. minutě překonal Dostála i David Buchta a Fastav byl na ručník. Hosté dokázali ve druhém poločase jen snížit na konečných 5:1. Ránu Hlinky z přímého kopu tečoval mimo dosah Laštůvky Tomáš Poznar. Ostravané si tak po závěrečném hvizdu mohou vychutnat zasloužené ovace.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ndefe předvedl skvělý návrat a po zisku míče se ještě nechal faulovat, za což sklidil pochvalný potlesk.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává David Lischka (FC Baník Ostrava).
     
    90+3
    Kuzmanović posléze v nadějné pozici nepřihrál přesně, ale rychlý brejk Zlína byl záhy přerušen domácími hráči.
     
    90+2
    Ostravané se ještě pokusili vytvořit si další šanci, avšak centr z pravé strany byl odvrácen a následnou ránu Jánoše zastavilo klubko hráčů na hranici vápna.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
    90. Procházkův projektil se do brány nevešel
     
    90
    Marek Hlinka z pravé strany viděl osamoceného Procházku na středu hřiště a rána hostujícího stopera těsně minula horní kout brány.
     
    88
    Svozil si nyní nedělal těžkou hlavu a raději míč před dotírajícím soupeřem odpálil na tribunu.
     
    87
    Cedidla byl v souboji s Kuzmanovićem pozdě a logicky tak přišel nedovolený zákrok, který je navíc oceněn žlutým kartónkem.
     
    85
    Jánoš na hranici vápna odhlavičkoval centr z přímého kopu a Baník mohl založit protiútok. Osamocený de Azevedo ovšem balón proti přesile u střídaček ztratil.
     
    84
    Pro centr z pravé strany si šel brankář Dostál, ale míč při zákroku podklouzl pod tělem, ale naštěstí pro Zlín situaci zachránil jeden z jeho beků.
     
    81
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Filip Kaloč, přichází Adam Jánoš.
     
    81
    Klíma si dobře pokryl míč tělem a snažil se jej potáhnout dopředu. Byl ale držen Janetzkým, který vyfasoval žlutou kartu.
     
    80
    Nemanja Kuzmanović posílal pas z levé strany do vápna, ale posléze pomezní rozhodčí se zpožděním odmával ofsajd ostravského fotbalisty.
     
    79
    Jaroslav Svozil byl nyní dohrán jedním ze zlínských hráčů a píská se ve prospěch Baníku.
     
    78
    De Azevedo už mohl pálit zpoza šestnáctky, avšak ještě míč prostrčil na Klímu, který se po kličkované dostal ke střele. Ta ale mířila přímo do Dostálových rukavic.
     
    78
    Dnešní utkání sleduje 4 602 diváků.
     
    77
    Klíma teď zbytečně podstoupil souboj po odkopu Lischky, jelikož se při pasu ostravského stopera vracel z ofsajdového postavení.
     
    75
    Klíma dobře obral o balón svého soka, ale poté krátkou přihrávkou na de Azeveda dostal svého kolegu do úzkých, načež následoval faul brazilského hráče.
     
    74
    Až nyní se dým rozptýlil a hra může znovu pokračovat.
     
    72
    Hrací plocha je nyní zahalena do hustého dýmu z pyrotechniky domácí fanoušků a hra je přerušena.
     
    70
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Tetour, přichází Lukáš Budínský.
    69. Tomáš POZNAR - 5:1
     
    69
    Zlín právě vstřelil branku!
    Fastav se přeci jen dočkal gólu, byť se bude nejspíš jednat o trefu z kategorie čestných! Prudkou ránu Marka Hlinky tečoval v chumlu hráčů do protipohybu Laštůvky TOMÁŠ POZNAR, jenž snížil na 5:1 z pohledu Baníku.
     
    68
    Kuzmanović na třiceti metrech přerušil akci soupeře nedovoleně a hosté budou zahrávat další standardku.
     
    66
    Šikovný centr de Azeveda se snesl přesně ke Kuzmanovićovi, který ke smůle Ostravy míč nezpracoval.
     
