50m volný styl - finále (muži) Vítěz: C. Dressel (USA) (kon.) | 50m volný styl - finále (ženy) Vítěz: E. McKeonová (AUS) (kon.)
1500m volný styl - finále (muži) Vítěz: R. Finke (USA) (kon.) | 4 x 100m polohový závod - finále (ženy) Vítěz: Austrálie (kon.)
4 x 100m polohový závod - finále (muži) Vítěz: USA (kon.)
konec
4 x 100m polohový závod - finále (ženy)

Vítěz: Austrálie

Neděle 01.08.2021, 04:20Olympijské hry - Plavání
Sledujte:
     
    Pro tento závod je to ode mě vše. Za pár minut ovšem přijde na řadu stejný závod, jen v kategorii mužů. I z něj vám přineseme online přenos, k jehož sledování jste srdečně zváni. (04:30:51)
     
    Jak se očekávalo, tak o zlato si to rozdaly štafety Austrálie a USA. Po tři úseky byly lepší plavkyně ze zámoří, ale v závěrečné stovce předvedla výborný výkon Australanka Cate Campbellová, jež dohnala manko na Weitzelovou, aby nakonec v olympijském rekordu 3:51,60 dohmátla o třináct setin dříve. Třetí skončila podle očekávání Kanada, která porazila čtvrtou Čínu a vteřinu a půl.
     
    Konečné pořadí

    1. Austrálie 3:51,60 min
    2. USA +0,13 s
    3. Kanada +1,00
    4. Čína +2,53
    5. Švédsko +2,67
    6. Itálie +5,08
    7. ROC +5,33
    8. Japonsko +6,52
    Dramatický závěr polohového závodu na 4 x 100m žen
     
    Po obrovském boji berou zlato Australanky! Cate Campbellová v kraulu přeplavala Weitzeilovou, dohmátla o pouhých třináct setin dříve! Třetí jsou Kanaďanky, které si odstup na Čínu pohlídaly, ale na dvě nejlepší štafety zkrátka a jednoduše neměly.
     
    Poslední stovka! Torri Huskeová zvládla prsa skvěle a poslední člence Weitzeilové předala s náskokem pětatadvaceti setin na Australanky!
     
    Motýlka zaplavala nejlépe Lydia Jacobyová! Chelsea Hodgesová z Austrálie zaostává o padesát setin, Kanaďanka Pickremová zaostala o téměř dvě vteřiny.
     
    I na předávce jsou jako první Kanaďanky. Masseová zaplavala znak nejrychleji, ale rozestupy jsou těsné. Jedenáct setin na USA, patnáct na Austrálii.
     
    USA, Austrálie, nebo Kanada? To je trojice největších favoritek, vítězství jiné štafety by bylo velkou senzací. Po prvních padesáti metrech vede Kanaďanka Masseová, na druhou Smithovou má půl vteřinu.
     
    Závod začal.
     
    Startovní listina

    1 ROV
    2 Švédsko
    3 Austrálie
    4 Kanada
    5 USA
    6 Itálie
    7 Japonsko
    8 Čína
     
    V polohovém závodě se čeká velmi napínavý souboj mezi štafetou USA a Austrálie. Mírnými favoritkami jsou plavkyně ze zámoří, ale ani ty z Oceánie určitě nejsou bez šance. A nebo se může stát něco podobného jako ve štafetě na volný způsob, kdy těmto dvěma plaveckým velmocím někdo vypálí rybník, v onom zmiňovaném případu to byla Čína.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásné ráno. Vítám vás při sledování finále polohového závodu žen na 4 x 100 metrů v plavání.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:15.

    Milan Huppert

    thejrc.org