Švýcarsko – Rusko 2:9 (kon.) | Švédsko – USA 5:3 (kon.) | Česko – Finsko 3:4 (1:2 po s.n.)
Slovensko – Německo 12:2 (kon.)
konec
Švédsko
5:3 (1:3, 2:0, 2:0)
USA
Úterý 03.08.2021, 15:30Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
     
    Je dobojováno! Nejprve jasný zápas ze strany Američanů, kteří po první třetině vedli 3:1 otočili Švédové na svou stranu a berou z dnešního utkání vítězství 3:5.
    Do třetí třetiny nastupovaly týmy za vyrovnaného stavu. Švédi ale byli jasně aktivnější a nejprve odskočili soupeři o jednu branku po střele Mattiase Hävelida, následně překonal Szyszka Elias Pettersson. Vedení si Švédové nenechali vzít a vítězí.
    Švédové nyní obývají první místo tabulky skupiny B po dvou výhrách 5:3 a 5:3 proti mladíkům z Německa a právě z USA. USA je naopak v tabulce skupiny B poslední po dvou prohrách se Slovenskem 2:5 a se svým dnešním soupeřem.
    Švédsko má nyní jasný postup, USA se o něj ještě musí poprat, možná půjde o přímý souboj s Německem, záleží, zda si s Němci dnes poradí domácí Slovensko. Dnešní vítěze, Tre Kronor vyzvou v zítřejším programu právě domácí.
    Ode mě je to dnes vše a nezapomeňte sledovat další textové přenosu z Hlinka-Gretzky Cupu. V 19:00 startují duely Česko-Finsko a Slovensko-Německo. (17:54:05)
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Vzniklo klubko před brankářem Albihnem, ze kterého ale nikdo z Američanů puk nevytáhl.
     
    58:55
    Tým USA se usadil v obranném pásmu Švédů.
     
    58:24
    Američané to zkouší v šesti!
     
    58:12
    Oddechový čas pro tým USA.
    56:36 Elias PETTERSSON - 5:3
     
    56:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové jsou opravdu nyní u kormidla. Zatímco američtí mladíci, se měli snažit ze všech sil vyrovnat, Švédové, nejen že je ke kotouči nepustili, ale nyní vedou právě oni od dvě branky. Od modré čáry vystřelil ELIAS PETTERSSON, Szyszka měl naprosto zakrytý výhled a gólu nemohl zabránit. Bez asistence.
     
    54:49
    Spojené státy by měly být na puku silnější, pokud chtějí srovnat. Švédové totiž nyní chodí dravěji do soubojů, jsou sebevědomější, a pokud se američtí mladíci dostanou k puku, dlouho jej na hokejkách nemají.
    52:00 Mattias HÄVELID - 4:3
     
    52:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédští mladící byli aktivnější a přináší jim to své ovoce. Tvrdá rána od modré čáry, která byla zastíněna tak, že nemohl brankář USA nic vidět a Švédové jdou poprvé do vedení. To jim vystřelil MATTIAS HÄVELID po asistenci, co měla oči od jeho kolegy Carlssona, a tímto počinem vedou Švédové 4:3. Asistence: Leo Carlsson.
     
    51:43
    Na kotouči jsou více Švédové, to ale neznamená, že by Američané nebyli aktivní, modro-žlutí se ale na ledě pohybují rychleji.
     
    49:28
    Švédové vyrazili dopředu ve třech, americký celek bránil ve dvou, ale koncovka u obou týmu ve třetí části hry není přesvědčivá.
     
    49:10
    Utkání se přitvrzuje, oba týmy, když už se dostanou ke koncovce jdou tvrdě do brány.
     
    48:40
    Hraje se nahoru-dolu bez jakékoli větší šance na obou stranách.
     
    46:19
    Původní přesilová hra Američanů, ze které se stala hra 4 na 4 je za námi, hra ve 4 tempo zápasu zrychlila a šancí přibylo.
     
    44:16
    Vyloučení v týmu Švédsko (2 min.).
     
    44:02
    Vyloučení v týmu USA (2 min. – držení).
     
    42:31
    Američané hrozí, vystřelili už poněkolikáté, obrana Švédska se snaží, co může, ale přesto některé rány způsobují fanouškům, Tre Kronor téměř zástavu srdce.

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 14. Öhgren, 23. Wagner (Jonsson), 31. Lekkerimäki, 52. M. Hävelid (Carlsson), 57. Pettersson – 4. Hayes (Ali), 8. Aegerter (DeAngelo, Livanavage), 20. Knuble (Ali, Dorrington)


    Švédsko: Albihn (H. Hävelid) – Good Bogg, Salomonsson, Pettersson, M. Hävelid, Fransson, Odelius, Degnell – Carlsson, Östlund, Lekkerimäki – Öhgren, Bystedt, Hemström – Almgren, Wagner, Rudslätt – Styf, Born, Jonsson.
    USA: Szyszka (Marks) – Livanavage, Brzustewicz, Borgesi, Healey, Dorrington, Bocharov, Rinzel, Ali – Plante, Abraham, Hayes – DeAngelo, Aegerter, Lund – Clark, Knuble, Finley – Steenari, Laylin, Devlin.
    thejrc.org