    65
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Cheick Oumar Conde, přichází David Tkáč.
     
    64
    Na promoklém trávníku zůstal chvíli ležet Tetour, avšak hra pokračovala dál zlínským útokem. Střelecký pokus hostů byl ale zablokován a mezitím se ostravský hráč z hrací plochy zvedl.
     
    63
    Další pohledná kombinace Baníku přinesla střelecký pokus. O ten se po velmi dobré práci de Azeveda pokusil Tetour, který nicméně nepropálil hostující bloky.
     
    62
    Jedovatá rána Janetzkého z třiceti metrů možná trochu vyplašila ostravské publikum, ale brankář Laštůvka zůstal v ledovém klidu a sledoval, jak míč míjí jeho svatyni.
     
    61
    Ostrava si těžkými pasy situaci na polovině soupeře sama zkomplikovala a Zlín se hnal do brejku. Přihrávku před bránu z levé strany však odkopl Svozil na roh.
     
    60
    Lischka výborně vyvezl míč a předal jej svým kolegům. Tetour byl ale poté faulován ve středovém kruhu a sudí se zpožděním opět přerušil hru.
     
    59
    Klíma si posléze při zpracování míče pomohl rukou a sudí vyhodnotil situaci ve prospěch Zlína.
    58. Potočný mířil pouze do Dostála
     
    58
    Roman Potočný se málem ihned zapsal mezi střelce! Ostravský hráč totiž využil podklouznutí soupeře, ale z levé strany vápna Dostála mezi nohy nepřekonal.
     
    57
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Yira Sor, přichází Dyjan Carlos de Azevedo.
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Ladislav Almási, přichází Jiří Klíma.
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází David Buchta, přichází Roman Potočný.
     
    56
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Martin Nečas.
     
    55
    Další velká šance Ostravy se tentokrát obešla bez gólového efektu. Buchta byl vysunut do šance na pravé straně vápna, ale ve skluzu Dostála nepřekoval. Hostující brankář poté lapil i následnou dorážku Almásiho.
     
    54
    Další ofenzivní snaha Zlína končí obranným odkopem Kaloče, jenž dostal míč na rohový kop. Po něm se sice hosté dostali k hlavičce, ale tu Laštůvka dobře viděl a balón ukryl v náruči.
     
    53
    Za Zlín se okamžitě snažil odpovědět Conde, ale jeho kličkovanou pokutovým územím udělala útrum obrana Ostravy.
    52. David BUCHTA - 5:0
     
    52
    Baník právě vstřelil branku!
    Ani pauza ostravské útočné choutky neotupila a krátce po návratu z kabin vyfasoval Zlín neblaze pověstného búra. Na centr z pravé strany nedosáhl na přední tyči skluzující Almási, ale situaci zavíral DAVID BUCHTA, jenž propasíroval míč i přes přesunujícího se Dostála do sítě.
    51. Hlinkův halfvolej pohlídal Laštůvka
     
    51
    Lischka nejprve odvrátil prudký centr z pravé strany, ale jen k Hlinkovi, kterému rána z třiceti metrů náramně sedla, ale Laštůvka nadvakrát jeho pokus zkrotil.
     
    50
    Baník se poté z následného rohu prosadit nedokázal a vpřed upalují hostující fotbalisté.
    49. Matejov blokoval Sora a vyplašil Dostála
     
    49
    Mnoho nechybělo a byl z toho další gól v síti Zlína. Dostálovi na kluzkém povrchu projel míč pod nohou, ale naštěstí pro Fastav zamířil balón těsně vedle tyče.
     
    48
    Po centru z levé strany došlo ke střetu Lischky a Fleišmana, přičemž druhý jmenovaný signalizoval k lavičce nutnost ošetření. To se však nekonalo a oba hráči pokračují ve hře.
     
