Indie – Belgie 2:5 (kon.) | Austrálie – Německo 3:1 (kon.)
konec
Austrálie – Německo

3:1

(1:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Úterý 03.08.2021, 12:00Olympijské hry - Pozemní hokej (muži) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Austrálie se ve finále střetne s Belgií. O bronz se Německo porve s Indií. (13:30:56)
     
    Je konec! Austrálie poráží Německo 3:1 a postupuje do finále olympijského turnaje! Australané tak mohou slavit. Australané se brankou Branda dostali do vedení po sedmi minutách. V11. minutě ale po trestném rohu vyrovnal Windfeder. Tři minuty před koncem druhé čtvrtiny ale vrátil Austrálii do vedení Blake Govers. Ve druhé polovině duelu se hrálo hodně opatrně. V závěru už Němci zkusili hru bez brankáře, ale tu potrestal střelou do prázdné branky Lachlan Sharp.
     
    Konec čtvrté čtvrtiny.
     
    60
    Německo bude v poslední minutě zahrávat trestný roh.
     
    60
    Němci se stále nevzdávají a i v poslední minutě dnešního semifinále hrají s prázdnou brankou!
     
    59
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Němcům jejich risk se hrou bez brankáře nevyšel! Australané se dostali do protiútoku, který dokázali dotáhnout až ke vstřelené brance! Jejím autorem je LACHLAN SHARP!
     
    58
    Německo to zkouší s prázdnou brankou a posílá do pole o jednoho hráče navíc!
     
    57
    Austrálie se usadila na polovině Německa a sbírá další cenné sekundy k dobru. Navíc přišel faul a rozehrávka volného úderu, která znamená další nasbírané sekundy pro Austrálii.
     
    56
    Ruhr poslal přihrávku před branku Austrálie, kde číhali hned dva hráči v bílém dresu Německa, nicméně ani jeden z nich nestačil zakončit.
     
    55
    Také dnešní duel se hraje za velmi náročných podmínek. V Japonsku je stále obrovské horko a vlhko. Hráčům tak v těchto chvílích mohou docházet síly.
     
    54
    Po delší době se Němci dostali do zakončení. Haner střílel bekhendem, ale jeho dělovka byla hodně nepřesná.
     
    52
    Australané navíc hrají hodně vysoké napadání na polovině Německa. Hráči v bílém mají s rozehrávkou pod tlakem obrovské problémy.
     
    51
    Sharp dostal přihrávku na levou stranu, kde předvedl svou technickou vytříbenost a zbavil se dvojice soupeřů. Austrálie si s přehledem hlídá náskok.
     
    50
    Do konce druhého semifinále zbývá posledních deset minut. K účasti v souboji o zlato je zatím blíže Austrálie, která má ve čtvrté části vývoj duelu pod kontrolou.
     
    49
    Whetton si křikl o zpětnou přihrávku, nicméně jeden ze soupeřů před ním na poslední chvíli změnil trajektorii přihrávky. Austrálie by v opačném případě měla slušnou šanci.
     
    48
    Australané si vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině a nikam se neženou. Hráči ve žlutém nechtějí míček půjčit svému soupeři.
     
    47
    Austrálie se vydala i do útoku, ale rozhodčí viděl útočný faul. Německo bude rozehrávat volný úder z vlastní poloviny.
     
    46
    Německo se v úvodu závěrečné čtvrtiny vydalo do útoku, jenže akci zakončila nepřesná přihrávka na levou stranu. Austrálie bude bránit ze všech sil.
     
    Začátek čtvrté čtvrtiny.

    Tomáš Kubečka

    Sestavy
    Austrálie: Charter – Sharp, Craig, Wickham, Dawson, Beltz, Ockenden (C), Whetton, Govers, Martin, Simmonds, Howard, Zalewski, Ogilvie, Beale, Mitton, Brand, Hayward

    Německo: Stadler – Windfeder, Haner, Grosse, Furk – Grambusch, Hauke (C), Oruz – Herzbruch, Ruhr, Fuchs, Muller, Wellen, Steib, Zwicker, Bosserhoff.
    thejrc.org