Ostrava – Zlín 5:1 (kon.) | Slovácko – Č. Budějovice 1:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Plzeň 1:2 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
5:1 (4:0)
FC Zlín
Neděle 01.08.2021, 16:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
    69. Tomáš POZNAR - 5:1
     
    69
    Zlín právě vstřelil branku!
    Fastav se přeci jen dočkal gólu, byť se bude nejspíš jednat o trefu z kategorie čestných! Prudkou ránu Marka Hlinky tečoval v chumlu hráčů do protipohybu Laštůvky TOMÁŠ POZNAR, jenž snížil na 5:1 z pohledu Baníku.
    52. David BUCHTA - 5:0
     
    52
    Baník právě vstřelil branku!
    Ani pauza ostravské útočné choutky neotupila a krátce po návratu z kabin vyfasoval Zlín neblaze pověstného búra. Na centr z pravé strany nedosáhl na přední tyči skluzující Almási, ale situaci zavíral DAVID BUCHTA, jenž propasíroval míč i přes přesunujícího se Dostála do sítě.
    34. Ladislav ALMÁSI - 4:0
     
    34
    Baník právě vstřelil branku!
    A brankostroj Ostravy nekončí ani po půlhodině hry! Daniel Tetour má lví podíl na tomto gólu, když na půlce hřiště obral o míč svého soka, který jej celou cestou k bráně zpomaloval rukama. Záložník Baníku ale posléze z pravé strany šestnáctky našel před zařízením Zlína LADISLAVA ALMÁSIHO, jenž ve skluzu pověsil míč pod břevno. Také pro vytáhlého útočníka to byla premiérová trefa za Baník v nejvyšší soutěží.
    26. David LISCHKA - 3:0
     
    26
    Baník právě vstřelil branku!
    Tato akce Ostravy snesla ta nejpřísnější měřítka a domácí již vedou o tři branky! Buchta po levém křídle vysunul Kuzmanoviće, jenž parádním centrem do druhé vlny našel naběhnutého DAVIDA LISCHKU, jenž nádherným volejem propálil Dostála.
    13. Yira SOR - 2:0
     
    13
    Baník právě vstřelil branku!
    Na Městském stadionu Ostravě je tady další bouře radosti! YIRA SOR dostal ideální přihrávku do běhu na levé straně, navedl si míč do vápna, kde zasekl vracejícího se soupeře a parádní technickou ranou na zadní tyč nedal Dostálovi šanci.
    9. David LISCHKA - 1:0
     
    9
    Baník právě vstřelil branku!
    Aktivita Ostravy je odměněna vedoucím gólem! Na centr od rohového praporku si na přední tyči odskočil DAVID LISCHKA, jenž křižnou hlavičkou překonal Dostála. Pro rodáka z Ludgeřovic (vesnice kousek za Ostravou) je to velmi sladký návrat do Baníku.

    Radomír Fukala

    Branky: 9. Lischka (Fleišman), 13. Sor (Fleišman), 26. Lischka (Kuzmanović), 34. Almási (Tetour), 52. D. Buchta (Sor) – 69. Poznar (Hlinka)

    Karty:   90+3. Lischka (OVA) – 81. Janetzký (ZLN), 87. Cedidla (ZLN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:13.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – Sor (57. de Azevedo), Tetour (70. Budínský), Kaloč (81. Jánoš), Kuzmanović, D. Buchta (57. Potočný) – Almási (57. Jiří Klíma).
    Náhradníci: Murin – Jánoš, J. Pokorný, Budínský, Jiří Klíma, de Azevedo, Potočný.

    FC Zlín: S. Dostál – Matejov (56. Nečas), Cedidla, Procházka, Vraštil – Fantiš, Hlinka, R. Hrubý (46. Janetzký), Conde (65. Tkáč), Y. Dramé – Poznar (C).
    Náhradníci: Rakovan – J. Kolář, Fillo, Simerský, Tkáč, Janetzký, Nečas.

    Rozhodčí: Julínek – Caletka, Dobrovolný

    Diváci: 4602
    bahis siteleri