Řecko-římský do 77 kg - opravy (kon.) | Řecko-římský do 97 kg - opravy (kon.)
Volný styl do 68 kg - opravy (ženy) (kon.) | Řecko-římský do 87 kg - OF a ČF (kon.)
Volný styl do 62 kg - OF a ČF (ženy) (kon.) | Řecko-římský do 67 kg - OF a ČF (kon.)
Řecko-římský do 67 kg - semifinále (kon.) | Řecko-římský do 87 kg - semifinále (kon.)
Volný styl do 62 kg - semifinále (ženy) (kon.) | Řecko-římský do 77 kg - finále Vítěz: T. Lorincz (HUN) (kon.)
Řecko-římský do 97 kg - finále Vítěz: M. Jelovjev (ROC) (kon.) | Volný styl do 68 kg - finále (ženy) Vítěz. T. M. Stock Mensahová (USA) (kon.)
konec
Volný styl do 68 kg - opravy (ženy)

Úterý 03.08.2021, 04:00 • Makuhari Messe Hall A • Olympijské hry - Zápas
Sledujte:
     
    Opravy jsou za námi. Ve volném stylu žen do 68 kilogramů si účast v boji o bronzovou medaili vybojovaly Sara Dosho (JPN) a Meerim Zhumanazarová (KGZ). (04:32:37)
     
    Do druhého zápasu se pustily Elis Manolová a a Meerim Zhumanazarová. V prvním půli jsme neviděli tolik útoku, Ázerbájdžánka jen zaznamenala jeden bod, ale více se toho nestalo. Hned po nástupu do druhé půle však dvěma body soupeřka otočila průběh. Soupeřky se častou pouštěly do klinče s držením se za ramena. Po další "dvojce" se Zhumanazarová dostala už do tříbodového vedení, které uhájila až do posledních sekund na časomíře.
     
    První zápas nám nabídl velmi atraktivní podívanou. Sara Dosho měla od začátku navrch. Nejprve zaznamenala jeden bod, se kterým si dlouho vystačila, němu následně přidala dva. I přestože jednu "dvojku" ve druhé části zaznamenala i soupeřka, Japonka odpověděla čtyřmi body a vyhrála.
     
    Nasazení pro opravy

    Sara Dosho (JPN) – Feng Čou (CHN)
    Elis Manolova (AZE) – Meerim Zhumanazarová (KGZ)
     
    Volný styl je společně se sportovním judem nejrozšířenější zápasnický styl na světě. Popularitu postupně nabýval po zařazení na olympijské hry v St. Louis v roce 1904. Na rozdíl od stylu řecko-římského (klasického) může zápasník útočit na jakoukoliv část soupeřova těla. Cílem zápasu ve volném stylu je dostat soupeře na lopatky, tak aby se dotkl oběma lopatkami současně žíněnky. Není-li tohoto cíle v průběhu utkání dosaženo, rozhodují body udělované rozhodčími za jednotlivé techniky (chvaty). Vyšší bodové hodnocení mají chvaty prováděné ze stoje, nižší potom chvaty prováděné v pokleku (v parteru).
     
    Olympijské hry v pondělí nabídnou další soutěžní den ve wrestlingu, český zápase. Jedná se o jeden z nejtradičnějších olympijských sportů, který je součástí her od roku 1896 (pouze s výjimkou v roce 1900).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:00.

    Jiří Polášek

    Opravy
    Sara Dosho (JPN) – Feng Čou (CHN) 7:2
    Elis Manolova (AZE) – Meerim Zhumanazarová (KGZ) 1:4
    Nasazení pro opravy
    Sara Dosho (JPN) – Feng Čou (CHN)
    Elis Manolova (AZE) – Meerim Zhumanazarová (KGZ)
    thejrc.org