Týmy (muži, ženy) - osmifinále (kon.) | Týmy (muži, ženy) - osmifinále (kon.)
Týmy (muži, ženy) - osmifinále (kon.)
konec
Týmy (muži, ženy) - osmifinále

Neděle 01.08.2021, 03:00Olympijské hry - Stolní tenis
Sledujte:¨
     
    Osmifinálová utkání mužů

    Slovinsko – Jižní Korea 1:3
    Tchaj-pej – Chorvatsko 3:0
    Brazílie Srbsko 3:2
    Hong Kong – Francie 0:3
    Čína – Egypt 3:0
    Portugalsko – Německo 0:3

    Osmifinálová utkání žen

    Egypt – Rumunsko 0:3
    Hong Kong – Brazílie 3:1
    Austrálie – Německo 0:3
    Čína – Rakousko 3:0
    Maďarsko – Japonsko 0:3
    Tchaj-pej – USA 3:0 (14:28:53)
     
    Nedělní osmifinálová klání jsou u konce. Tchaj-pej vyřadila reprezentaci USA taktéž výsledkem 3:0, poslední potřebný bod získala Chen Szu Yu proti Liu Juan.
     
    Timo Boll bezpečně stvrdil postup Německa do čtvrtfinále mužské soutěže. Po jasném prvním setu se sice Portugalec Apolonia herně zvedl, ale ani tak neuhrál byť jediný set.
     
    Mezi ženami doplnily postupují mezi nejlepších osm týmů Japonky. Rozhodnout mohla Miu Horanová a také rozhodla, když Maďarku Pergelovou zdolala hladce ve třech setech.
     
    Čína postoupila do čtvrtfinále v nejkratším možném čase. Sü Sin nedokázal Egypťan Khalid Assar vůbec vzdorovat, v závěrečné třetím setu uhrál dokonce jen dva body.
     
    Bronzový medailista ze singlu Dimitrij Ovčarov z Německa naplnil roli favorita a Marcose Freitase zdolal ve třech setech. Německo – Portugalsko 3:0.
     
    Bod od postupu je rovněž Tchaj-pej. Cheng I Ching nenechal nikoho na pochybách. Proti Wangovi potvrdil výrazně vyšší kvalitu, soupeř uhrál slabých deset bodů. Tchaj-pej – USA 2:0.
     
    Mima Itová si hravě zvládla měření sil s Maďarkou Dorou Madaraszovou. Ta prvním setu uhrála jenom dva body. Zbylá dvě dějství prohrála také, ale už ne tak drtivým rozdílem. Japonsko – Maďarsko 2:0.
     
    Fan Čen-tung doplnil úspěšné čínské kolegy ze čtyřhry. Omar Assar neměl šanci, soupeř jej přejel ve všech ohledech. Čína – Egypt 2:0.
     
    Rovněž čtvrté osmifinále už zná první vítězky. Reprezentantky Tchaj-pej Cheng Hsien Tzu/Chen Szu Yu zvládli dramatickou pětisetovou bitvu s Američankami Zhangovou a Liu, v posledním dějství zvítězili 11:18. Tchaj-pej – USA 1:0.
     
    Tři sety stačily na první bod i ve třetím čtvrtfinále. Japonky Išikawaová s Hiranovou sehrály s Maďarkami Fazekasovou a Pergelovou tři vyrovnaná dějství a ve všech táhly za pomyslný delší konec provazu. Japonsko – Maďarsko 1:0.
     
    V evropském souboji začali lépe Němci. Timo Boll a Patrick Franziska na vítězství také potřebovali jen tři sety, Portugalci Monteiro s Apoloniou vůbec nestíhali. Německo – Portugalsko 1:0.
     
    Ma Lung a Sü Sin nepřipustili senzaci a bok po boku ve čtyřhře přejeli egyptskou dvojici Saleha s Assarem jasně 3:0 na sety. Čína – Egypt 1:0.
     
    Začala poslední osmifinálová utkání dnešního programu.
     
    Třetí a poslední blok dnešního programu začne ve 12:30.
     
    Tak poslední pátý zápas byl v jednoznačné režii. Vitor Ishyi nedal svému srbskému konkurentovi žádnou šanci a vítězstvím 3:0 na sety posunul Brazílii do čtvrtfinále.
     
    V posledním pátém utkání nastupuje za Brazílii Vitor Ishiy, za Srby Dimitrije Levajac.
     
    Fantastická bitva pokračuje. Brazilec Calderano vedl 2:0 na sety, ale pak Peto zabral a vyrovnal. V klíčový okamžik udržel přesnější ruky a pevnější nervy Jihoameričan, jenž vyhrál 11:8 a poslal sérii do posledního možného pátého zápasu. Srbsko – Brazílie 2:2.
     
    Souboj mezi Brazílií a Srbskem je opravdu velmi dramatický. Také druhá dvouhra přinesla strhující pětisetovou bitvu, v níž byl tím úspěšnějším Marko Jevtović, Tsuboi opouštěl stůl hodně zklamaný. Srbsko – Brazílie 2:1.

    Milan Huppert

    bahis siteleri