Fleret, družstva (muži) Vítěz: Francie (kon.)
konec
Fleret, družstva (muži)

Vítěz: Francie

Neděle 01.08.2021, 02:00Olympijské hry - Šerm
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (14:11:10)
     
    Konečné pořadí

    1. Francie
    2. ROC
    3. USA
    4. Japonsko
    5. Itálie
    6. Německo
    7. Hong Kong
    8. Egypt
    9. Kanada
     
    Vítězem družstev fleretistů se stala reprezentace Francie, která ve složení le Pechoux, Mertine a Lefort podávala výborné výkony od samého čtvrtfinále. V něm porazili přesvědčivě 45:34, načež se zapotili s Japonci, a to hlavně le Pechoux, jenž ze svého zákroku hodně ztratil, ale nakonec slavil po vítězství 45:42. Finále už bylo zase jednoznačnou záležitostí, Rusové proti vítězům uhráli pouze 28 bodů. Bronzové medaile vybojovali neúspěšní obhájci z Ria de Janeira Američané, kteří v bitvě dvou smutných semifinalistů vyzráli na Japonsko.
     
    Soutěž fleretistů skončila.
     
    Francie je zlatá! Le Pechoux udržel nervy na uzdě a finální náskok Francouzů dokonce ještě vylepšil na sedmnáct bodů. Rusové určitě budou se stříbrem spokojení, zvláště když ve finále výrazně zaostali.
     
    Erwann le Pechoux potřebuje uštědřit Kirillu Borodačevovi posledních pět zásahů a má na to dostatek času. Francie si totiž vypracovala už šestnáctibodový náskok!
     
    Poslední patnáct bodů chybí Francouzům k zisku zlatých medailí. Stále mají souboj rozjetý velmi dobře, disponují náskokem 30:22! Udrží jej?
     
    Francie skvěle zadělala na zlato! První tři duely zvládli le Pechoux, Mertine a Lefort na výbornou, nad trojicí Rusů ve složení Anton Borodačev, Kirill Borodačev a Safin vedou 15:8!
     
    Začal finálový souboj mezi Francií a Ruskem.
     
    Bronzovou medaili ve fleretu družstev získává reprezentace USA. Alexander Massialas šel do posledního duelu s pohodlným náskokem čtrnácti bodů, který udržel. Výsledné skóre tak je 45:31.
     
    Amerika pokračuje v zatím úspěšné boji o cenný kov. Gerek Meinhardt udržel proti Macujamovi náskok osmi bodů, ještě patnáct jich Američanům zbývá.
     
    K zisku bronzu mají blíže neúspěšní obhájci zlata z Ria de Janeira, Američané. Po prvních třech duelech jsou nad Japonskem napřed o čtyři body, vedou 15:11.
     
    Začal souboj o bronz.
     
    Souboj o bronz odstartuje v 11:30 SEČ, bitva o zlato se rozjede o hodinu později.
     
    Cheung Ka Long vstupoval do posledního duelu proti Abouelkassemovi s výrazným náskokem 40:17. Senzaci nepřipustil a v minisouboji zvítězil 5:4. Celkové skóre je 45:21 pro Hong Kong, který končí na sedmém místě.
     
    Šermíři z Hong Kongu si jdou tvrdě za sedmým místem. Před posledním duelem každého účastníka z družstva vede nad Egyptem propastným rozdílem 30:16.
     
    Hong Kong je na tom po třech soubojích o něco lépe. Ng Lok Wang Lawrence šel do souboje s Hamzou při vedení 10:3. Sám ale náskok nenavýšil, naopak z něj něco ubral, patnáctý zásah se mu povedl při jedenácti úspěších soupeře.
     
    Rozběhl se souboj o konečné sedmé místo mezi Egyptem a Hong Kongem. Střetnutí o páté místo mezi Itálií a Německem se konat nebude.
     
    Je to jasné, ve finále budou o zlato šermovat Rusko a Francie! Kirill Borodačev okamžitě stáhl manko jednoho zásahu na Massialase a Američanovi nedal žádnou šanci ani v dalším průběhu, celkově pro svůj tým vybojoval vítězství 45:42. Francouz Erwann le Pechoux měl na málo, neboť náskok osmi bodů málem promrhal, za stavu 44:42 ovšem Macujamovi dal zásah a mohl si oddechnout, že kamarády podržel a posunul celou reprezentaci do boje o zlato.

    Milan Huppert

    thejrc.org