Kanada – USA 5:16 (kon.) | Španělsko – Čína 11:7 (kon.)
Nizozemsko – Maďarsko 11:14 (kon.) | Austrálie – ROV 8:9 (kon.)
konec
Španělsko – Čína

11:7

(5:2, 4:3, 2:1, 0:1)

Úterý 03.08.2021, 08:30Olympijské hry - Vodní pólo (ženy) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    V semifinále se Španělsko utká s vítězem utkání Nizozemsko – Maďarsko. (09:29:13)
     
    Je konec! Favorizované Španělsko zvládlo čtvrtfinálový souboj s Čínou a po vítězství 11:7 postupuje do semifinále olympijského turnaje. Španělky rozhodly o svém triumfu už během první části, ve které si vytvořily náskok o tři branky. Ten si postupně držely. Až ve čtvrté čtvrtině se Španělsko nedokázalo prosadit. Čína ale zahazovala šance a nedokázala duel zdramatizovat. Skvělý výkon navíc podala brankářka Esterová Ramosová.
     
    Konec čtvrté čtvrtiny.
     
    32
    Čína měla k dispozici ještě jeden útok, ale Mej Siao-chan se dopustila útočného faulu.
     
    32
    Další zakončení Číňanek skončilo jen na levé tyči španělské branky. Favoritky dnešního souboje už pomaličku začínají slavit postup do semifinále.
     
    31
    Mej Siao-chan střílela z levé strany, jenže Esterová Ramosová znovu dokonale využil své dlouhé ruce a konečky prstů vyrazila střelu nad břevno.
     
    30
    Čínský trenér si ještě vyžádal oddechový čas.
     
    30
    Esterová Ramosová se svou soupeřkou nenechala zaskočit, přesunula se k pravé tyči a vystřihla další zákrok. Španělsko už je opravdu kousek od postupu do semifinále.
     
    29
    Španělky sice předvedly parádní protiútok, ale branku z něj nevytěžily! Do zakončení se dostala Esparová Llaquetová, ale trefila ruku čínské brankářky.
     
    28
    Španělská brankářka je dnes důležitou oporou svého týmu. Esterová Ramosová si připsala další zákrok proti střele z levé strany.
     
    27
    Esterová Ramosová si dala pozor na slabou střelu do dolního rohu a připsala si snadný zákrok. Španělsko stále vede o čtyři branky.
     
    26
    Čínská brankářka vytáhla důležitý zákrok a získala míč pro svůj celek. Čína chce zdramatizovat závěr tohoto čtvrtfinále.
     
    25
    Čína v úvodu čtvrté části snižuje na rozdíl čtyř branek! Niou Kuan-nan se štěstím procedila míč za čáru, což muselo potvrdit i video!

    11:7
     
    25
    Jenže první akce Španělsku vůbec nevyšla. Ortizová se natahovala po přihrávce před branku, ale míč skončil až u čínské brankářky.
     
    25
    I na začátku čtvrté části byly u míče rychleji Španělky, které mají k dispozici úvodní útok závěrečné části tohoto čtvrtfinálového duelu.
     
    Začátek čtvrté čtvrtiny.
     
    Konec třetí čtvrtiny.
     
    24
    V útoku se poté Španělky dopustily nedovoleného zákroku. Poslední útok třetí čtvrtiny tak provedou Číňanky.
     
    24
    Esterová Ramosová už byla znovu překonána, ale tentokrát španělské brankářce pomohla také branková konstrukce.

    Tomáš Kubečka

    Sestavy
    Španělsko: Esterová Ramosová - Bachová, A. Esparová Llaquetová, Ortizová, Ruizová, Gonzálezová Lópezová, C. Esparová Llaquetová, Peňaová, Forcaová Arizaová, Tarragová Aymerichová, Garcíaová Godoyová, Leitonová Arronesová

    Čína: I-neng Šen - Mej Siao-chan, Niou Kuan-nan, Wang Chuan, Teng Ce-wen, Čchen Siao, Čang Ťing, Wang Sin-jen, Siung Tun-chan, Čaj Jing, Lu I-wen, Čang Tan-i
    thejrc.org