Švýcarsko – Rusko 2:9 (kon.) | Švédsko – USA 5:3 (kon.) | Česko – Finsko 3:4 (1:2 po s.n.)
Slovensko – Německo 12:2 (kon.)
konec
Švédsko
5:3 (1:3, 2:0, 2:0)
USA
Úterý 03.08.2021, 15:30Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
    56:36 Elias PETTERSSON - 5:3
     
    56:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové jsou opravdu nyní u kormidla. Zatímco američtí mladíci, se měli snažit ze všech sil vyrovnat, Švédové, nejen že je ke kotouči nepustili, ale nyní vedou právě oni od dvě branky. Od modré čáry vystřelil ELIAS PETTERSSON, Szyszka měl naprosto zakrytý výhled a gólu nemohl zabránit. Bez asistence.
    52:00 Mattias HÄVELID - 4:3
     
    52:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédští mladící byli aktivnější a přináší jim to své ovoce. Tvrdá rána od modré čáry, která byla zastíněna tak, že nemohl brankář USA nic vidět a Švédové jdou poprvé do vedení. To jim vystřelil MATTIAS HÄVELID po asistenci, co měla oči od jeho kolegy Carlssona, a tímto počinem vedou Švédové 4:3. Asistence: Leo Carlsson.
    30:38 Jonathan LEKKERIMÄKI - 3:3
     
    30:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Teď v tom nechali Američané svého brankáře úplně samotného. Nikdo z obránců nepomohl Szyszkovi, když se na něj řítili dva Švédové. JONATHAN LEKKERIMÄKI překonal bezmocně ležícího Szyszka a z počátku třetiny jasný zápas je vyrovnán. Bez asistence.
    22:40 Fabian WAGNER - 2:3
     
    22:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tlak Švédska a hlad po snížení byl viditelný od první sekundy, co modro-žlutý celek vstoupil na led. Jonsson se uklidil s kotoučem za branku a našel ve výhodně pozici mezi kruhy FABIANA WAGENERA, který vypálil a jeho tvrdá střela skončila za zády Szyszka. Asistence: Joel Jonsson.
    19:12 Cole KNUBLE - 1:3
     
    19:12
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    V posledních sekundách jdou Američané do dvou brankového vedení. Švédové chybovali, působili, jako by snad ani neměli zájem jít. Toho využili Američané. Prosadil se COLE KNUBLE, která po přihrávce Aliho nekompromisně zakončil do pravé části branky. Asistence: Brennan Ali, Jackson Dorrington.
    13:14 Liam ÖHGREN - 1:2
     
    13:14
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tomu, co nyní předvedlo Švédsko se říká kouzlo mládežnického hokeje. Do brejku se dostal LIAM ÖHGREN, který za sebou nechal tři obránce Spojených států a tváří tvář brankáři Szyszkovi, byl úspěšný. Asistence: Bez asistence.
    07:11 Jonah AEGERTER - 0:2
     
    07:11
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    To byla rychlost. Američané využívají přesilovou hru a odskakují soupeři na rozdíl dvou branek. Po rychlé akci se prosadil JOHAN AEGERTER, který poslal za bezmocného Szyszku dorážku po střele DeAngela. Asistence: Mikey DeAngelo, Jake Livanage.
    03:09 Gavin HAYES - 0:1
     
    03:09
    Spojené státy právě vstřelily branku!. Američané jdou do vedení. Střelcem první branky je GAVIN HAYES, který dokázal využít odraženého puku a zacílit vedle levého betonu Albihna. Asistence: Brennan Ali.

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 14. Öhgren, 23. Wagner (Jonsson), 31. Lekkerimäki, 52. M. Hävelid (Carlsson), 57. Pettersson – 4. Hayes (Ali), 8. Aegerter (DeAngelo, Livanavage), 20. Knuble (Ali, Dorrington)


    Švédsko: Albihn (H. Hävelid) – Good Bogg, Salomonsson, Pettersson, M. Hävelid, Fransson, Odelius, Degnell – Carlsson, Östlund, Lekkerimäki – Öhgren, Bystedt, Hemström – Almgren, Wagner, Rudslätt – Styf, Born, Jonsson.
    USA: Szyszka (Marks) – Livanavage, Brzustewicz, Borgesi, Healey, Dorrington, Bocharov, Rinzel, Ali – Plante, Abraham, Hayes – DeAngelo, Aegerter, Lund – Clark, Knuble, Finley – Steenari, Laylin, Devlin.
    thejrc.org