Přehled událostí na LOH Tokio 2020 - 11. den (kon.)
konec
Přehled událostí na LOH Tokio 2020 - 11. den

Úterý 03.08.2021, 02:00Olympijské hry
Sledujte:
     
    Z 11. dne soutěží je to vše, děkuji za pozornost. (18:31:22)
    Medailové pořadí zemí po 11. dni soutěží
     
    Celkově jsme však dnes zažilili mnoho výjimečných momentů. Nade všemi ční absolutně neuvěřitelný a fantastický závod mužů na čtvrtce překážek, kde se první tři v cíli seřadili na prvních třech místech nejrychlejších mužů této trati v historii. Podobně úžasná byla ženská dvoustovka. Naprostou senzací je vyřazení Poláků ve čtvrtfinále turnaje volejbalistů, překvapením, ale zdaleka ne tak velkým, je postup Egypta do semifinále mezi házenkáři. Pro šokující medaili míří také basketbalisté Slovinska.
     
    Slováci měli v akci pouze sprintera Jána Volka na dvoustovce,, kde vypadl ve stejném rozběhu jako Jan Jirka, a kanoistu Petera Gelleho, který do finále A nepostoupil a skončil na 14. místě.
     
    Z českého hlediska šlo o jednu velkou katastrofu, Nejprve se deblkanoisté Martin a Petr Fuksovi nedostali do finále A, následně se Josef Dostál ve finále kajaku marně pral s pro něj nepříznivými podmínkami a místo vytouženého zlata byl pouze pátý. Mezitím na atletickém stadionu dokonale vybouchly české oštěpařky. Svůj standard hodila pouze Irena Gillarová, ale Nikola Ogrodníková opět prokázala psychickou nestabilitu a Barbora Špotáková přiznala, že dnes na to prostě neměla. Stejně neslavně dopadl také koulař Tomáš Staněk a náročnost sezóny naplno dolehla na čtvrtkařku Barboru Malíkovou. Dvoustovkař Jan Jirka byl dokonce ze svého rozběhu diskvalifikován. Pouza Lada Vondrová zachraňovala aspoń nějakou čest české atletiky osobním rekordem a postupem do semifinále čtvrtky. Nedařilo se českým jezdcům, ani jeden z kvalifikace parkuru do hlavního závodu nepostoupil. Prosadil se pouze Adam Ondra, který zvládl lezeckou kvalifikaci natolik, že postoupil z pátého místa do finále.
     
    Konec soutěží 11. dne.
     
    18:10
    Zápas

    O zlatu mezi volnostylařkami do 68 kg rozhodla mistryně světa Američanka Tamyra Mariama Mensahová Stocková čtyřmi body už v prvním kole. Senzační stříbro i přes porážku oslavila Blessing Oborududuová z Nigérie, bronzové medaile berou Meerim Žumanazarovová z Kyrgyzstánu a Ukrajinka Alla Čerkasovová.
     
    18:04
    Zápas

    V řecko-římském zápase mužů do 97 kg vral zlatou medaili největší favorit a dvojnásobný mistr světa Rus Musa Jevlojev, který ve finále vybodoval Artura Aleksanjana už v prvním kole a pak si to pohlídal. Poražený Armén tak po bronzu z Londýna a zlatu z Ria zkompletoval svoji olympijskou medailovou sbírku. Bronzové medaile vybojovali ve zcela jasných zápasech Íránec Mohammadhadi Saráví a Polák Tadeusz Michalik, který porazil přemožitele Artura Omarova, Maďara Alexe Gerga Szoka.
     
    18:00
    Zápas

    Vítězem řecko-římského zápasu mužů do 77 kg se stal Maďar Tamás Lörincz, který v těsném finále, kde se dávaly body pouze za technické prohřešky, porazil Kyrgyza Akzhola Machmudova 2:1. Mistr světa z roku 2019 tak vylepšil stříbro z Londýna. Bronzové medaile vybojovali Ázerbajdžánec Rafig Husejnov a Japonec Šóhej Jabiku, který svého íránského soupeře doslova převálcoval.
     
    17:52
    Box

    První boxerské zlato mezi muži šlo v Tokiu do velterové váhy a jednalo se o jednoznačnou záležitost. Poražený Brit, mistr Evropy 2019, dostal aspoň jedno kolo pouze u dvou rozhodčích, zbylí tři viděli trvalou převahu vítězného Kubánce, který po zlatu z Londýna a bronzu z Pekingu přidává ve 32 letech do své sbírky třetí medaili, z toho druhou zlatou!

    finále mužů do 69 kg:
    Roniel Iglesias (CUB) – Pat McCormack (GBR) 5:0
     
    17:50
    Box

    čtvrtfinále muší váhy (do 52 kg) mužů:
    Galal Yafai (GBR) – Yosbany Veitia (CUB) 4:1
    Saken Bibossinov (KAZ) – Gabriel Escobar (ESP) 3:2

    čtvrtfinále lehké váhy (do 63 kg) mužů:
    Andy Cruz (CUB) – Wanderson de Oliveira (BRA) 4:1
    Harry Garside (AUS) – Zakir Safiullin (KAZ) 3:2

    čtvrtfinále lehké váhy (do 60 kg) žen:
    Beatriz Ferreiraová (BRA) – Rajchona Kodirovová (UZB) 5:0
    Mira Marjut Johanna Potkonenová (FIN) – Esra Yildizová (TUR) 3:2

