Rychlopalná pistole 25 m - kvalifikace (muži) (kon.)
konec
Rychlopalná pistole 25 m - kvalifikace (muži)

Neděle 01.08.2021, 01:30Olympijské hry - Střelba
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (05:49:35)
     
    Průběžné pořadí po prvním dni kvalifikace

    1. Clement Bessaguet (FRA) 297 bodů
    2. Jean Quiquampoix (FRA) 297
    3. Christian Reitz (GER) 296
    4. Han Dae-yoon (KOR) 295
    5. Li Ťün-min (CHN) 294
    6. Ghulam Mustafa Bašir (PAK) 293
    7. Li Jüe-chung (CHN) 292
    8. Leuris Pupo (CUB) 290
    9. Dai Jošioka (JPN) 290
    10. Leonid Jekimov (ROC) 289
     
    Po první dnu kvalifikace ze střelby z rychlopalné pistole a ze vzdálenosti 25 metrů má nejblíže proniknutí do postupové šestky dvojice Francouzů Clement Bessaguet a Jean Quiquampoix, oba nastříleli shodně po 297 bodech. S odstupem jedné rány se na třetím místě drží obhájce zlata Christian Reitz z Německa. Za současné situace by postupoval ještě čtvrtý Jihokorejec Han Dae-yoon, pátý Číňan Li Ťün-min a šestý Pákistánec Ghulam Mustafa Bašir. Druhé kolo je na programu zítra v 1:30 SEČ, finále se uskuteční o šest hodin později.
     
    První den kvalifikace skončil.
     
    Jihokorejský střelec Song Jong-ho střílení na pět terčů do čtyř vteřin vůbec nezvládl a vystřílel slabých 87 bodů, čímž se prakticky vyřadil z boje o postup. Nezazářil ani Phurihiranphat, jeho 92 bodů ho zařadilo na 14. pozici.
     
    Song Jong-ho zvládl velmi obstojně i druhou sérii, když přidal do statistik 97 bodů. V odstupu dvou bodů se mu drží Thajec Isarahuudom Phurihiranphat.
     
    Poslední skupina začala střílet a nejlépe je na tom po prvních pěti výstřelech Jihokorejec Song Jong-ho, který zapsal 99 bodů.
     
    Kubánský střelec zapsal slabých 92 bodů a v průběžném pořadí se zařadil na třinácté místo, ze stejné skupiny jej o bod porazil Tommasi Chelli z Itálie. Po krátké přestávce přijde odstřílet první kolo kvalifikace poslední sedmá skupina.
     
    Jorge Alvarez odstřílel druhou sérii za 97 bodů, a to také není vůbec špatné. Otázkou zůstává, jak si povede ve třetí, kdy má na pět terčů čtyři vteřiny.
     
    Výborně začal v šesté skupině Kubánec Jorge Alvarez. 98 bodů je dobrý základ pro další dvě série, na které ovšem bude mít méně času.
     
    V nejsložitějším třetím kole zastřílel čínský reprezentant za 97 bodů, je tak průběžně na páté pozici. Na postup se zítra ve druhé části ještě pořádně nadře.
     
    Lin Ťün-min zabral a ve střelbě do šesti vteřin trefil rovnou stovku! Má tak zadělána na postup.
     
    Pátí série je v průběhu. Ruslan Lunev z Ázerbájdžánu začal nejlépe, za 98 bodů. Jeden z velkých favoritů na zlato Lin Ťün-min začal za 97.
     
    Jenže Pupo závěrečnou sérii nezvládl a při střelbě do čtyř vteřin získal jen 93 bodů, což jej katapultovala pořadím dolů na sedmou příčku. Ve čtvrté sérii byl nejlepší čínský reprezentant Li Jüe-chung s 292 body.
     
    Velmi dobrý výkon předvedl Leuris Pupo ve druhé sérii, kdy měl na výstřely méně času. Zapsal 99 bodů a rázem je ve hře nejen o šestku, ale i dělené vedení.
     
    V úvodu čtvrté série to zatím nevypadá, že by se některý ze střelců měl zapojit do boje o čelo. Nejlépe zastříleli Pupo a Varlik za 98 bodů.
     
    Poměrně dobře zastřílel i Pákistánec Bašir. Po 99 ještě 98 a 96, ve druhém kole by klidně mohl zabojovat o místenku do finále.
     
    Po polovině prvního kola kvalifikace evidujeme na čele dva Francouze. Jean Quiquampoix zastřílel v nejtěžší třetí sérii, kdy mají střelci na sestřelení pěti terčů jen čtyři vteřiny, za 97 bodů a vyrovnal součet krajana Bessagueta.

    Milan Huppert

    thejrc.org