    47
    Ndefe byl u rohového praporku na své polovině faulován a rozehrávat tak bude v poklidu ostravský Baník.
     
    46
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Jakub Janetzký.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    Úvodní půle je za námi a fanoušek Ostravy musí být nadmíru spokojen, jelikož Baník v ní předvedl výborný výkon korunovaný 4 góly. O ten první se v 9. minutě postaral po rohovém kopu David Lischka. Vedení poté o čtyři minuty později navýšil povedenou ranou Yira Sor. Ve 26. minutě to bylo již 3:0, když bravurní akci Slezanů zakončil druhým gólem David Lischka. A aby toho nebylo pro Zlín dost, tak ve 34. minutě přetavil pas Tetoura ve svou premiérovou ligovou trefu v dresu Ostravy Ladislav Almási. Zlín toho směrem dopředu nepředvedl takřka nic, a také proto si domácí odnáší do kabin pohodlný náskok 4:0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    První šanci Zlína měl na starosti Dramé. Jeho zakončení tváří v tvář Laštůvkovi ale letělo vysoko nad a navíc byl poté máván a pískán ofsajd.
     
    42
    Výborná práce Buchty, který vyvezl balón z vlastní poloviny vedla k dalšímu brejku Ostravy. Ten chtěl z pravé strany vyšperkovat Almási pasem před bránou na Kuzmanoviće, který však měl k míči příliš daleko.
     
    41
    Laštůvka následně zachytil centr a dlouhým výhozem poslal do brejku Sora. Ten se pokoušel udělat svému soupeři kličku, ale v pokutovém území jej hosté čistě zbavili balónu.
     
    40
    Almási posléze stíhal přihrávku ze středu pole, avšak Dostál měl k míči blíž a také jej bez problémů rozehrál ke svým obráncům.
     
    39
    Baník měl poté k dispozici standardní situaci, ale místo centru zvolil postupnou kombinaci, při které utekl míč Tetourovi do zámezí.
     
    38
    V Ostravě se mezitím silně rozpršelo a také toho chtěl využít Marek Hlinka. Jeho rána po zemi ale nemířila mezi tři tyče.
     
    37
    David Buchta teď táhl přečíslení dvou proti jednomu, ale situaci nevyhodnotil dobře a po krátké přihrávce do strany na Ndefeho domácí o balón přišli.
    34. Ladislav ALMÁSI - 4:0
     
    34
    Baník právě vstřelil branku!
    A brankostroj Ostravy nekončí ani po půlhodině hry! Daniel Tetour má lví podíl na tomto gólu, když na půlce hřiště obral o míč svého soka, který jej celou cestou k bráně zpomaloval rukama. Záložník Baníku ale posléze z pravé strany šestnáctky našel před zařízením Zlína LADISLAVA ALMÁSIHO, jenž ve skluzu pověsil míč pod břevno. Také pro vytáhlého útočníka to byla premiérová trefa za Baník v nejvyšší soutěží.
     
    33
    Svozil to chytře myslel, ale nakonec svůj pas za beky trochu přetáhl a Kaloč na balón již nedosáhl.
     
    32
    Fleišman velmi dobře viděl naběhnuvšího Buchtu, ale na přihrávku podél postranní čáry si počíhal Cedidla.
     
    31
    Ndefe dlouho otálel s vhazováním a nakonec Fastav připravil domácí o míč poté, co o něj v těžké pozici přišel Almási.
     
    30
    Hlinka teď výborně vyvezl míč z vlastní poloviny a adresoval přihrávku do nitra pokutového území. Tam však zadáci Ostravy rozběhnutého soupeře čistě odclonili.
     
    29
    Vysoký centr z levé strany sice našel ve vápně Dramého, jenž však hlavičkoval mimo z ofsajdového postavení a hra je tak přerušena.
     
    28
    Svozil byl nyní na svém místě a počíhal si na centr Zlína z pravé strany. Hosté ale i nadále pokračují v útoku.
    26. David LISCHKA - 3:0
     
    26
    Baník právě vstřelil branku!
    Tato akce Ostravy snesla ta nejpřísnější měřítka a domácí již vedou o tři branky! Buchta po levém křídle vysunul Kuzmanoviće, jenž parádním centrem do druhé vlny našel naběhnutého DAVIDA LISCHKU, jenž nádherným volejem propálil Dostála.
     
