Jezdecká všestrannost (týmy a jednotlivci) cz (kon.)
konec
Jezdecká všestrannost (týmy a jednotlivci)

Neděle 01.08.2021, 00:45Olympijské hry - Jezdectví
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (05:23:23)
     
    Pořadí po cross-country

    1. Oliver Townend (GBR) 23,60 trestného bodu
    2. Julia Krajewská (GER) 25,60
    3. Laura Collettová (GBR) 25,80
    4. Tim Price (NZL) 26,80
    5. Kazuma Tomoto (JPN) 27,50
    6. Tom McEwen (GBR) 28,90
    7. Andrew Hoy (AUS) 29,60
    8. Christopher Six (FRA) 31,20
    9. Shane Rose (AUS) 31,70
    10. Michael Jung (GER) 32,10
    ...
    36. Miloslav Příhoda (CZE) 64,40
    47. Miroslav Trunda (CZE) 112,10
     
    V jezdecké všestrannosti je po cross-country nejblíže zisku zlaté medaile britský reprezentant Oliver Townend, který zajel bezchybnou jízdu a poskočil z druhého místa po drezuře před Němce Junga, jemuž naopak druhá fáze vůbec nevyšla a po velkých problémech dostal 11,00 trestného bodu, čímž se propadl až na desátou příčku. Na zlato stále mohou pomýšlet i druhá Julia Krajewská nebo třetí Laura Collettová, bez šance není ani čtvrtý Novozélanďan Tim Price. Rozhodne zítřejší parkur.

    Finále bude s největší pravděpodobností bez české účasti. Miroslav Příhoda bude do parkuru nastupovat z 36. pozice, přičemž do večerního programu postupuje 25 nejlepších. Bez šance už pak je Miroslav Trunda, který má za sebou po druhé fázi jen dva horší soupeře.
     
    Cross-country zakončil Michael Jung, který zvládl nejlépe drezuru. Nyní si ale vedl o poznání hůře a zapsal 32,10 trestného bodu! Velká komplikace pro tohoto Němce, jenž pomýšlel na boj o medaile.
     
    Karim Florent Laghouag z Francie bojuje o umístění v elitní desítce. Druhou fázi všestrannosti zvládl za nula, vylepšil si tak skóre po nepříliš povedené drezuře.
     
    Velmi dobře si s nástrahami cross-country poradil Tim Price. Do cíle dorazil jen o tři vteřiny za limitem, dostal proto 1,20 trestného bodu.
     
    Pao Jing-feng se musel s koněm vracet na překážku, kterou nakonec přeskočil, ale nabral velkou časovou ztrátu. Dohromady i s drezurou má Číňan už 72,50 trestného bodu a do finále se nepodívá.
     
    Krásné cross-country ukázal Andrew Hoy. Australan nezaváhal ani jednou, kůň Vassily de Lassos se dočkal zasloužené pochvaly. Průběžně šesté místo.
     
    Elitní desítku momentálně uzavírá Boyd Martin. Americký reprezentant těsně neplnil limit, ale 3,20 TB není něco, co by jej mělo trápit. Favoritem na medailová umístění nebyl.
     
    Posledních deset výkonů před námi. Jako první se vydal na cross-country Robin Godel, avšak dopadl velmi špatně. Po nepřeskočení překážky spadl z koně a v soutěži končí.
     
    Michail Nastěnko je dosud druhým nejhorším jezdcem, zařadil se hned za Miroslava Trundu. I jemu vynechal kůň jednu překážku, a to mělo za následek i velkou časovou ztrátu.
     
    Ekvádorec Nicolas Wettstein nezajel dobré cross-country. Dokonce dostal ještě více trestného bodu než v drezuře, a sice 48,40.
     
    Andej Mitin svedl na dálku těsný souboj s Miloslavem Příhodou. Nakonec s ním kvůli pomalejšímu času prohrál, ale jen těsně o necelé dva body.
     
    Tom McEwen potvrdil, že míří hodně vysoko. Britský reprezentant zajel bezchybnou jízdu a za vedoucím krajanem Townendem zaostává o 5,30 trestného bodu pouze kvůli horší drezuře.
     
    Také druhý český reprezentant už má cross-country za sebou. A Miroslavu Trundovi se vůbec nevedlo. Jednu překážku mu kůň odmítl přeskočit a i čas byl velmi pomalý. Dohromady 66,00 trestného bodu a nulová šance na postup.
     
    Těsně, ale ještě se Janneke Boonzaaijerová udržela ve třetí desítce, i když se v ní určitě neudrží. Minula jednu překážku a neměla dobrý čas, dohromady 42,60 trestných bodů.
     
    Hned za německou soupeřku se posunula Jihoafričanka Victoria Scottová-Legendreová. V cross-country obdržela 19,80 TB.
     
    Do třetí desítky se svým výkonem zařadila Sandra Auffarthová. Německá reprezentantka zřejmě ani nepočítala s postupem do finále.

    Milan Huppert

    thejrc.org