Řecko-římský do 77 kg - opravy (kon.) | Řecko-římský do 97 kg - opravy (kon.)
Volný styl do 68 kg - opravy (ženy) (kon.) | Řecko-římský do 87 kg - OF a ČF (kon.)
Volný styl do 62 kg - OF a ČF (ženy) (kon.) | Řecko-římský do 67 kg - OF a ČF (kon.)
Řecko-římský do 67 kg - semifinále (kon.) | Řecko-římský do 87 kg - semifinále (kon.)
Volný styl do 62 kg - semifinále (ženy) (kon.) | Řecko-římský do 77 kg - finále Vítěz: T. Lorincz (HUN) (kon.)
Řecko-římský do 97 kg - finále Vítěz: M. Jelovjev (ROC) (kon.) | Volný styl do 68 kg - finále (ženy) Vítěz. T. M. Stock Mensahová (USA) (kon.)
konec
Řecko-římský do 67 kg - osmifinále a čtvrtfinále

Úterý 03.08.2021, 05:15 • Makuhari Messe Hall A • Olympijské hry - Zápas
Sledujte:
     
    Dnešní dopolední program je u konce. Díky, že jste ho sledovali a budu se těšit zase u nějakých dalších onlajnů. Nenechte si ujít například finále této kategorie už od 11:15. (06:39:44)
     
    Konec programu
     
    Poslední zápas byl to pravé na konec. Aslanyan si připsal v prvním kole dva body, zatímco Elsayed dokonce sedm. Byl tak dva body od výhry, jenže ve druhém kole neskóroval, zatímco Aslanyan zaznamenal bodů hned pět a bylo opět srovnáno. Nakonec se museli užít pravidla bodů skórovaných soupeři, což lépe vyšlo Elsayedovi a ten postupuje.
     
    Další zápas v rámci čtvrtfinálových soubojů skončil velmi těsně. Oba protivníci dokázali zaznamenat za celý zápas každý jen jeden bod. Surkov to zvládl v první polovině, Nasibov zase ve druhé. Po skóre 1:1 se muselo rozhodovat a nakonec postoupil Ukrajinec Parviz Nasibov.
     
    První čtvrtfinálové utkání se odehrálo mezi Ramazem Zoidzem a Akerem Al Obaidim. Gruzínec byl jasně lepší a v zápase dominoval. Díky prvnímu poločasu, kdy zaznamenal dvě techniky na čtyři a dva body šel do pauzy o náskoku 6:0, což mu dalo velkou pohodu. V čase 03:23 pak soupeři zasadil další čtyřbodovou techniku a zápas skončil.
     
    Čtvrfinále
     
    Neskutečný zápas se odehrál v posledním osmifinále mezi Korejcem Ryu a Egypťanem Easyedem. Ten šel totiž po prvním poločas do vedení 6:0!, ovšem Korejci se podařilo dotahovat. Postupně zaznamenal také šest bodů, ve druhém poločase. Elsayedovi tak nakonec k nejtěsnější výhře stačil jeden bod z druhého poločasu, zápas skončil výsledkem 6:7.
     
    Následný duel byl opět trochu klidnějším. Nasibov byl od začátku lepší než Dán. Už v prvním poločase si vytvořil malinký náskok. Ten byl ale jen jednobodový. Ve druhé periodě však přidal další tři body právem postupuje do čtvrtfinále.
     
    Velkou bitvu přineslo následné utkání. Rus vs Američan. Tady šlo o vše. Rus "udělal" jeden bod a dostal k dispozici výhodnou pozici, kdy musel Sancho ležel na břichu na zemi. Surkov výhodu proměnil ve další dva body a zároveň ještě soupeř dostal žlutou kartu. Po chvilce dalších bojů na zemi Surkov přidal další dva body. Pak ale Američan předvedl parádu za čtyři body a do konce první poloviny to tak bylo už jen o bod. Druhá polovina však byla v totální režii Rus, který zaznamenal úplně stejný postup ve skóre – 1 – 2 – 2. Nakonec tak nad Sanchem vyhrává 10:4.
     
    První minuta zápasu Němce a Srba začala velmi taktickým a spíše defenzivním výkonem obou zápasníků. I přestože se oba pomalu rozjížděli, nakonec zaznamenal jen jeden bod Srb. Do druhé tří minutovky se naopak oba pustili opravdu aktivním soubojem. Němec srovnal, měl pak k dispozici i výhodnou pozici, kterou přetavil v další dva body. Nakonec červený zápasník zvítězil 4:1 a a body postupuje do dalšího kola.
     
