Řecko-římský do 77 kg - opravy (kon.) | Řecko-římský do 97 kg - opravy (kon.)
Volný styl do 68 kg - opravy (ženy) (kon.) | Řecko-římský do 87 kg - OF a ČF (kon.)
Volný styl do 62 kg - OF a ČF (ženy) (kon.) | Řecko-římský do 67 kg - OF a ČF (kon.)
Řecko-římský do 67 kg - semifinále (kon.) | Řecko-římský do 87 kg - semifinále (kon.)
Volný styl do 62 kg - semifinále (ženy) (kon.) | Řecko-římský do 77 kg - finále Vítěz: T. Lorincz (HUN) (kon.)
Řecko-římský do 97 kg - finále Vítěz: M. Jelovjev (ROC) (kon.) | Volný styl do 68 kg - finále (ženy) Vítěz. T. M. Stock Mensahová (USA) (kon.)
konec
Volný styl do 62 kg - osmifinále a čtvrtfinále (ženy)

Úterý 03.08.2021, 05:00 • Makuhari Messe Hall A • Olympijské hry - Zápas
Sledujte:
     
    Dnešní dopolední program je za námi. Doufám, že se vám přenos líbil a určitě nezapomeňte kouknout na nějaké další. Od 11:15 pak budou na programu souboje o medaile. (06:17:38)
     
    Konec programu
     
    Poslední čtvrtfinálový zápas byl opravdu krátký, vždyť neměl ani minutu. Bolortuya Khurelkhuu drtivě prohrála proti Bulharce Taybě Mustafa Juseinové. Ta první minuty zaznamenala pětkrát "dvoubodovku" a udělala Mongolce ze čtvrtfinále, na které se těšila, noční můru.
     
    Třetí zápas nám nabídl vyrovnanou podívanou v prvním kole. To skončil dokonce 1:2 ve prospěch Švédky. Jenže seveřanka vůbec nezvládla druhé kolo. Japonka postupně zaznamenala čtyřikrát dva body a nakonec ještě jeden. Vyhrává tedy 10:2 a je v semifinále!
     
    V druhém zápase jsme viděli jedinou obodovanou techniku. Iryna Kiliadenková dokázala nasadil "čtyřku" Lung a položit ji taky následně na zem. Po dvou minutách a třech sekundách tak končí i druhé čtvrtfinále.
     
    První ženské čtvrtfinále bylo taktéž rychlou záležitostí. Aisuluu Tynybeková šla do první přestávky s vedením 2:0. Následně přidala další čtyři body, ale utkání ukončila v čase 04:08 díky položení a pádu soupeřky na lopatky.
     
    Čtvrftfinále
     
    Poslední čtvrtfinálový zápas začal mnohem lépe pro Juseinovou, která šla do vedení 4:0 za dvě dvoubodové techniky. To bylo ale v celkovém zúčtování nakonec všechno, co předvedla. I tak jí to ale stačilo, jelikož soupeřka Nunesová dokázala zaznamenat pouze jeden bod v druhém poločase a prohrála tak 1:4.
     
    Duel Amri – Johanssonová byl duelem dvou rozlišných poločasů. První opanovala Amri, která sice zapsala jen jeden bod, ale byla výrazně lepší a aktivnější, než soupeřka. O poločase se ale cosi jako lusknutím prstů změnilo. Švédka vkročila do druhé tří minutovky pravou nohou, nasázela soupeřce pět bodů a postupuje dále.
     
    Pátý semifinálový zápas měl opravdu jasný průběh. Japonka Kawai se dostala do vedení 3:0 po prvním kole. Zápas ale ukončila již po 46 sekundách druhého kola, za kterých stihla přidat neskutečných sedm bodů a zvítězila v poměru 10:0.
     
    Lung se ve čtvrtém zápase prezentovala proti Miracleové. Zápas to byl asi zatím nejvyrovnanější. Skončil 3:2 pro Lung, který se prezentovala jedním bodem v první polovině a dvěma v tom druhém. Miracleová sice první polovinu vyhrála, ale v druhé už žádný bod nezaznamenala a dnes tak na turnaji končí.
     