    25
    Kuzmanović posléze z pravé strany posílal míč do kapsy na své kolegy, ti se po nepovedeném odkopu se štěstím k balónu nedostali.
     
    24
    Almási upaloval na přihrávkou a Dostál musel rovněž vyběhnout mimo velký čtverec, aby podstoupil souboj o míč. Vše však bylo zbytečné, jelikož sudí se zpožděním odmával ofsajd.
     
    23
    Conde se dobře probil podél lajny přes Ndefeho, avšak poté mu cestu zatarasil Svozil, jenž si následně vymodlil také faul na svoji osobu.
     
    22
    Sor ve snaze dostat se k míči škobrtl o nohy soupeře a je pochopitelně pískáno proti domácímu celku.
     
    20
    Lischka před chvílí trochu zavařil Svozilovi, ale Baník se ze situace dostal a přešel do útoku. Tetourovo přenesení hry na rozběhnutého Kuzmanoviće bylo však příliš dlouhé.
     
    19
    Kuzmanović se až moc rychle zbavil míče ve snaze přenést hru, ale Ostrava se díky dobré práci Tetoura k balónu zase dostala.
     
    17
    Matejov měl hodně prostoru na levé straně a s míčem doběhl až do pokutového území Baníku, kde však domácí jeho přihrávku zablokovali.
     
    16
    Almási se posléze hnal za dlouhým nákopem, avšak zlínský stoper měl k míči blíže a také jej bez problémů posunul ke svému brankáři.
     
    15
    Matejov teď dostal pěknou přihrávku a mohl odcentrovat, nicméně poslední dotekem si míč ukopl a bude se tak kopat od brány Baníku.
    13. Yira SOR - 2:0
     
    13
    Baník právě vstřelil branku!
    Na Městském stadionu Ostravě je tady další bouře radosti! YIRA SOR dostal ideální přihrávku do běhu na levé straně, navedl si míč do vápna, kde zasekl vracejícího se soupeře a parádní technickou ranou na zadní tyč nedal Dostálovi šanci.
     
    11
    Almási si následně přebral balón na polovině hřiště, ale záhy byl v pohodě odzbroj Procházkou.
    9. David LISCHKA - 1:0
     
    9
    Baník právě vstřelil branku!
    Aktivita Ostravy je odměněna vedoucím gólem! Na centr od rohového praporku si na přední tyči odskočil DAVID LISCHKA, jenž křižnou hlavičkou překonal Dostála. Pro rodáka z Ludgeřovic (vesnice kousek za Ostravou) je to velmi sladký návrat do Baníku.
     
    8
    Dlouhý aut Ndefeho prodloužil Kuzmanović k Almásimu, jenž sklepl zpátky Kuzmanovićovi, jenž byl také zablokován na roh.
     
    7
    Sor teď dobře navedl míč na střed, předal jej Tetourovi, ale jeho pokus zpoza šestnáctky výborně zablokoval jeden z hostů.
     
    6
    Na následný centr si došel Jan Laštůvka, který míč vyboxovoval a následně jej do bezpečí odkopl Fleišman.
    5. Střelu Dramého zablokoval Lischka
     
    5
    Fastav podnikl rychlý kontr po ztrátě Baníku. Na jeho konci stál Dramé, jenž si v dobré pozici zasekl míč na levou, avšak jeho technický pokus z nitra vápna byl sražen na roh.
     
    4
    Poznar teď sice úspěšně prodloužil aut za sebe, nicméně tam balón sebrali domácí hráči.
     
    3
    Hosté nyní ztratili míč ve středu pole, čehož využil Tetour, který si narazil s Almásim, avšak následná rána z pětadvaceti metrů prvního jmenovaného mířila nad bránu.
     