    Vítězové čtvrtfinálových zápasů tohoto bloku z téže váhy bojují v semifinále spolu a mají jistou bronzovou medaili.

    semifinále pérové váhy (do 57 kg) mužů:
    Albert Batyrgazjev (ROC) – Lazaro Alvarez (CUB) 3:2

    semifinále těžké váhy (do 91 kg) mužů:
    Julio la Cruz (CUB) – Abner Teixeira (BRA) 4:1
    Za prakticky rozhodnutého stavu v tiebreaku si dovolil neformálnost i francouzký trenér, sám bývalý vynijakící volejbalista Laurent Tillie
     
    17:10
    Volejbal

    Největší senzace volejbalového turnaje! Mistři světa Poláci, které zajímala prakticky pouze zlatá medaile, končí už ve čtvrtfinále na Francii, která přitom v průběhu celého turnaje střídala výkony jako den a noc! Dnes evidentně přišel pořádně jasný den a Polsko proti němu dokázal zvládnout jen první a třetí set. Francie v průběhu zápasu trochu zamíchala sestavou a mělo to účinek. Po vyhraném čtvrtém setu se její hráči dostali do takového stavu, že tiebreak by vyhráli proti jakémukoliv týmu světa. Tam už byli konsternovaní Poláci bez šance. Ze základní skupiny A tak do semifinále vůbec nikdo nepostoupil! Francie se o postup do finále utká s Argentinou.

    Polsko – Francie 2:3 (-21, 22, -21, 21, 9)
     
    17:05
    Basketbal

    Austrálíe ve čtvrtfinále po pomalejším rozjezdu do zápasu od druhé čtvrtiny nedala vůbec žádnou šanci Argentině, která je na olympijském turnaji jen slabým odvarem týmu, který před 2 roky vybojoval stříbro na MS. Dá se předpokládat, že se jednalo o poslední zápas 41leté legendy Luise Scoly, pamětníka zlaté medaile z OH v Aténách. Austrálii čeká v semifinále USA, tedy tým, který před 3 týdny v přípravě porazila. Teď je však situace trochu jiná.

    Austrálie – Argentina 97:59 (18:22, 39:33, 60:48)
     
    17:00
    Baseball

    Cizinecká legie ve službách Izraele byla velmi blízko postupu do druhého kola oprav proti USA. V páté směně proti Dominikánské republice skórovala 4 body, hráči z Karibiku ale dokázali do konce sedmé směny vrátit vedení zpět na svoji stranu. V osmé však znovu zaváhali v obraně a Izrael dvakrát skóroval, jenže tentokrát v dohrávce deváté směny poprvé na turnaji Dominikánská republika zápas neprohrála, nýbrž vyhrála. Za odměnu si proti USA zahraje ona a pokud vyhraje, má jistý bronz.

    1. kolo oprav:
    Izrael – Dominikánská republika 6:7
     
    16:52
    Sportovní lezení

    Kvalifikaci sportovních lezců vyhrál velmi nečekaně sprinter Michael Mawem z Francie, který senzačně skvěle zvládl i bouldering. Největší favorit kombinace Japonec Tomoa Narasaki byl druhý, Adam Ondra postupuje nakonec z pátého místa. Na prvním, čtvrtém a sedmém místě skončili vítězové jednotlivých částí kvalifikace.

    Postupující do finále:
    1. Mickael Mawem (FRA)
    2. Tomoa Narasaki (JPN)
    3. Colin Duffy (USA)
    4. Jakob Schubert (AUT)
    5. Adam Ondra (CZE)
    6. Alberto Gines López (ESP)
    7. Bassa Mawem (FRA)
    8. Nathaniel Coleman (USA)
     
    16:45
    Plážový volejbal

    Druhá polovina čtvrtfinálové části pavouka ženského turnaje mohla vytvořit čistě kanadské semifinále, ale nejen, že se tak nestalo, dokonce vypadly oba páry, tj. včetně světových dvojek Pavanové s Melissou, což je obrovské překvapení, stejně jako skutečnost, že z druhého čtvrtfinále se do bojů o medaile probojoval lotyšský pár, který je ve světovém žebříčku až na 23. místě! Finalista z této části play-off bude zcela šokující a nečekaný a ať z druhé strany půjde do finále kdokoliv, bude velkým favoritem.

    Graudinaová, Kravcenokaová (LAT) – Bansleyová, Brandie (CAN) 2:1 (13, -18, 11)
    Artacho del Solarová, Clancyová (AUS) – Pavanová, Melissa (CAN) 2:1 (15, -19, 12)
     
    16:35
    Fotbal

    Brazílie bude hrát ve finále fotbalového turnaje se Španělskem! Domácí spanilá jízda turnajem skončila v prodloužení semifinálového zápasu. Po celý zápas se jen bránili, vyslali jedinou střelu na branku. Španělské dobývání území skončilo ve 115. minutě krásnou střelou z rohu vápna zakroucenou kolem gólnama na zadní tyč a Japonci už nebyli ve stavu s tím cokoliv udělat. Španělé jsou ve finále olympijského turnaje po 21 letech.

    Japonsko – Španělsko 0:1 p.

    Libor Štěpán

    bahis siteleri