3m prkno - semifinále (muži) (kon.) | 3m prkno - finále (muži) Vítěz: S. S'-i (CHN) (kon.)
konec
3m prkno - semifinále (muži)

Úterý 03.08.2021, 03:00Olympijské hry - Skoky do vody
Sledujte:
     
    Finále je na programu v 8 hodin SEČ. I z něj vám přineseme podrobný online přenos, k jehož sledování jste srdečně zváni. (05:38:09)
     
    Postupující do finále

    Sie S'-i (CHN)
    Wang Cung-jüan (CHN)
    Jack Laugher (GBR)
    James Heatley (GBR)
    Jevgenij Kuzněcov (ROC)
    Rommel Pacheco (MEX)
    Ken Terauči (JPN)
    Anton Down-Jenkins (NZL)
    Martin Wolfram (GER)
    Andrew Capobianco (USA)
    Mohab Ishak (EGY)
    U Ha-ram (KOR)
     
    Do semifinále skoků do vody ze tří metrů postoupilo 12 z 18 semifinalistů. Sie S'-i s krajanem Wang Cung-jüanem potvrdily roli velkých favoritů a třetímu Laugherovi nadělily skoro 40 bodů. Tento Brit by si měl s přehledem vyskákat bronz, protože za ním čtvrtý Heatly zaostal o dalších 60 bodů.
     
    Semifinále skončilo.
     
    Proč bronzové? Protože čínská dvojice si skáče svou vlastní ligu. Semifinále nakonec vyhrál Sie S'-i, který posledním skokem porazil Wang Cung-jüana rozdílem necelých tří bodů.
     
    Pacheco, Kuzněcov, Heatly a Laugher jsou dalšími postupujícími. Poslední jmenovaný Brit disponuje obrovským náskokem šedesáti bodů a potvrzuje bronzové ambice.
     
    Kvalifikaci si bez větších problémů pojistili Ishak, Capobianco, Down-Jenkins a Ken Terauči. Další kvalifikanti budou každou chvilkou následovat.
     
    Wang Cung-jüan před poslední sérií ze svého náskoku ztratil, na Sie S'-i má k dobru necelý bod. Každopádně jde o postup do finále a tam postoupí oba.
     
    Jack Laugher ponechal krajana Heatlyho v čele jen na chvilku. Nezaváhal ani při pátém skoku, naopak navýšil jeho manko na více jak čtyřicet bodů.
     
    Capobianco si zase vybral slabší chvilku a po pátém skoku propadl za Wolframa, Teraučiho a Kuzněcova. Stejně tak Ishakovi se skok nepovedl a zařadil se těsně před Američana.
     
    Čínská dvojice zakončila čtvrtou sérii a podle očekávání zůstává ve vedení, přičemž stále vede Wang Cung-jüan. Na čtvrté místo mezitím poskočil Heatly, jenž zásluhou skvělého čtvrtého skoku přeskočil Ishaka.
     
    Jack Laugher nezaváhal ani při čtvrté skoku, naopak předvedl znovu velmi pěknou podívanou. Na Ishaka má k obru už padesát bodů.
     
    Andrew Capobianco ve čtvrté sérii zabral a dotáhl se na Ishaka na rozdíl dvou bodů. Tito dva mezi sebou svádějí souboj o čtvrté místo, do finále ale postoupí oba.
     
    Po polovině semifinále žádné překvapení. Číňané si jedou svou vlastní ligu, Wang Cung-jüan má na krajana Sie S'-i náskok pěti bodů, třetí Laugher je o dalších devatenáct bodů zpět. Naopak jednoznačně nejhorší výsledek má Resrepo, ten už na finále nejspíše nedosáhne.
     
    Capobianco ohromně zaváhal, když ve třetím skoku získal pouze 59,50 bodu. Toho okamžitě využil Ishak, s 69,30 body za třetí skok poskočil do čela s velkým náskokem.
     
    Wang Cung-jüan provedl o něco lepší provedení druhého skoku a kolegovi, ale v tomto případě hlavnímu konkurentovi Sie S'-i uskočil na rozdíl tří a půl bodu.
     
    Jack Laugher využil horšího druhého skoku Capobianca a utekl mu do čela o sedm bodů! Lze ale očekávat, že Brita z čela sesadí dva Číňané. Solidní skok předvedl i Egypťan Ishak, který je o necelý bod za Capobiancem.
     
    Andrew Capobianco sice navýšil náskok na ostatní konkurenty, ale těžko říct, jestli si polepší i oproti medailistům. Rozhodčí jej ohodnotili nižšími známkami, než v prvním kole, dostal rovných 77.
     
    Čína potvrzuje, že ve skocích do vody zkrátka nemá konkurenci. Sie S'-I
    i Wang Cung-jüan si se svým skokem hravě poradily. Od rozhodčích dostaly shodně 86,70 a jsou ve vedení.

    Milan Huppert

    bahis siteleri