    2
    Sor velmi dobře zapracoval do defenzívy a poté si stejně vedl i útočné fázi, když vyvezl míč na polovinu soupeře, kde pro Baník získal aut.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celkem nastupují na trávník na poměry doby slušně zaplněného stadionu a za malou chvíli začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – Sor, Tetour, Kaloč, Kuzmanović, D. Buchta – Almási.
    Náhradníci: Murin – Jánoš, J. Pokorný, Budínský, Jiří Klíma, de Azevedo, Potočný.

    FC Fastav Zlín: S. Dostál – Matejov, Cedidla, Procházka, Vraštil – Fantiš, Hlinka, R. Hrubý, Conde, Y. Dramé – Poznar.
    Náhradníci: Rakovan – J. Kolář, Fillo, Simerský, Tkáč, Janetzký, Nečas.

    Rozhodčí: Julínek – Caletka, Dobrovolný.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    15.5.2021 Baník – Zlín 4:2
    23.1.2021 Zlín – Baník 1:1
    30.5.2020 Zlín – Baník 1:1
     
    FC Fastav Zlín

    Fastav rovněž během letní pauzy neprohrál žádný zápas z pěti odehraných. Na úvod si připsal vyhru proti Uničovu, avšak poté následovaly uz pouze remízy se Slovanem Bratislava, Trenčínem, Prostějovem a Brnem.

    Na začátek ligy čekal Zlín soupeř nejtěžšího kalibru, a sice pražská Slavia. Fastav sice vstoupil do duelu aktivně, avšak Pražané se postupně dostávali do tempa a nakonec si domů odvezli vyhru 1:0.
     
    FC Baník Ostrava

    Ostravané během letní přípravy odehráli šest přátelských duelu, během kterých nepoznali hořkost porážky. Nerozhodný výsledek zaznamenali s Kroměříži a Třincem a vítězství si připsali s Prostějovem, Skalicí, Líšní a Zabrze.

    Vstup do nového ročníku FORTUNA:LIGY se jim však výsledkově nepovedl. V Jablonci sice podali solidní výkon, nicméně je srazil jediný gól v 88. minutě, o nějž se postaral Václav Pilař a Severočeši tak slavili výhru 1:0.

    Ostravu během pauzy opustilo několik hráčů, včetně Martina Filla nebo Rudolfa Reitera, kteří zamířili právě do Zlína. Kádr Baníku opustili také Patrizio Stronati (Puskáś) či Daniel Holzer a Ondřej Šašinka (oba Slovácko). Do Ostravy naopak putovali David Lischka, Lukáš Budinský, Jiří Klíma nebo Ladislav Almási.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z duelu 2. kola FORTUNA:LIGY mezi Baníkem Ostrava a Fastavem Zlín. Utkání začíná v 16:00.

    Radomír Fukala

    Branky: 9. Lischka (Fleišman), 13. Sor (Fleišman), 26. Lischka (Kuzmanović), 34. Almási (Tetour), 52. D. Buchta (Sor) – 69. Poznar (Hlinka)

    Karty:   90+3. Lischka (OVA) – 81. Janetzký (ZLN), 87. Cedidla (ZLN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:13.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – Sor (57. de Azevedo), Tetour (70. Budínský), Kaloč (81. Jánoš), Kuzmanović, D. Buchta (57. Potočný) – Almási (57. Jiří Klíma).
    Náhradníci: Murin – Jánoš, J. Pokorný, Budínský, Jiří Klíma, de Azevedo, Potočný.

    FC Zlín: S. Dostál – Matejov (56. Nečas), Cedidla, Procházka, Vraštil – Fantiš, Hlinka, R. Hrubý (46. Janetzký), Conde (65. Tkáč), Y. Dramé – Poznar (C).
    Náhradníci: Rakovan – J. Kolář, Fillo, Simerský, Tkáč, Janetzký, Nečas.

    Rozhodčí: Julínek – Caletka, Dobrovolný

    Diváci: 4602
    bahis siteleri