    Další zápas se taktéž nedostal až do svého konce. Tedy konce po uplynutí základního času. Horta Acevedo totiž tahal za kratší lano a už po prvním polovině prohrával 0:7. Od prohry ho tedy dělil jediný bod, pokud by sám žádný nezaznamenal. A to se přesně stalo v čase 03:37. Dále tak postupuje Íránec.
     
    Další zápas skončil už v první části kdy dokázal Al Obaidi, která soutěží za uprchlíky, zaznamenat dva čtyřbodové zápisy ještě před koncem první části. Po dvou minutách a šestatřiceti sekundách tak bylo hotovo. Nasr vypadl po prohře 0:8.
     
    Velmi vyrovnaný byl naopak první zápas osmifinále, ve kterém se střetli Borrero Molina a Zoidze. V první periodě byl zaznamenán jen jeden bod červeného zápasníka, tedy Kubánce. Druhá třetina pak byla mnohem aktivnější a útočnější. Projevilo se to i ve skóre, kdy Gruzínec skoroval tři body a Kubánec zapsal jen jeden. Těsným výsledkem tak nakonec prohrává 2:3.
     
    První zápas měl velmi jednostranný průběh. Skončil už v první periodě, po dvou minutách a 22 sekundách. Korejec nepovolil Merabetovi ani jeden bod, sám jich pak zaznamenal. Nejdříve jeden bod, pak třikrát dva a na konec zase jeden bod. A postupuje do osmifinále.
     
    Osmifinále
     
    Nasazení pro kvalifikaci

    Abdelmalek Merabet (ALG) – Hansu Ryu (KOR)

    Nasazení pro osmifinále
    Ismael Borrero Molina (CUB) – Ramaz Zoidze (GEO)
    Souleymen Nasr (TUN) – Akrer Al Obaidi (EOR)
    Julian Stiven Horta Acevero (COL) – Mohammadreza Geraei (IRI)
    Frank Staebler (GER) – Mate Nemes (SRB)
    Artěm Surkov (ROC) – Alejandro Sancho (USA)
    Parviz Nasibov (UKR) – Fredrik Holmquist Bjerrehuus (DEN)
    Karen Aslanyan (ARM) – Balint Korpasi (HUN)
    *bude určeno* – Mohammed ibrahim Elsayed Elsayed (EGY)
     
    Řecko-římský styl nebo přesněji klasický styl je sportovní zápasnický styl. Hlavním cílem zápasníka v řecko-římském stylu je poslat soupeře na lopatky, tak aby se dotkl oběma lopatkami současně žíněnky. V řecko-římském stylu se nesmí útočit na nohy soupeře. Soupeř se tak nejčastěji posílá na zem přes bok nebo zvedá za pas a hází na zem.
     
    Olympijské hry v pondělí nabídnou další soutěžní den ve wrestlingu, český zápase. Jedná se o jeden z nejtradičnějších olympijských sportů, který je součástí her od roku 1896 (pouze s výjimkou v roce 1900).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 05:15.

    Jiří Polášek

    Čtvrtfinále
    R. Zoidze (GEO) - A. Al Obaidi (EOR) 10:0
    M. Geraei (IRI) - F. Staebler (GER) 5:5
    A. Surkov (ROC) - P. Nasibov (UKR) 1:1
    K. Aslanyan (ARM) - M. I. E. Elsayed (EGY) 7:7
    Osmifinále
    I. B. Molina (CUB) – R. Zoidze (GEO) 2:3
    S. Nasr (TUN) – A. Al Obaidi (EOR) 0:8
    J. S. Horta Acevero (COL) – M. Geraei (IRI) 0:8
    F. Staebler (GER) – M. Nemes (SRB) 4:1
    A. Surkov (ROC) – Al. Sancho (USA) 10:4
    P. Nasibov (UKR) – F. H. Bjerrehuus (DEN) 5:1
    K. Aslanyan (ARM) – B. Korpasi (HUN) 1:1
    H. Ryu (KOR) – M. I. E. Elsayed (EGY) 6:7
    Kvalifikace
    Abdelmalek Merabet (ALG) – Hansu Ryu (KOR) 0:8


    thejrc.org