Řecko-římský do 77 kg - opravy (kon.) | Řecko-římský do 97 kg - opravy (kon.)
Volný styl do 68 kg - opravy (ženy) (kon.) | Řecko-římský do 87 kg - OF a ČF (kon.)
Volný styl do 62 kg - OF a ČF (ženy) (kon.) | Řecko-římský do 67 kg - OF a ČF (kon.)
Řecko-římský do 67 kg - semifinále (kon.) | Řecko-římský do 87 kg - semifinále (kon.)
Volný styl do 62 kg - semifinále (ženy) (kon.) | Řecko-římský do 77 kg - finále Vítěz: T. Lorincz (HUN) (kon.)
Řecko-římský do 97 kg - finále Vítěz: M. Jelovjev (ROC) (kon.) | Volný styl do 68 kg - finále (ženy) Vítěz. T. M. Stock Mensahová (USA) (kon.)
konec
Volný styl do 68 kg - finále (ženy)

Vítěz. T. M. Stock Mensahová (USA)

Úterý 03.08.2021, 13:55Olympijské hry - Zápas
Sledujte:
     
    To je z dnešního programu Řecko-římských zápasů a zápasů ve volném stylu už opravdu vše. Děkuji za pozornost a určitě se podívejte i na další přenosy. (14:37:55)
     
    Konec
     
    Vítězka zlaté medaile: Tamyra Marianna Stock Mensahová (USA)
     
    Finále se neslo v mnohem defenzivnějším duchu, jak už jsme ostatně zvyklí. Výsledek se ale netradičně urodil už v prvním poločase. Stock Mensahová zaznamenala dvakrát dva body, zatímco Oborududuová dokázala získat jen jeden. Netradičně se v druhém poločase už ani na jedné straně nebodovalo a tak Američanka vyhrála výsledkem 4:1.
     
    Vítěz bronzové medaile 2: Meerim Zhumanazarová (KGZ)
     
    Zápas o druhý bronz taktéž skončil dříve, než po šesti minutách. Meerim Zhumanazarová nejdřív v prvním kole vůbec neskórovala. Jeden bod zaznamenala její soupeřka. Ta ale druhé kolo nezvládla, reprezentantka Kyrgyzstánu ji nasázela tři "dvojky" a jednu "čtyřku" a položila ji na lopatky. Po 5 minutách a 6 sekundách ta bylo hotovo.
     
    Vítěz bronzové medaile 1: Alla Čerkasová (UKR)
     
    První zápas o bronzovou medaili byl soubojem mezi Japonkou Sarou Dosho a Ukrajinkou Allou Čerkasovou. Zápas neměl dlouhého trvání, skončil už v prvním kole po 2 minutách a 33 sekundách. Japonka pak totiž spadla na lopatky a tak se zápas ukončil.
     
    Začátek
     
    Volný styl je společně se sportovním judem nejrozšířenější zápasnický styl na světě. Popularitu postupně nabýval po zařazení na olympijské hry v St. Louis v roce 1904. Na rozdíl od stylu řecko-římského (klasického) může zápasník útočit na jakoukoliv část soupeřova těla. Cílem zápasu ve volném stylu je dostat soupeře na lopatky, tak aby se dotkl oběma lopatkami současně žíněnky. Není-li tohoto cíle v průběhu utkání dosaženo, rozhodují body udělované rozhodčími za jednotlivé techniky (chvaty). Vyšší bodové hodnocení mají chvaty prováděné ze stoje, nižší potom chvaty prováděné v pokleku (v parteru).
     
    Olympijské hry v pondělí nabídnou další soutěžní den ve wrestlingu, český zápase. Jedná se o jeden z nejtradičnějších olympijských sportů, který je součástí her od roku 1896 (pouze s výjimkou v roce 1900).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:55.

    Jiří Polášek

    ocianews.com