    Třetí osmifinálové utkání přineslo vyrovnanou bitku v prvním poločase. V tomto poločase tay zápas skončil. Přestože nigerijská reprezentantka zaznamenala čtyři body a Ukrajinka jen 2,vyhrává díky pádu po dvou minutách a 56 sekundách.
     
    Ve druhém zápase na sebe narazily Sastinová a Inczeová. Nebyl to zápas, který by překypoval aktivitou a atraktivitou. Červená zápasnice v prvních třech minutách jen jednou bodovala, soupeřka Inczeová vůbec. Ne druhé části tomu bylo naopak, nebodovala Maďarka, ale díky většímu bodovému počtu dále postoupila rumunská bojovnice.
     
    První osmifinále začalo velmi jednostranným výsledkem. Zápasnice z Kyrgyzstánu Tynybeková Lotyšku Grigorjevovou rozdrtila velmi tvrdým výsledkem – 8:0. V prvním poločase to byly jen dva body pro červenou zápasnici, jenže ta ve druhém přidala další tři "dvojky" a bylo jasno.
     
    Osmifinále
     
    Nasazení pro osmifinále

    Aisuluu Tynybeková (KGZ) – Anastasija Grigorjevová (LAT)
    Marianna Sastinová (HUN) – Kriszta Tunde Inczeová (ROU)
    Aminat Oluwafunmilanyo Adeniyi (NGR) – Iryna Koliadenková (UKR)
    Ťia Lung (CHN) – Kayla Colleen Kiyoko Miracleová (USA)
    Yuyako Kawai (JPN) – Ljubov Ovčarová (ROC)
    Marwa Amri (TUN) – Henna Katarina Johanssonový (SWE)
    Bolortuya Khurelkkhuu – Sonam Sonamová (IND)
    Lais Nunesová (BRA) – Taybe Mustafa Juseinová (BUL)
     
    Volný styl je společně se sportovním judem nejrozšířenější zápasnický styl na světě. Popularitu postupně nabýval po zařazení na olympijské hry v St. Louis v roce 1904. Na rozdíl od stylu řecko-římského (klasického) může zápasník útočit na jakoukoliv část soupeřova těla. Cílem zápasu ve volném stylu je dostat soupeře na lopatky, tak aby se dotkl oběma lopatkami současně žíněnky. Není-li tohoto cíle v průběhu utkání dosaženo, rozhodují body udělované rozhodčími za jednotlivé techniky (chvaty). Vyšší bodové hodnocení mají chvaty prováděné ze stoje, nižší potom chvaty prováděné v pokleku (v parteru).
     
    Olympijské hry v pondělí nabídnou další soutěžní den ve wrestlingu, český zápase. Jedná se o jeden z nejtradičnějších olympijských sportů, který je součástí her od roku 1896 (pouze s výjimkou v roce 1900).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 05:00.

    Jiří Polášek

    Čtvrtfinále
    A. Tynybeková (KGZ) - K. T. Inczeová (ROU) 6:0
    I. Koliadenková (UKR) - Ť. Lung (CHN) 4:0
    Y. Kawai (JPN) - H. K. Johanssonová 10:2
    B. Khurelkkhuu (MGL) - T. M. Juseinová (BUL)
    Osmifinále
    A. Tynybeková (KGZ) – A. Grigorjevová (LAT) 8:0
    M. Sastinová (HUN) – K. T. Inczeová (ROU) 1:3
    A. O. Adeniyi (NGR) – I. Koliadenková (UKR) 4:2
    Ť. Lung (CHN) – K. C. K. Miracleová (USA) 3:2
    Y. Kawai (JPN) – L. Ovčarová (ROC) 10:0
    M. Amri (TUN) – H. K. Johanssonová (SWE) 1:5
    B. Khurelkkhuu (MGL) – S. Sonamová (IND) 2:2
    L. Nunesová (BRA) – T. M. Juseinová (BUL) 1:4
    thejrc.org